icon

Výber toy pudla

31. aug 2025

Ahojte, chcel si kupit pudlika, rozmyslam nad toy pudlom, tea cup, malipoo apd. Velmi by som chcela fenku, ale dsla by som ju sterilizovať. Bývam v byte. Cez deň som však v práci, prichladzam okolo piatej. Jeden deň, dva dni v týždni viem robiť z domu. Ak by som išla na viac dní preč (4) dala by som ju ku známej, čo ma tieź pudlíka.

Čo by ste mi poradili? Na čo si dať pozor pri výbere? Čím sú špecifikcké tieto? Brešú cez deň, keď nie ste doma? Koľko krát do dňa chodíte venčit? Aké veci ste kúpili šteniatku? Koľko krát za týždeň ho kúpete? Za rady ďakujem ❤️.

Strana
z3
anonym_2cb766
31. aug 2025

@anonym_autor prvé 2 t to bude ako s bábätkom.Po každom zobudení dať vycikať, pochváliť.Mozno bude od majiteľa zvyknutá na podložku my sme ju fenke nechali prvé mesiace občas sa vycikala.Maly pes sa venci veľmi často.Fena má výhodu, že si cupne a vycikať pes ocvrkava do nemoty.Kupat stačí raz za čas, čím menej tým lepšie.Znama má psa či fenu?ak fenu môžu si robiť zle.Sterilizovat sa odporúča po prvom harani tiež musí ten psík dospieť.Mala by som strach, že bude celý deň sama doma to je viac ako 9 h?My sme stena dávali von každé 2-3 hodiny.
Či bude štekať nikto nevie asi áno, naša fena knucala za mamou prvé 3 dni a noci.Treba ju učiť, že odídeš, prídeš pochvális.Odist na pol hodinu, hodinu postupne nech vie, že sa vrátiš.
Kúpiť hračku, pelech, deku niečo kde bude jej miesto.Ked pôjdeš prec hodiť tam ynijd tričko nech ťa cíti.Nie obojok, ale postroj kvôli chrbtici

colsami
31. aug 2025

Urcite by som Ti odporucila hlavne nekupovat namnozene a predrazene krizence (ako spominany maltipoo). Nemas zaruku absolutne nicoho, a najma zdravia ci povahy rodicov.
Vela stastia pri vybere.

Vsetky ostatne veci na ktore sa pytas inak velmi rad zodpoveda aj chovatel svojim majitelom. Vyber si dobreho chovatela a mas vyhrate, tj podpora, rady a pomoc na cely zivot psika.

anonym_2cb766
31. aug 2025

Hlavne dať odcervit pravidelne a očkovať a kŕmiť kvalitnými granulami to ti poradí veterinár, alebo majiteľ.Nekrmit ničím iným len granule žiadne zbytky atď..my sme šteniatku dali občas tvaroh, vajíčko surové, biely jogurt.V granulach má všetko Acana je zlatý stred krmiva.Dodrziavat gramaze jedla.Aj ju nechceš naučiť chodiť na gauč, posteľ buď dôsledná.Nasa spí s nami na posteli, ale už by som ju to nenaucila, ale keď bola stena prvé noci knucala tak mi jej bolo ľúto.Uz by som dala pelech pri posteľ, ale posteľ by bola zakázaná.Spi mi medzi nohami a mne to v noci vadí, keď sa otáčam.Kupila som veľky stan so zipsom, ale celé noci knucala nevydržala som ju odnaucit ju to.Na prvé dni si zober dovolenku.Vencime 4 x denne podvečer dlhsie

anonym_1755d1
31. aug 2025
@anonym_2cb766

@anonym_autor prvé 2 t to bude ako s bábätkom.Po každom zobudení dať vycikať, pochváliť.Mozno bude od majiteľa zvyknutá na podložku my sme ju fenke nechali prvé mesiace občas sa vycikala.Maly pes sa venci veľmi často.Fena má výhodu, že si cupne a vycikať pes ocvrkava do nemoty.Kupat stačí raz za čas, čím menej tým lepšie.Znama má psa či fenu?ak fenu môžu si robiť zle.Sterilizovat sa odporúča po prvom harani tiež musí ten psík dospieť.Mala by som strach, že bude celý deň sama doma to je viac ako 9 h?My sme stena dávali von každé 2-3 hodiny.
Či bude štekať nikto nevie asi áno, naša fena knucala za mamou prvé 3 dni a noci.Treba ju učiť, že odídeš, prídeš pochvális.Odist na pol hodinu, hodinu postupne nech vie, že sa vrátiš.
Kúpiť hračku, pelech, deku niečo kde bude jej miesto.Ked pôjdeš prec hodiť tam ynijd tričko nech ťa cíti.Nie obojok, ale postroj kvôli chrbtici

@anonym_2cb766 ako s babatkom??To asi tazko,taky pes toho mozes nechat aj sameho cely den,prezije.

anonym_2cb766
31. aug 2025
@anonym_1755d1

@anonym_2cb766 ako s babatkom??To asi tazko,taky pes toho mozes nechat aj sameho cely den,prezije.

