icon

Tipy na optimalizáciu toalety pre mačky

8. dec 2025

Máme kocúra, má rok. Má toaletu, vyskúšali sme všetko možné, najviac sa nám osvedčil silikat. Ale baby, neskutočne mi to smrdí v celom byte, v petshope aj známi mi vraveli, že čistia toaletu raz týždenne. Ja každý druhý deň. Boli sme aj u veterinára, ale kocúr je zdravý, moc v poriadku. Je 4 mesiace po kastrácii. Poraďte niečo osvedčené, prípadne aké máte toalety? My máme takú bez vrchu, otvorenú, ale to vraj nemá vplyv. Ďakujem

lenkakoc444
8. dec 2025

@anonym_autor my mame v byte kocura uz 7r a zachod mu vobec necitit. Mame uzavrety (vplyv to ma mali sme aj otvoreny a bolo to citit). My pouzivame z kauflandu najlacnejsi piesok a este miesame z Kaufu s takym bielym pieskom co trosku stahuje pach. Cistim kazdy den.

aalt
8. dec 2025

Cistile sme kazdy den. A ak som videl, ze bola na velku, tak cim skor, nech to tam zbytocne nestrasi. Hned ale radsej nie. Z pachovych dovodov 😀

mamutka
8. dec 2025

@anonym_autor tak základ je kryty záchod predsa. My sme mali obyc hrudkujucu podstielku, čistila som dva krát denne, keď som videla, že boli na veľkej, vyčistila som hned. To nemozes nechať tak dlho bez čistenia pre boha 👀
Ďalšia veľmi podstatná vec - strava. Kvalitná, ktorú komplet strávi mačka, nie lacné veci kde je kopa balastu. Po niektorých krmivách to fakt smrdí. A nedávate predpokladám nič mliečne kocurovi, to by robilo galibu tiež

autor
8. dec 2025
@mamutka

@anonym_autor tak základ je kryty záchod predsa. My sme mali obyc hrudkujucu podstielku, čistila som dva krát denne, keď som videla, že boli na veľkej, vyčistila som hned. To nemozes nechať tak dlho bez čistenia pre boha 👀
Ďalšia veľmi podstatná vec - strava. Kvalitná, ktorú komplet strávi mačka, nie lacné veci kde je kopa balastu. Po niektorých krmivách to fakt smrdí. A nedávate predpokladám nič mliečne kocurovi, to by robilo galibu tiež

@aalt 🤣 úplne rozumiem. Ja sa tiež snažím hneď, ale dnes sme prišli domov a puch v celom byte. A mám pocit, že to už cítim všade, naozaj neviem, používali sme aj drahé podstielky, aj lacné. Asi považujem teda nad tou uzavretou toaletou..
@mamutka veď ale čistom po veľkej hneď a večer to prehrabnem cele. Ale tie kamienky mením každý druhý deň. Stravu vrátane mlieka pre mačky berieme výhradne z veteriny. V Tom problém nebude. Mne ide o ten moč, ktorý mu pachne.

anonym_99897a
8. dec 2025

4m po kastracii je este malo daj cas az si unho hormony sadnu a bude to smrdiet menej .. a zachod kup kryty maju aj s filtrami

bashka80
8. dec 2025

Ja mám mačku, čistím každý deň, aj dvakrát, hlavne po veľkej. Piesok mením raz do týždňa a vtedy aj vymyjem zachod. Používam zverlit s vôňou a nič necítiť.

maddie1711
8. dec 2025

Mám v dome rozmiestnené 3 záchody pre dvoch kocúrov. Čistim aj 2x denne ak tam vykonali potrebu. Je pravda, ze mám kocúrov ktorý sa pýtajú von ako psy a väčšinou na tie záchody chodia len v noci alebo keď ich nechám cez deň dlhšie doma. Používam úplne najlacnejšiu podstielku buď z lidlu alebo tu Bruno z tesca. Pokiaľ tam nebolo nas*ate tak som to nikdy necítila. Svokra ma zase mačky len v byte a u nej tie záchody cítiť aj keď ich ma uzatvorené …. Ale zas ona ich nečistí pravidelne …

