Vyber prívetivého psíka pre deti na dvor
Ahojte,
zvažujeme kúpu psíka. Vedeli by ste mi poradiť drobnú rasu, ktorá je priateľská k deťom? Psík by bol vonku na dvore.
@yosi pojem bojový pes neexisuje🙂 Mňa môj staford nekusol ani pri hre, je po priateľských a vyrovnaných rodičoch. Môj 2 ročný synovec sa s ním šantí vždy keď sú spolu. A keď 1 ročný plače v kočíku tak hmed dobehne čo sa deje. Aj kvôli povahe sa kupujú psy s pp od overených chovateľov. A nie aj keby môjmu psovi prepne ho nedám preč, stále sa s tým dá pracovať.
@ssimusska Uz to tu vyssie spomínali,je rozdiel ked ta lapi prachovka alebo stafforŕd ktory ma uplne iny stisk papule ako mensie psy.Kazdy pes ma rôznu povahu a určitú mieru agresie,ak bol Stafford šľachtený za účelom bojov tak asi bude mat tej agresie viacej.Akurat nevies co ho moze vyprovokovať.A tym by som tuto diskusiu skoncila.Je rozdiel chovat mierumilovneho psa a psa ktory povodne bol šľachtený na psie zápasy.O výzore ani nehovorím,tie homoalajuce vajka su naozaj estetické🙂Moje deti ked vidia takeho psasa vzdy nezabudnú spýtať preco mu to hovienko visí na zadku😀Tak co im mam vysvetlit?
@dobryden každý správny psovod vie čo jeho psa vyprovokuje. Deťom vysvetlí že to je normálny pes ako každý iný, len je inak stavaný a hlavne im netlač do hlavy kaleráby ako by sa ho mali báť lebo to je bojové plemeno a pri najlepšom nezabudni prejsť na druhu stranu. 🙂 s tebou žiadna debata nemá ani zmysel, pripomínať mi dosť jednu členku čo si tu prednedávnom zrušila účet a bola pichnutá v každej jednej téme o psoch
@ssimusska moje dieta raz napadol maltezak. Odvtedy ma paniku zo psov. Normalne sme boli na.prechadzke, mala.cca do 2 rokov. a zrazu zacal vrcat ,,chrcat,a vyskocil na nu....bez dovodu, kedze mala vtedy sla pekne popri mne a drzala.sa.kocika......cize ano, hocijaky pes moze.zautocit.....
@ssimusska to ty stale nevies pochopit ze Stafford nie je tak uplne bezpečný pes pre deti a ludi.Uz pochop ze nie je pes ako pes.Spravny psovodov?Staci zmena v rodine,neplánovaná situacia a z takeho psa ktory nedostane pozornost ,co mu bola doteraz venovaná sa moze zo zlatého psika zmenit na neriadenú strelu.To ale pri malom psovi moze byt tiez akurat ze nie je uhryznutie ako uhryznutie.A ked citas spravy ,tak sadocitas ze neraz deti,ci ludi napadne prave tento stafordik,pitbulik a nie BK ci iny mierumilovný pes.
@ssimusska Položme si jednoduchú otázku. U ktorého plemena je riziko napadnutia vyššie? U staforda alebo povedzme retrievera? Ja som presvedčený, že podstatná časť ľudí si vyberie prvú možnosť. Ja netvrdím, že všetci stafordi sú agresívni, ale to riziko útoku je u týchto plemien proste o niečo vyššie ak sa bavíme všeobecne. Nedávno sa stalo, že náš nemecký špic napadol Yorka. Z ničoho nič zaútočila na jeho krk. Chvalabohu nakoniec prežil. Nikdy predtým neútočila na iných psov. A to dokonca toho psa pozná. Vždy je to vsak len pes a nikdy nevieš... Ja by som si nedovolil byť tak istý ako ty, a to bez ohľadu na plemeno.
@yosi Ono riziko útoku sa zvyšuje v prvom rade prístupom k psovi. Plemeno s tým až tak dočinenia nemá. Jedine teda u stafforda (a podobných plemien) je väčšia pravdepodobnosť, že útok bude mať fatálne následky. Sila čeluste a stisku, dokonca sa hovorí o "kŕči"... robí svoje. To je v prvom rade dôvod prečo sa hovorí viac o útoku takých plemien. To ale neznamená, že aj iné psy nemôžu zaútočiť a že u iných psov je to riziko nižšie.
Rodinné psy najlepšie k deťom sú : zlatý retriever,labrador,bernský aj vlčiak. My máme miešanca bernského s nemeckým vlčiakom a je to ten najlepší pes . Je na dvore ,vynikajúco stráži a miluje deti. Máme ešte krátkosrstého jazvečíka a teda neodporúčam ho k deťom. To sú takí malí jedoši. A určite nie na dvor,na noc chodí spať dnu lebo by asi zamrzla 😀 Už aj teraz cez deň sa pýta dnu lebo sa ochladilo a vonka sa trasie.
Ja by som vám tiež odporučila Kóliu dlhosrstú,to sú milučké psy,výborné k deťom. Len potrebuje spoločnosť a pohyb.

Ak chces psa na dvor ka by som volila radsej utulok a nech uz je aspon 2 rocny a oni ho tam budu poznat ze aky psik je dobry ku detom my sme mali takeho krizenca s jazvecikom a bol to super pes naozaj nam vyborne poradli.. ale uz teda nam umrel ale dosil sa 11 rokov a s demi mu bolo dobre... susedia tiez tak brali z utulku ten nieje krizenec s jazvecikom je este trochu mensi ako bol nas ale ziadny maly orech a tiez je super susedovie deti odrastli tak vecsinu dna travi u nas na zahrade a s nasimi detmi je najlepsi kamos.. ;) .. ked si zoberies steniatko moze mat nevyspitatelni povahu je jesdno aka rasa plus cistokrvne psy su nachylnejsie na choroby ako epilepsia.. a este teda zavisy vek deti k detom do 10 rokov by som nevolila velke psy ako vlciak, husky, vyzla alebo labrador.. su krasne vecsinou mile ale za mna moc velke.