icon

Vrátí sa náš nekastrovaný kocúr domov?

26. okt 2025

Dobrý večer . Náš kocurik má cca tých 6 mesiacov a v pondelok odišiel a doma sa neukázal už 5 dní .Je niaka šanca že sa ešte vráti? Ešte neni kastrovaný.

anonym_315779
26. okt 2025

Ste pri ceste ? Ak áno, veľká pravdepodobnosť že ho zrazilo auto.

crazy_cat_lady
26. okt 2025

To je bohuzial riziko vonkajsieho kocura...

anonym_9d9cdf
26. okt 2025

@anonym_autor už mal byť kastrovany, keď išiel na zalety môže prísť aj po 2 t.Kocuri to bežne robia na jar, jesen

slavomira236
26. okt 2025
@anonym_9d9cdf

@anonym_autor už mal byť kastrovany, keď išiel na zalety môže prísť aj po 2 t.Kocuri to bežne robia na jar, jesen

@anonym_9d9cdf moj aj kastrovany a aj tak chodi kade tade..

vler
26. okt 2025
@slavomira236

@anonym_9d9cdf moj aj kastrovany a aj tak chodi kade tade..

@slavomira236 tvoj prinajmensom uz nevyrobi dalsie nechcene maciatka

anonym_aaa73a
26. okt 2025
@anonym_9d9cdf

@anonym_9d9cdf no neviem , kocúrov kastrujem okolo 11 mesiaca, resp. pri prvom značkovaní . Skorá kastrácia prináša do budúcna značné problémy. Teraz mám momentálne dvojročného kastrovaného kocúra ( 10 mesiacov kastrácia ) a je aj vonku aj vo vnútri ale každé ráno sa mi vracia domov sa nažrať, potom je doobeda vonku a poobede do večera chrní na gauči.
@anonym_autor 5 mesačný kocúrik je ešte malý na to aby sa túlal po svojom teritóriu , pravdepodobne sa zabehol , alebo sa stal obeťou líšky , alebo ho niečo zrazilo . Takéto mačence sa zvyčajne držia v blizkosti majiteľa. Teda aspoň moje také boli .

colsami
26. okt 2025

5 mesacny kocur je uz dospely jedinec ktory moze plodit macata a ktory uteka za mackami. Je to bezny vek na kastraciu. Autorka, ak sa vrati, treba ho hned objednat na kastraciu, je to 10minutovy zakrok co sa tyka samotneho ukonu... Cim bude starsi a bude utekat a nebude kastrovany, tym skor si aj vypestuje navyk utekania z domu 🙃 a skor moze dalej utekat aj po kastracii... Snad pride, macky niekedy vedia byt prec aj par dni...

mikasa_ackerman
26. okt 2025

@anonym_autor nechápem, že niekto nechá jeho domáce zvieratko behať po vonku a potom sa čuduje, keď musí čeliť následkom🙃

anonym_70a964
26. okt 2025
@mikasa_ackerman

@anonym_autor nechápem, že niekto nechá jeho domáce zvieratko behať po vonku a potom sa čuduje, keď musí čeliť následkom🙃

@mikasa_ackerman máme dvoch, sú kastrované, očkované, pravidelne odčervované a sú celoročne vonku

aalt
26. okt 2025

Ak to nie je jeho prvy vylet mimo dom a bol na von zvyknuty, tak sanca vzdy je. Teraz sa to na lukach len tak hemzi hlodavcami, takze ak vie lovit, od hladu urcite neumrie. Ked som bol maly, maly sme takeho tulaka, co mal rekord asi 3~4 mesiace. To spravil raz na zaciatku leta a prisiel vlastne az na jesen 😀 Take ze tyzden dva, maval bezne. Ale to bol vonkajsi kocur a pohladkat sa nenechal ani od nas. Teraz mame dve macky co ak chcu su vonku, ak chcu su dnu ... teraz byvaju cele dni von, obcas nedojdu ani na noc.

hopeja
26. okt 2025

Náš sa tak bežne zo tri dni neukázal, raz aj 4....už sme sa s ním v duchu lúčili a zrazu sa objavil, tak šanca tam podľa mňa stále je

4stanka4
26. okt 2025

My máme cca 6 mesačného a zatiaľ sa vždy vrátil. Už je naučený ráno aj večer čakať pri dverách kedy sa mu dajú granulky. Kastrovať ideme v januári- tak nám kázala veterinarka ze vtedy už bude dosť starý na kastraciu.

anonym_580f97
27. okt 2025

@anonym_autor Vrati sa ,susede tak vzdy kastrovany kocur dosiel po 2 mesiacoch domov.Proste aj zvierata maju svoje pudy ktore su im prednejsie ajo ich majitel.

mk1111111111
27. okt 2025

Tak moze, aj nemusi. Ak ho zrazilo auto, alebo mu niekto dopomohol na druhy svet, pripadbe ho daleko vyviezol, tak nie. Ak sa len potuluje, tak ano. Drzim palec, aby to bolo len to potulovanie. A ako pisu vyssie, ak sa vrati, hned kastrovat

rrybka
28. okt 2025

@anonym_autor nas prisiel po 2 r.

libusak
30. okt 2025

Priatel svojho uz aj oplakal a po 2 mesiacoch sa vratil zaletnik jeden.

monikabull
31. okt 2025

Ahoj, vrátil sa vám kocúrik?😟🙏 Náš presne v tomto veku stále zdrhá, skúma našu dedinu a naposledy, keď sa nám do rána nevrátil domov, som ho po tme o 05:30 ráno náhodne zazrela cestou do práce prechádzať sa vo vedľajšej dedine (vzdialenej asi 1km od nás) 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️...Zachránilo ho to, že má na krku obojček s kovovým štítkom a blyšťal sa mu, keď kráčal. To som mu dala vyrobiť, má tam adresu a moje telefónne číslo s prosbou, že sa asi zatúlal a aby ma kontaktovali. Pošlem snímku obrazovky, že odkiaľ som ho objednala. Plus má rolničku, ktorá zvoní. A keď sa zatúlal prvý krát, napísala som na Facebookovú stránku obce a hneď sa mi ozval chalan, že je u neho na stavbe- že mu dal najesť a že je tam s ním... Že skoda, že som sa ozvala, (v dobrom), lebo si ho chcel nechať, lebo, že je bohovský😀....Náš kocúrik je hrozne prítulný, ide ku každému...To ešte nemal ten štítok, tak ten chalan nevedel, koho je. Takže odporúčam určite začipovať, dať obojček pre mačky s rolničkou a štítkom s adresou a tel. číslom. A kastrácia. Ja sa už neviem dočkať , kým bude mať aspoň 9 mesiacov. Skôr mi ho veterinár nechce kastrovať. Tak držím päste✊️, nech sa vám drobec vráti❤️🍀!!!Napíšte potom, ako ste dopadli. Verím, že všetko dobre dopadne☺️!!! Ja som často vo vašej koži a spolieham sa na dobrých ľudí, čo mi zavolajú. Funguje to, už raz mi volali baby z dediny, že ide po chodníku za nimi a nedá si povedať, aby šiel domov😀...PS: odvtedy ho na noc zatváram do letnej kuchyni.....Veľa šťastia 🍀🍀