@anonym_1755d1 2,3 m stena?tak to držím palce chudák pes byť zatvorený od 06-17.Prvy mesiac spala, ale hneď po zobudení chcela cikať.Aj viac kadi.Prezit prezije, ale je to živý tvor a chce pozornosť, hrať sa, pomojkat, vybehať.Ale tak ľudia pristupujú ku psom rôzne.Ked jej bude doma štekať chudáci susedia.Pokym sme nekúpili kameru tiež sme si mysleli, že spí a čaká na nás.

biba_18
31. aug 2025

@anonym_1755d1 ale šteniatko JE babatko… má iné potreby ako dospelý pes…

biba_18
31. aug 2025

pudlika (je jedno aká veľkosť) rozhodne nemôžeš mať ako hračku - je to inteligentné plemeno a musíš mu zamestnávať hlavu a potrebuje aj starostlivosť o srsť… tie maličké varianty sú dosť viazané na pána, tak ho treba trénovať aby doma neplakal…

autor
31. aug 2025
@biba_18

pudlika (je jedno aká veľkosť) rozhodne nemôžeš mať ako hračku - je to inteligentné plemeno a musíš mu zamestnávať hlavu a potrebuje aj starostlivosť o srsť… tie maličké varianty sú dosť viazané na pána, tak ho treba trénovať aby doma neplakal…

@biba_18 ja sa o nu budem starat najviac na svete. Nemam deti, cize vsetka moja pozornost pojde smerom na nu.

biba_18
31. aug 2025

@anonym_autor takže naučť necikať v byte - a ak tak výnimočne na podložku, učiť poslušnosť a triky, veľa trikov - a naučiť aby neplakala… a jasne, rozhodne nie od množiteľa ale s pp. tie psíky sa dožívajú 16 a viac rokov. nech je zdravý čo najdlhšie…

anonym_1755d1
31. aug 2025
@anonym_2cb766

@anonym_1755d1 2,3 m stena?tak to držím palce chudák pes byť zatvorený od 06-17.Prvy mesiac spala, ale hneď po zobudení chcela cikať.Aj viac kadi.Prezit prezije, ale je to živý tvor a chce pozornosť, hrať sa, pomojkat, vybehať.Ale tak ľudia pristupujú ku psom rôzne.Ked jej bude doma štekať chudáci susedia.Pokym sme nekúpili kameru tiež sme si mysleli, že spí a čaká na nás.

@anonym_2cb766 Ano, ,akurat ze budes mat ocurany byt.Ale psovi sa nespravi nic,priroda to zariadila tak ze je samoobsluzny narozdiel od babatka,cize je uplne scestne ho prirovnavat k babatku.Babatko by proste neprezilo.Nabuduce pouzi lepsie prirovnania.

anonym_859da5
31. aug 2025
@anonym_1755d1

@anonym_2cb766 Ano, ,akurat ze budes mat ocurany byt.Ale psovi sa nespravi nic,priroda to zariadila tak ze je samoobsluzny narozdiel od babatka,cize je uplne scestne ho prirovnavat k babatku.Babatko by proste neprezilo.Nabuduce pouzi lepsie prirovnania.

