Výber psíka do bytu

domenico34
14. mar 2024

Ahojte. Chcem sa opýtať ci nemáte skúsenosť s výberom psíka do bytu. Na rase asi nezáleží ale aby to bola taka kľudnejšia povaha. Aby nestekal nejako extra kvôli susedom a samozrejme aby sa znášal s inými psikmi. Viete niekto poradiť? Ďakujem

laurelika
14. mar 2024

@domenico34 určite by som volila fenku,väčšinou sú prítulnejšie.Do bytu je za mňa určite vhodný,bišón,maltezák..Veľa závisí ale od povahy psíka..prajem veľa šťastia.

jana19877
14. mar 2024

@domenico34 Podľa mňa je to strašne individuálne, ale tak čo si všímam, tak tie malé psíky sú práveže o dosť hlučnejšie ako tie veľké. Ale všetko je to o výchove.

wolf_
14. mar 2024

Ne/štekanie a ne/znášanie sa s inými psami závisí v prvom rade od výchovy. Jasné, plemeno urobí tiež svoje, ale pred kúpou je nutné si uvedomiť tú prvú vetu lebo bude o jedného otravného psa viac.

miminka91
14. mar 2024

@domenico34 Ak si ho tak vycvicis tak nebude ti ani stekat ani doma cikat a znesie sa aj s inymi zvieratami. Dala by som vsak sancu nejakemu utulkacovi, je ich dost aj presne takychto podla tvojich poziadaviek len sa im nepostastilo v zivote. Mozno fr. buldocek fenka z mnoziarne? Bude ti velmi vdacna.

ivkaaaaa
14. mar 2024

Je to veľmi individuálne a hrozne to závisí od výchovy a času, ktorý psíkovi venujete. Poznám ľudí, ktorí majú v byte "maltezákov" a nedajú si s nimi rady a vonku štekajú na všetko okolo nich. Na druhej strane poznám ľudí, ktorí majú v byte ovčiaky a keďže sa im plne venujú sú pokojné a vyrovnané. Sama mám v byte severské ťažné plemeno. Ako bolo vyššie spomenuté, ak vám nezáleží na plemene skúste osloviť nejaký útulok, iste vám budú vedieť poradiť. Druhou možnosťou je chovateľská stanica, ale určite by som v dnešnej dobe množiarní nekupovala psa bez PP.

btus
14. mar 2024

my sme mali v byte samojeda. Ale každý deň vychádzky 3x denne, jedna z toho min 5-7 km. Cez víkendy turistika, lezenie, proste príroda. Takže ak ste aktívny ľudia, môžete mať aj huskyho, samojeda, labradora. A treba sa venovať aj malému a aj veľkému psovi. Čo mám skúsenosť, tak nevychované boli hlavne malé psíky. Čiže, musíte si zvážiť, čo do psa očakávate, ako veľa vólneho času mu môžete venovať, Isto nie čivavu ( malý ale nemá rád deti).

barruna
14. mar 2024

Treba si ho prisposobit vlastnym potrebam a mozno sa rozhliadnut skor na adopciu ako na kupu. Lebo ak mate dat 200e a viac za mnozku tak dovidenia. Kazdopadne pokial si ho dobre vychovas nemas sa coho bat

btus
14. mar 2024

ako píše @barruna. Ak nie psík z PP, tak by som brala len z útulku. Isto nie z množiarne. Nič také ako čistokrvný pes bez PP neexistuje. Na to si dajte pozor. Radšej nejaký kríženec, ako z množky. A útulkáčov je veľa. Isto si nájdete.

yellow28
14. mar 2024

@domenico34 odporúčam cavaliera, uzasne priateľské nekonfliktne plemeno...je to milacik, ktory bude pri vás stale...nema rad odlúčenie, ale vie si na to zvyknúť

domenico34
autor
14. mar 2024

Skúsim pozrieť vďaka za rady. Z Toho útulku to je také.. ze ak ma psík viac rokov ci sa bude dat aj nejako prevychovat ak už má svoje nejaké návyky. Myslím si ze je to trosku hazard

cessy01
14. mar 2024

@domenico34 veď v útulku zoženiete aj šteniatko.. častokrát sa tam dostane s mamou takže viete predpokladať veľkosť už od malička, tiež napr utulok tulacik v Brezne ma par mesačných psíkov ktorý vyrastajú v útulku takže nezažili nič zlé žijú medzi psami takže tuto socializaciu majú za sebou to najťažšie obdobie keď menia zuby a všetko hryzú tiež. Ja by som si zobrala takého odrasteneho kríženca. Alebo skúste docasku šteniatka, vyskúšate si to keď to nebude ok psík pôjde na adopciu ak si "sadnete" tak zostane a bude váš..

cafelatte
14. mar 2024

My sme tiež preferovali fenku a rozhodovali sme sa medzi bischonom a pomom, máme pomeraniana. Je to neskutočne verne a láskavé plemeno, miluje moju pritomnost, ide so mnou aj na wc, ustavicne mi leží pri nohách, denne ma víta ako keby ma nevidela mesiac, keď čokoľvek robím, napríklad krájam zeleninu do varenia, sedí mi pri nohách. Susedka ma tiež toto plemeno a rovnakú povahu ako naša. Ked nie sme doma, spinka, nesteka. Pred tým sme mali fr.buldocka.

domenico34
autor
15. mar 2024

@cafelatte akého mate psíka?

cafelatte
15. mar 2024

@domenico34 pomeraniana

monicatko20
15. mar 2024

@domenico34 pudlík 🥰 to bola najlepšia bytová voľba akú som kedy mala..neplzla, neštekala, učila sa neskutočne rýchlo.. za 15 rokov som ju nemala ani raz na voditku..Neskutočne múdry psík 😇

doma262
6. apr 2024

Pekný deň...tiež by sme chceli psíka...mame dom,ale chceme ho mat vnútri,lebo veď člen rodiny😃najviac s nám paci pomerian alebo maltipoo...ak mate nejaké male plemeno ešte k poradeniu budem rada...ale otázka...kupovať iba od registrovaných chovateľov? Je to naozaj záruka, že psík nie je nasilu mnozeny? Dakujem

btus
6. apr 2024

@doma262 registrovaný chovateľ v FCI, alebo iba množiteľ zaregistrovaný na veterinárnej správe? Kupovať len psíka s PP. preukazom povodu. Vyzerá to tak ako na fotke. Samozrejme, že mené sú iné. Všetko ostatné je podvrh. Nemyslím tým PP z inej krajiny, ale na Slovensku môže byť len takýto. Chovateľ nemnoží.