icon

Tipy na zlepšenie pohodlia škrečka

24. mar 2025

Ak máte niekto skúsenosti, prosím o radu. Máme takúto klietku pre sýrskeho škrečka. Ma tam stredne veľké plné koleso (20cm), má drevený dom, pitko, jedlo ma granule a zmesky pre škrečka, tyčinky na okusovanie, ovocie, zeleninu, občas kuracinu. Má derevený mostík a tunel lufa. Piliny mu dávam klasické bezprašné. Čo by som mu mohla dať ešte do klietky, aby mohol obrusovať zuby a aby sa nenudil? Pripadne akú podstielku ešte pridať, alebo čím obohatiť stravu, poznáte nejaké vitamíny pre hlodavce ?

Tipy na zlepšenie pohodlia škrečka
belllinka
24. mar 2025

Hlavne mu kúp väčšie koleso, má mať 28-29 cm, inak trpí jeho chrbtica. Ja dávam aj ruličky z toaleťáku, zabaví sa pri trhaní. A v Hornbachu mávajú aj také malé vysušené kukurčné klásky, to rád okusoval.

mamatroch
24. mar 2025

My nasmu susime supky z mrkvy, petrzlenu (predtym zeleninu umyt, supky dat na plech na papier na pecenie a odlozit napr. na chladnicku, hore na linku, sem-tam premiesat rukou, aby sa dobre ususili. To iste supky z jablka napr. Pozor, zemiaky nie). Teraz na jar nosit cerstve listy + kvety (datelina, pupava, skorocel, sedmokrasky...), max za hrst, radsej castejsie a cerstve ako prilis vela naraz, aby mu to tam nekvasilo / nesparilo sa, okrem toho este kusok vetvicky z ovocneho stromu (jablon, hruska, slivka, ceresna), pokojne i s pucikmi, listami, kvetmi. Takisto slnecnicove semiacka, tekvicove (v supke), orechy (vlasske, arasidy...) v supke. Skrupinu iba stlac, aby praskla a pootvorila sa, on sa uz zabavi a poradi si s tym.
Dalej rolku z toaletaku - nechaj mu na nej zopar utrzkov, bude si ich trhat a nosit do "hniezda", takisto krabicu z vytahovacich vreckoviek, nas ju za tyzden rozhryzie doslova na omrvinky 🤪
Ked bude teplejsie, pokojne ho zobrat von na bezpecnu luku (pozor na psov a drave vtaky) a nechat chvilku pobehat.
...a este mi napadlo, piesok na "kupanie", v tom sa rad vyvala.
Pre spestrenie stravy obcas trolinku - za lyzicku - bieleho jogurtu (co nezje do hodinky, dat prec), kusok vajicka, kusok syra, zeleninu kusok i cerstvej, napr. uhorku.