Výber toy pudla
Ahojte, chcel si kupit pudlika, rozmyslam nad toy pudlom, tea cup, malipoo apd. Velmi by som chcela fenku, ale dsla by som ju sterilizovať. Bývam v byte. Cez deň som však v práci, prichladzam okolo piatej. Jeden deň, dva dni v týždni viem robiť z domu. Ak by som išla na viac dní preč (4) dala by som ju ku známej, čo ma tieź pudlíka.
Čo by ste mi poradili? Na čo si dať pozor pri výbere? Čím sú špecifikcké tieto? Brešú cez deň, keď nie ste doma? Koľko krát do dňa chodíte venčit? Aké veci ste kúpili šteniatku? Koľko krát za týždeň ho kúpete? Za rady ďakujem ❤️.
@dada2703 chápem ťa 🙂 ľudia elektroniku/dovolenky/atď vyberajú starostlivejšie ako psa. Čo je fakt na hlavu... A aj za to vyhodia kopec peňazí, ale za psa už toľko nie sú ochotní dať... (Píšem všeobecne, nie na autorku tejto diskusie).. Vytáča to aj mňa. Alebo skôr tak rozosmutňuje lebo potom je so psami taká situácia aká je.. či už ohľadom množenia alebo aj ohľadom ne/vychovanosti, ne/správneho prístupu, rozširovania neprávd, doslova bludov, atď atď. Proste to má dopad na mnoho vecí...
@wolf_ amen 🥰
Autorka z toho čo píšeš myslím, že pri tebe by sa mal psík dobre. Len s tou alergiou to treba zistiť, áno pudle a iné podobné plemená bišon, york, matezák... s vlasmi sú hypoalergénne ale to neznamená, že pri nich nebudeš mať príznaky alergie len sa predpokladá, nižšia šanca oproti iným plemenám. Píšeš, že známa má pudla bola si u nej? Prejavila sa ti alergia? Nemôžeš sa s ňou dohodnúť, že pôjdeš jej niekedy na dlhšie aspoň 1 celý deň postrážiť fenku, nech vieš ako na tom si? A pokiaľ naozaj 1-2dni vieš pracovať z domu, 2dni máš pravdepodobne voľno, 1-2dni zaplatíš napríklad tú škôlku tak doma bude sám len 1-3dni a to by mal zvládnuť. Plus ak uvažuješ nad trénerom, dobrý tréner ti veľa pomôže ako sa správne postarať rovnako aj chovateľ. Moja chovateľka mi dala dlhú inštruktáž pri odovzdávke od značiek krmiva ktoré odporúča, cez výchovu, socializáciu, ako sa starať o srsť až po oblečenie... a je so mnou naďalej v online kontakte a môžem sa jej čokoľvek spýtať, kedykoľvek - všetko vysvetlí, poradí, pomôže.
@anonym_2cb766 ako s babatkom??To asi tazko,taky pes toho mozes nechat aj sameho cely den,prezije.
@anonym_1755d1 asi mala má mysli šteňa, aj tak celý deň je dosť na psíka. Tebe by som neverila nič živé.

@wolf_ ano mas pravdu ale vytlakovalo ma to 🫣 ked si idem kúpiť hlúpy salam tak čítam zloženie a alergény na potravinách, ked si idem kúpiť mobil zistím si o nom všetko. A ona nevie ani len názov plemena 🫣
@dada2703 chápem ťa 🙂 ľudia elektroniku/dovolenky/atď vyberajú starostlivejšie ako psa. Čo je fakt na hlavu... A aj za to vyhodia kopec peňazí, ale za psa už toľko nie sú ochotní dať... (Píšem všeobecne, nie na autorku tejto diskusie).. Vytáča to aj mňa. Alebo skôr tak rozosmutňuje lebo potom je so psami taká situácia aká je.. či už ohľadom množenia alebo aj ohľadom ne/vychovanosti, ne/správneho prístupu, rozširovania neprávd, doslova bludov, atď atď. Proste to má dopad na mnoho vecí...