icon

Zápal oka u psa

luluska1234
7. okt 2025

2rocny nemecky ovciak. Ma na oku toto a v uchu toto vid foto. Ma to 4-5tyzdnov s tym ze na uchu to ma 3dni na to oko nepomohli atb ktore uzival 4dni tobratex mast. Co to moze byt???

Zápal oka u psaZápal oka u psaZápal oka u psa
stellarstar
7. okt 2025

Smer vet?

colsami
7. okt 2025

Za prve, ak ma ten pes problem 5 tyzdnov (na co clovek mesiac caka s liecbou?), necakaj zazraky za 4 dni uzivania maste.
Za druhe, toto moze mat milion pricin, nech sa paci smer osobna navsteva veterinara a DIAGNOSTIKA. Ak ste tam boli, tak postupujte podla jeho dalsich pokynov, ak doterajsia liecba nepomaha.

luluska1234
autor
Odpoveď bola odstránená
tina505
7. okt 2025

Moze to byť autoimunita, ťažko povedať len z fotky. Štandardne sa začína najľahšie terapiou, pokiaľ je bez odozvy a rozširuje sa bolo by dobre vziat vzorky a smer histopatologia. Takze ano, treba to riešiť s veterinarom alebo ísť k ďalšiemu na konzultáciu.

colsami
7. okt 2025
@luluska1234
Odpoveď bola zmazaná

@luluska1234 nie som prije*ana ako si napisala, som len proste veterinarka, ktora nikdy nepochopi, preco pacient prisiel na veterinu s problemom co trva mesiac (Vlastne pochopim, pacient sa sam na vysetrenie nedostavi a kedze jeho majitel to nepokladal za dolezite, preto sa to riesi az po mesiaci). Ale asi by som sa mala naucit to chapat, pretoze takych je v praxi vela, je pravda ze to nie je nic vynimocne.
No len potom sa ten majitel zacne pytat na postup na mamickovskom fore lebo nieco co sa dava 4 dni, (velmi prekvapujuco) hned nezaberie. Teba mat za majitela musi byt radost s Tvojim vyjadrovanim. A nechapem co sa na tom zle pocuva, ze inak ako na veterine to naozaj nevyriesis.

stellarstar
8. okt 2025
@luluska1234
Odpoveď bola zmazaná

@luluska1234 nehnevaj sa ale keď liečba nezaberá tak sa treba vrátiť ku vet a tam to povedať aby vet mohla dat inú liečbu. Dito ako u človeka. A keď sme už pri príjem....ch ty si mohla v pôvodnom príspevku tiez napísať ale šak jedno. Ty si múdra my sme pojeb.... Nie? Tak este raz smer vet aby mohla dat inú liečbu