@anonym_1755d1 ktoré bábätko by nevydržalo, keby si ho drisla najedené/napité do postieľky/klietky/molitanovej izby na 9hodín ? čo by sa mu konkrétne stalo? už by stihlo zomrieť?

anonym_98bf2c
31. aug 2025

@anonym_autor mám doma maltipoo má 3m, cez deň chodíme von 4-5x ale už to chcem postupne dať na 3venčenia, v noci vydrží 9-10hod bez jedinej nehody. Kúpať stačí len v salóne každé 2mesiace, labky pretrieť po každom venčení, česať každý deň aby sa neurobili dredy zaberie to pár minút. Čo sa týka výbavy máme misky na vodu a krmivo, hračky, vôdzku pevnú aj flexi, obojok, prenosnú tašku, peliešok, pršiplášť a kabátik do chladného počasia, kefu, krmivo... Sama bola zatiaľ cez deň okolo 4hod, v noci spí mimo spálne od prvého dňa takže je takých 7-8hod bezomňa, nikdy nebrechala, nekňučala, neurobila nehodu ani nič podobné. Maltipoo nie je FCI uznané plemeno nakoľko je to pomerne nové a nato aby ho FCI uznala treba splniť niekoľko podmienok - niekoľko generácií musí mať podobné povahové aj exteriérové črty, zdravotná stránka musí sa preveriť atď. Veď aj taký ČSV vznikol krížením plemien a FCI ho neuznala zo dňa na deň preto nechápem názory niektorých ľudí, že maltipoo je "zlé" lebo je to kríženec. Ja mám od chovateľky, ktorá šteniatko odovzdala na zmluvu, s EÚ petpassom, čipované, plne 3x očkované, 6x odčervené, so zdravotným certifikátom, aj s výbavičkou ale tá cena bola vyššia oproti inzerátom z bazošu. Určite by som nebrala šteniatko od množiteľov, ktorí nedajú ani zmluvu, ani veterinárne neošetria ani neodčervia. Treba si nato dať naozaj pozor od koho kúpiš.

anonym_98bf2c
31. aug 2025
@biba_18

@anonym_1755d1 ale šteniatko JE babatko… má iné potreby ako dospelý pes…

@biba_18 žiaden pes nie je bábätko. "Milujem" takéto názory kde zvieratá prirovnávajú k ľuďom. Nič by sa nestalo žiadnemu psovi kebyže kúpiš klietku alebo ohrádku dáš tam podložky alebo dáš mu plienku, pelech, misku s vodou a odídeš na celý deň preč maximálne čo by sa stalo by bol zápach v byte od podložiek, naopak pri bábätku by to mohlo byť život ohrozujúce. Mojej som tak hneď prvú noc dala jednu podložku (ktorú ani nevyužila), pelech, vodu a prežila 8hodín bezomňa a pes naozaj nevie rozdiel medzi dňom a nocou tak by rovnako dlho prežila aj cez deň. A to poznám ľudí, čo uspávajú psy alebo sú pri psovi ako pri dieťati v postieľke lebo spinká a nemôžu odísť ani len z miestnosti lebo čo ak sa zobudí a to mi hlava fakt neberie.

biba_18
31. aug 2025

@anonym_98bf2c free your mind… šteňa má iné nároky ako dospelý pes a je jedno čí ho nazveš PRENESENE babatkom alebo šteňaťom lebo je proste mláďa (a deti sú tiež mláďatá, že…)
pozri, aj včera celý deň a celú noc štekal u nás na ulici pes niekde na balkone - asi išli svadbovať a nechali ho samého doma. prežil, ale či to bolo pre neho vhodné? nemyslím si…
takže starať sa o šteňa NIE JE iba to že mu dáš misku a podložku… a určite nie prvé dni keď ho máš doma…

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_1755d1
31. aug 2025
@anonym_1755d1

@anonym_1755d1 Kiez by bola taka jednoducha starostlivost o dieta ako o psa.

anonym_98bf2c
31. aug 2025

Ale presne to takto dopadá keď nezvykáš psa od začiatku na režim v ktorom bude žiť. Potom ho necháš samého, pes nie je zvyknutý a hneď sa prejaví separačka. Keby moja tak štekala celú noc tak určite by som ju počula ale nevydala ani hlásku prečo? Pretože nepoznala u mňa iný režim a prišlo jej to prirodzené, že tam kde má byť má spať a ja s ňou nie som. Samozrejme, kebyže ju nenechávam samú a zrazu idem na celú noc preč tak bude mať s najväčšou pravdepodobnosťou separačku lebo nebude vedieť čo sa deje. Jediné iné potreby šteňaťa sú socializácia, výcvik, častejšie odčervovanie do pol roka, častejšie kŕmenie a venčenie ale ako hovorím moja už prvú noc zvládla 9hodín a ešte som ju musela ráno budiť a cez deň s ňou chodím tak často viac menej pre môj dobrý pocit preto to chcem pomaly obmedziť. @biba_18

anonym_859da5
31. aug 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 keď si to rozmeníš na úplné drobné, tak s dieťaťom je to rovnake. Čo by sa mu stalo keby si ho dala do detskej klietky na 8h? Staci mu dat mlieko a dieta vie cuduj sa svete tiez zaspat samo 😀😀

anonym_1755d1
31. aug 2025
@anonym_859da5

@anonym_285 keď si to rozmeníš na úplné drobné, tak s dieťaťom je to rovnake. Čo by sa mu stalo keby si ho dala do detskej klietky na 8h? Staci mu dat mlieko a dieta vie cuduj sa svete tiez zaspat samo 😀😀

