icon

Zajačik ako spoločenský spoločník domov?

4. feb 2024

Chovate niekto.doma? Zaujímalo by ma, ako veľmi sa nauci na spoločnosť a "mojkanie" príde za človekom? Vyhľadáva ľudskú spoločnosť? Ze keď sedím, príde za mnou? Či skôr nie? D.

martinkatinka
4. feb 2024

Mame zajačika štvrtý mesiac. Zdá sa mi taka náladová, ta naša. Teraz sa už nechá aj pohladkať, aj dokáže okolo nás skákať, aj sa na nás teší. No niekedy je akoby urazena a vôbec si nás nevšíma.

aliziana
4. feb 2024

Jaj, to má byť miláčik? Som rozmýšľala, čo za zajaca malíčka...

martinkatinka
4. feb 2024

@aliziana asi mazlicek

lukbe
4. feb 2024

Nie je malíček ako malíček😂.

anonym_kaa
Odpoveď bola odstránená
veronikavaneska
4. feb 2024

Náš prvý bol úžasný prvé dva týždne, potom mu doslova preplo a brutálne hrýzol jak divy. Dali sme ho bratovi von a bol to boj mu dať jesť vôbec... Potom sme kúpili dvoch a dievčatkk bolo tiež také agresívne po roku z ničoho nič zomrela. A chlapček je zlatucky ale boji sa hrozne nedá sa hladkať ani nechce behať, ani vonku n azahrdae ani vnútri.... len vo svojej klietke tam je spokojný... Všetkých sme mali od známych chovateľov, vymojkanych.... Je to dosť náročné finančne a aj starostlivosť no láska od nich žiadna...

lubmar
4. feb 2024

Velmi zalezi na povahe kralika. Je jedno, ci je z obchodu, alebo od chovatela. Mali sme uz takych aj takych. Z chovnej stanice vychvaleny, akoze spolocensky, pritulny, bol v skutocnosti bojazlivy, najradsej bol v klietke, nechcel ani vychadzat von. Iny bol zas agresivny, pohryzol kedy mohol, aj ked sa mu davalo jest, sice rad behal po vonku, ale cielene siel za clovekom len aby ho pohryzol, takze nie v sebaobrane alebo ohrozeni. A rad nahanal nasho kocura, aby ho uhryzol. Mame teraz v docaske kralicka, ktory bol povodne zo zverimexu, ale je zachraneny z otrasnych podmienok. A ten je ukazkovy, mily, pritulny, chodi za ludmi nebojacne, je zvedavy, cistotny na jednotku, bobkuje a cika len do zachodika. Pritom predchadzajuce bobkovali kade tade, ked boli mimo klietky. Kazdy radi kupovat len samicky, ze su lepsie, pritulnejsie, doteraz sme mali vsetko samicky a teda povahy obrovsky rozdielne. Aby mal ozaj clovek istotu, akej bude povahy, musite kupit uz odrastenejsieho, tak 6 mesacneho, nie malicke mladatko, lebo tam sa povaha este neukaze. Aj na inzeratoch byva ze darujem kralika, napr. ze sa o neho uz nestihaju starat, tam uz je povaha prejavena, skuste ist aj touto cestou.

zobaka
4. feb 2024

príde, nás poslúcha aj na meno, ale musí mať náladu, keď sa chce hladkať, príde si to sám vypýtať, keď nemá náladu, nepohneme s nim

autor
4. feb 2024

@lubmar ďakujem. My mame teraz morcata, tiež mali byť vymojkane, z chovnej stanice. V skutočnosti sú to bojazlive potvory , večne zalezene pod kobercom. Keď tiež, človek ide cez bazos, nemá.istotu, že mu dakto neklame, lebo sa ho chce zbaviť z nejakého dôvodu

lenkasarka
4. feb 2024

Moja dcéra mala zajaca a ten bol tak agresívny,že som sa ho bála. Veľmi dlho trvalo kým sa máličko skludnil. Vtedy som si povedala zajaca nikdy viac.

dianka3
4. feb 2024

My máme zajka ,nechá sa mojkat keď ho máš na rukách, aj ta pooblizuje, mame ho v klietke nebojí sa keď idem k nemu ešte príde a začne voňať . No a keď je pustený vtedy príde keď sa mu zachce hlavne keď máš jedlo v ruke a voláš ho vtedy príde 😄

dagas
4. feb 2024

@veronikavaneska aj naďa bola úplne bláznivá..keď som to niekomu vravela neverili.Hrýzla dorážala do nás,klietku si otvorila sama tak že do nej búchala hlavou...problém ju aj nakŕmiť.

bucko555
4. feb 2024

Nás má 4 roky a je to maznak vyjde a klietky dôjde do obývačky skočí na sedacku sadne ju mne a čaká kedy ho pohladkam

monnci2226
4. feb 2024

my sme mali tiez zo zverimexu a ked si na nas zvykla super 🥰 normalne nas jazykom olizovala a hlavickou do nas zdurala.aby sme.ju hladkali potom ked zostarla uz mala rada svoj klud. mali sme ju asi 10 rokov co je na zajaca faaaakt slusne. 2krat sa s nami stahovala a vsetko zvladla na vybornu. dokonca ked sa nam narodila mala tiez si sadli a boli kamosky, nechala sa od nej hladkat 🥰

misulka22
4. feb 2024

Mam hobby chov minilopov.momentalne 14 kralikov a kazdy kralik je iny, kazdy je osobnost.

ajusa12
4. feb 2024

My mame zo zverimexu, cika, kaka len do klietky, necha sa hladkať furt, bojí sa len na rukach nosiť, ale inak je prítulná. Maju sa radi aj s mačičkou. Tu sa tulia k manželovi

kralik333
13. júl 2025

Ja mám taktiež králika . To či králik je prituľny alebo nie záleží od jeho povahy ale aj toho koľko času sme s ním .Môj zvykne naháňať mačku ale inak k ľuďom je prituľny a poslušný, kľudne ho môžem nechať voľne sa pohybovať po dvore vôbec neutečie.