autor
8. dec 2025

Ok, ja som sa zle vyjadrila na začiatku. Po veľkej čistom hneď, večer to prehrabnem. Ale mením každý druhý deň, lebo fakt to pachne. Nie že každý druhý deň idem vybrať hovna 🙈

kacena4
8. dec 2025

my pouzivame tiez silikat a NIKDY nam nepachol byt tiez ho mame odokryty a vsetci u nas nas obdivuju ze to vobec nepachne, davame ho viac na hrubku aj 5-7 cm a vydrzi min tyzden moc nesmrdi stolicu pokazde vyberieme a splachneme

aandrea9
8. dec 2025

@anonym_autor prečo silikat?

autor
8. dec 2025
@kacena4

my pouzivame tiez silikat a NIKDY nam nepachol byt tiez ho mame odokryty a vsetci u nas nas obdivuju ze to vobec nepachne, davame ho viac na hrubku aj 5-7 cm a vydrzi min tyzden moc nesmrdi stolicu pokazde vyberieme a splachneme

@kacena4 a akú značku?

autor
8. dec 2025
@aandrea9

@anonym_autor prečo silikat?

@aandrea9 pretože sme vyskúšali všetko možné a toto sa nám osvedčilo, aj čo sa splachovania týka, aj bordelu okolo. Napr. Piesok a nerobiť sme mali všade potom

slavomira236
8. dec 2025

@anonym_autor mame zavretu ale cistim kazdy den a citim ju aj tak. tak ju ma vzadu celkom v chodbe v kotolni
Som citliva na pachy zacit vsetko. Ale pes v byte dome tlho citim esteviac napriklad

chrobak7
8. dec 2025

@anonym_autor Toaletu v byte len uzatvorenú. Najlepšie aj s dvierkami. My sme používali Zverlit. A čistil som každý druhý deň. Týždeň je veľa.

aandrea9
8. dec 2025
@anonym_autor

@aandrea9 pretože sme vyskúšali všetko možné a toto sa nám osvedčilo, aj čo sa splachovania týka, aj bordelu okolo. Napr. Piesok a nerobiť sme mali všade potom

@anonym_autor jedna vec je osvedčilo lebo bordel a druha vec zápach. Silikat sme nikdy nepoužívali, príde mi to k mačke neprirodzene. Su podstielky s aktívnym uhlím, tie pohlcujú pachy. Ten silikat mas s nejakou vôňou?

autor
9. dec 2025
@aandrea9

@anonym_autor jedna vec je osvedčilo lebo bordel a druha vec zápach. Silikat sme nikdy nepoužívali, príde mi to k mačke neprirodzene. Su podstielky s aktívnym uhlím, tie pohlcujú pachy. Ten silikat mas s nejakou vôňou?

@aandrea9 áno, vonave

aandrea9
9. dec 2025
@anonym_autor

@aandrea9 áno, vonave

@anonym_autor skúsila by som bez vône. Predsa len tie guľôčky ociká a keď sa zmiesa moč s levandulou napr. tak neviem neviem.

kacena4
9. dec 2025
@anonym_autor

@kacena4 a akú značku?

autor
9. dec 2025

@kacena4 dakujem

mamutka
9. dec 2025
@anonym_autor

@aalt 🤣 úplne rozumiem. Ja sa tiež snažím hneď, ale dnes sme prišli domov a puch v celom byte. A mám pocit, že to už cítim všade, naozaj neviem, používali sme aj drahé podstielky, aj lacné. Asi považujem teda nad tou uzavretou toaletou..
@mamutka veď ale čistom po veľkej hneď a večer to prehrabnem cele. Ale tie kamienky mením každý druhý deň. Stravu vrátane mlieka pre mačky berieme výhradne z veteriny. V Tom problém nebude. Mne ide o ten moč, ktorý mu pachne.

@anonym_autor asi len vydržať. Čítala som nedávno, že po kastracii trvá, kým sa hornony ukludnia a nebude kocúra cítiť. Snáď je to tym