@anonym_859da5 samo sa nevie napit,2,5 m ledva flasu udrzi,takze asi nemas deti ked takto dristas.

anonym_859da5
31. aug 2025
@anonym_1755d1

@anonym_859da5 samo sa nevie napit,2,5 m ledva flasu udrzi,takze asi nemas deti ked takto dristas.

@anonym_1755d1 keď porovnavas 2,5 mesacne dieta mala by si porovnavat cca 2dnove stena aby pomer sedel.

anonym_1755d1
31. aug 2025
@anonym_859da5

@anonym_1755d1 keď porovnavas 2,5 mesacne dieta mala by si porovnavat cca 2dnove stena aby pomer sedel.

@anonym_859da5 no lenze podla teba “2” dnove stena sa uz samo nazere,vycura zaspi a dokaze byt same aj 24 hodin, ak ma plne misky bez problemu.2 dnive dieta,ba ani 1,5 mesacne dieta sa samo nenakrmi aj ked by malo flasku vedla seba,niektore ani nevedia same zaspat.

anonym_859da5
31. aug 2025
@anonym_1755d1

@anonym_859da5 no lenze podla teba “2” dnove stena sa uz samo nazere,vycura zaspi a dokaze byt same aj 24 hodin, ak ma plne misky bez problemu.2 dnive dieta,ba ani 1,5 mesacne dieta sa samo nenakrmi aj ked by malo flasku vedla seba,niektore ani nevedia same zaspat.

@anonym_1755d1 pri bežne používanej prepočtovej krivke má prvý psí rok asi 15 ľudských rokov. Šteniatko vo veku 2,5 mesiaca je ~0,21 psieho roka, teda 0,21 × 15 ≈ 3,1 roka. Čize by si do klietky zavrela 3 ročné decko.

kp7333
31. aug 2025

@anonym_autor nemala by som to srdce nechat akehokolvek psa cele dni sameho doma. Pes je spolocenske zviera, potrebuje spolocnost, vencenie. Ak chces domaceho maznacika na vecery, kup si napr.zakrsleho kralika. Ten cez den oddychuje v klietke, podvecer "oziva". Vystaci si s tvojou pritomnostou od piatej do vecera, kedy ho mozes vybrat z klietky nechat vybehat, ci pohladkat.

autor
31. aug 2025
@kp7333

@anonym_autor nemala by som to srdce nechat akehokolvek psa cele dni sameho doma. Pes je spolocenske zviera, potrebuje spolocnost, vencenie. Ak chces domaceho maznacika na vecery, kup si napr.zakrsleho kralika. Ten cez den oddychuje v klietke, podvecer "oziva". Vystaci si s tvojou pritomnostou od piatej do vecera, kedy ho mozes vybrat z klietky nechat vybehat, ci pohladkat.

@kp7333 to maju psika ludia co nerobia a su doma? Vsetci akoze? No v mojom okoli maju bezne psika doma ludia do 17.00 kym pridu z prace a potom sa mu venuju, chodia na prechadzky, hraju sa s nim. Okrem toho bude chodit na vycvik a sem tam do psej skolky.

kp7333
31. aug 2025
@anonym_autor

@kp7333 to maju psika ludia co nerobia a su doma? Vsetci akoze? No v mojom okoli maju bezne psika doma ludia do 17.00 kym pridu z prace a potom sa mu venuju, chodia na prechadzky, hraju sa s nim. Okrem toho bude chodit na vycvik a sem tam do psej skolky.

