icon

Zatúlaný kocúr

23. aug 2025

Ahojte, mame kocúra 2 ročného a už začal chodiť na túlačky, vždy sa, ale tak do 4 dni vrátil teraz je preč už takmer týždeň a stále neprišiel. Rodičia mali kocúra, ktorý bol preč aj mesiac, no mame o toho nášho strach keď je ešte taký mladý, nemate prosím skúsenosť či sa vám kocurikovia vrátili po dlhšej dobe? Ďakujem.

nin12345
23. aug 2025

@anonym_autor dajte ho kastrovat ak nie je kastrovany. Ukľudní sa. Ak ho nedáte kastrovat bude vám časom chodiť dobitý a dohryzeny aj tak to predplatíte na veterine. My odkedy sme dali kastrovat je relatívne kľud a domov sa vráti každý deň aj viackrát.

refly
23. aug 2025

Mali ste ho dať kastrovať. Vrátiť sa môže, ale tiež už môže byť vytuhnutý na kraji cesty, kto vie..... to Vám tu fakt nikto nepovie.
Známa takto púšťala mačky..... prvá sa nedožila roka, druhá sa nedožila roka a ďalšie už nepúšťa.
Tiež existuje aj felv a fiv. Šíri sa to pohlavným stykom, felv aj kusancami. Predpokladám že očkovať ste ho nedali, šak načo, že áno..... obidve sú nevyliečiteľné a smrteľné choroby. Minulý týždeň som nechala utratiť mladú potulku s felv, lebo už "hnila z vnútra" ako to nazvala veterinárka. Mohla žiť 15-20 rokov, takto nežila ani 3.

Ak by sa vrátil, tak porozmýšľajte nad kastráciou. Keď mačka iba "zmizne", tak je to pre človeka tá jednoduchšia varianta. Sranda to začne byť až keď ho nájdete ešte živého, ale paralizovaného od pása dolu, s odtrhnutou nohou od psa, alebo dychčať zrazeného niekde v jarku. Všetky tieto veci som riešila (s cudzími mačkami. Pri mojich to nehrozí) a vždy je to bohovská zábava a niečo, čo sa človekovi navždy vryje do pamäti...

anonym_92da3a
24. aug 2025

@anonym_autor kastrovat, kastrovat, kastrovat

anonym_207cda
26. aug 2025

Treba ho dať kastrovat. A nebude ti utekať v opacnom prípade čakaj životnosť tak 2 3 roky kým ho niekto neprejde

anonym_f129b0
26. aug 2025
@nin12345

@anonym_autor dajte ho kastrovat ak nie je kastrovany. Ukľudní sa. Ak ho nedáte kastrovat bude vám časom chodiť dobitý a dohryzeny aj tak to predplatíte na veterine. My odkedy sme dali kastrovat je relatívne kľud a domov sa vráti každý deň aj viackrát.

@nin12345 toto som aj ja počula, dali sme ročného kocúra kastrovat a dobity chodí stále, a len sa fláka. Jesť má čo, hladný nie je ale aj napriek tomu že je kastrovany tak ho nevidíme ako je deň dlhy. Sem tam ho ráno nájdeme pred dverami doráňaneho. Som myslela že sa to zlepší

graviris
12. sep 2025

dajte kastrovať ako radia všetci, ale môže sa stať , že vám odíde alebo sa stane niečo, bohužiaľ je to risk ak chodia von. Jeden kastrovaný kocúrik nám zmizol bez stopy a neprišiel :( Mačička sa nám vrátila zas po 9 dňoch 🙂 všetko máme kastrované a vždy si oči vyplačem, ale aj veterinárka nám potvrdila, že aj mesiac môže trvať kým sa tulák vráti, no ak je nekastrovaný tak pudy sú silné a naozaj videla som bitku nekastrovaných a nie je to prijemné a sused má tiež nekastrovaného a nonstop chodí biť naše kastrované. Ale keď ho vykastrujete je možné, že nebude nikam chodiť záleží aj od povahy , máme ich viac a napríklad mačka sa túla stále a kocúr sa nepohne od domu len spí a večer loví :D