@anonym_autor vsetci psickari, ktorych poznam, su bud na dochodku alebo na homeoffice alebo ziju v rodinnom dome, kde ma pes dostatocny vybeh pocas ich nepritomnosti. Raz byvala v susednom byte pani s detmi a so psom. Rano odisla do prace, deti do skoly a ten pes vyse dve hodiny vkuse stekal, knucal a skrabal na dvere. Toto sa opakovalo den co den, az kym sa neodstahovali. Bolo to nielen tyranie zvierat, ale aj susedov.

autor
31. aug 2025
@kp7333

@anonym_autor vsetci psickari, ktorych poznam, su bud na dochodku alebo na homeoffice alebo ziju v rodinnom dome, kde ma pes dostatocny vybeh pocas ich nepritomnosti. Raz byvala v susednom byte pani s detmi a so psom. Rano odisla do prace, deti do skoly a ten pes vyse dve hodiny vkuse stekal, knucal a skrabal na dvere. Toto sa opakovalo den co den, az kym sa neodstahovali. Bolo to nielen tyranie zvierat, ale aj susedov.

@kp7333 ja bývam v bloku a u nás majú v našej bráne 3 psov, nikto nie je dôchodca. Vo vedľajšej bráne 4 psov, všetko pracujúci. Susedia vedľa mňa aj nado mnou majú psa.

anonym_2cb766
31. aug 2025
@anonym_autor

@kp7333 ja bývam v bloku a u nás majú v našej bráne 3 psov, nikto nie je dôchodca. Vo vedľajšej bráne 4 psov, všetko pracujúci. Susedia vedľa mňa aj nado mnou majú psa.

@anonym_1755d1 nepoucuj ma.
Žiadne stena si nenasti na podložku v klietke kde spí to nie je morča, že kadi kde býva.Podlozka sa dáva mimo toho kde spí.

@anonym_autor vydrží, ale nie stena, ktoré prinesies od matky.

anonym_2cb766
31. aug 2025
@anonym_98bf2c

@biba_18 žiaden pes nie je bábätko. "Milujem" takéto názory kde zvieratá prirovnávajú k ľuďom. Nič by sa nestalo žiadnemu psovi kebyže kúpiš klietku alebo ohrádku dáš tam podložky alebo dáš mu plienku, pelech, misku s vodou a odídeš na celý deň preč maximálne čo by sa stalo by bol zápach v byte od podložiek, naopak pri bábätku by to mohlo byť život ohrozujúce. Mojej som tak hneď prvú noc dala jednu podložku (ktorú ani nevyužila), pelech, vodu a prežila 8hodín bezomňa a pes naozaj nevie rozdiel medzi dňom a nocou tak by rovnako dlho prežila aj cez deň. A to poznám ľudí, čo uspávajú psy alebo sú pri psovi ako pri dieťati v postieľke lebo spinká a nemôžu odísť ani len z miestnosti lebo čo ak sa zobudí a to mi hlava fakt neberie.

@anonym_98bf2c to stena vie aký malo režim 2 m u majiteľa s matkou.Ano, aj kamarátka necháva psa dlho doma bez prechádzky a s podložkou už dospelu a má problém s mocovym mechurom, lebo ona drží a nevycika sa veď je dospelá.Az jedného dňa cikala krv a stalo ju to veľa peňazí.Prve sa veterinár pýtal ako často venci

anonym_98bf2c
1. sep 2025
@anonym_2cb766

@anonym_98bf2c to stena vie aký malo režim 2 m u majiteľa s matkou.Ano, aj kamarátka necháva psa dlho doma bez prechádzky a s podložkou už dospelu a má problém s mocovym mechurom, lebo ona drží a nevycika sa veď je dospelá.Az jedného dňa cikala krv a stalo ju to veľa peňazí.Prve sa veterinár pýtal ako často venci

@anonym_2cb766 je z ČR takže brali sme ju až ako 3m nie 2m. A nie je to môj prvý pes ani jeden nemal problém s močovým mechúrom. Na začiatku hneď keď sme vyšli vonka pišala, teraz každý deň minimálne jedno venčenie sa jednoducho nevypišá len behá a ňuchá preto to chcem obmedziť lebo je to zbytočné, keď jej treba začne sa sama pýtať skákať po zavesenej vôdzke a vtedy sa hneď vypišá keď s ňou idem. U chovateľky bola naučená na podložky tak vie načo slúžia a už som tento problém s ňou konzultovala a sama povedala, že nemusím s ňou chodiť toľko krát keď sa naučila pýtať a keď bez toho neurobí potrebu. A 4-5x s 3m (už takmer 4m) šteňaťom mi naozaj nepríde málo chodiť venčiť, chodíme o 6:30,10:30,14:30,18:30,22:00/22:30. Obmedzím to postupne nie zo dňa na deň.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3