Zmenilo vám domáce zvieratko život?
Mali sme 13-ročnú sučku Lunu, ktorú sme adoptovali z útulku. Bola tichá, plachá, ale neskutočne vnímavá. Počas mojich najťažších dní si vždy ticho ľahla vedľa mňa a len tam bola. Bez slov, ale so všetkým porozumením sveta. Keď zomrela, zanechala v nás hlbokú stopu. A teraz máme šteniatko – totálny živel! Stalo sa vám niekedy, že vám práve vaše zviera pomohlo prekonať ťažké obdobie, naučilo vás niečo nové, alebo vám jednoducho každý deň zlepší náladu?
Samozrejme. Náš milovaný psik. Rozumie aj bez rečí. Keď je niekto z nás chorý, leží vedľa neho. Je to miláčik a člen rodiny. Mame ho 11 rokov.
môj pes so mnou pozerával telku - rozumej: túlil sa ku mne keď som ja sedela v obývačke a pozerala telku - a koľkokrát si tak poviem že chcem ísť domov pozerať telku so svojim psom ...
Ja mám mačku - strašne prítulnú, až dotieravú. Kde som ja, tam je aj ona. Zútulňuje mi domov. Keď mám zlú náladu, mačička mi ju hneď zlepší.
Jasne, kazde jedno zvieratko pride prave k vam z nejakeho dovodu. Je jedno ci je to pes, macka, sliepka, alebo kon.
Mne ano. Bola to moja najvacsia laska, tvor, ktory mi otvoril srdce uplne inym sposobom. Chyba mi neskutocne a boli to stale rovnako.
inak, autentická hláška môjho vtedy 7-ročného dieťaťa keď sme mu kúpili králika a on si ju niesol v krabici opatrne domov, ona sa tam mrvila a on zahlásil: "dnes sa mi zmenil život" 😍
Ano, je to radost, u mna to bol aj obrovsky socializacny faktor, najviav ludi som spoznala cez psi.
Zaroven sa mi ale zivot zmenil tiez, ked sme posledneho dali utratit. Uz neriesim dovolenky, strazenie, vencenia…
Ano. Podla mna to vobec nie je take zle ako niektori hovoria, ze by si psika nahradila inym psikom. Praveze to dokaze velmi pomoct prekonat tu stratu. A uprimne, ja na svoju prvu lasku nezabudnem a este teraz mi je do placu hoci su to uz styri roky co ju nemame a mame rok druheho psika.
jasné.Ja som mala cca 18 rokov siamku cicu a teraz mám obyčajnú čiernu zelenookú🙂 neviem si bez nej predstaviť už deň.Síce je táto povahou úplný opak čo som mala predtým.Prvá cica bola pokojná,kludná taká dáma prekladala labku cez labku keď kráčala a toto je ako chlapčisko chodí na široko a keby nemá pišulu a hlas ako baba taký jemný čo sa k nej ani nehodí tak by človek nepovedal že je to mačka ale nejaký divoký kocúr.Neobsedí iba chvilku podrieme a už musí vymýšlať🙂 ale lúbim ich rovnako aj prvú aj túto druhú.Mňa mačky velmi ukludňujú hlavne keď pradú.Akurát mi búcha na klučku tak utekám otvoriť😀
Ďakujem vám všetkým za krásne slová. Je neuveriteľné, koľko lásky a tichej sily vedia zvieratá priniesť do života. Luna bola tichý anjel, ktorý ma držal pokope, keď som to sama nezvládala. A teraz, keď máme šteniatko, je to ako úplne iný vesmír – bláznivý, hlučný, plný energie. Ale zároveň uzdravujúci. Veľmi mi pomáha čítať vaše príbehy, vidieť, že aj iní to tak majú, že so stratou sa dá žiť a nové zvieratko neznamená zabudnutie.
My sme doniesli steniatko,ked sme mali starsieho psika a velmi to pomohlo aj jemu. Ozil,bol vitalnejsi popri steniatku. Samozrejme sme robili opatrenia,aby ho steniatko velmi neotravovalo,ked chcel mat starsi svoj klud. Ked umrel starsi psik,bola to velka bolest,ale tym,ze sme mali dalsieho psika,dala lahsie zvladnut ta bolest. Dodnes nanho spominam aj mi je smutno za nim,bol to vynimocny psik. Sucasny uz tiez prichadza do veku,ked starne a vidime to na nom. Hrozim sa dna,ked odide aj on. Zvierata su velmi dobri spolocnoci. Nech mam akykolvek tazky den,staci,ze je pri mne a vsetko sa lahsie znasa. A ta oddana laska psika je uzasna.
Ja si zivot bez zvierata ani neviem predstavit! Mam 2 macky a su ako moje deti😁
Mali sme psa nejaké 12 rokov...ked zomrel v 2019 tak som uz nechcel kontakt so zvieratami..
A to som si nimi vyrastal od 5 rokoch...ale ked som teraz išiel na marodku....tak som sa nasťahoval do domu kde je pes...hladkanie a kŕmenie mi pripomenulo ze dar nemôžeš zabudnúť...necelý mesiac a viac za mnou beha ako za pôvodným pánom 😅 láska je láska...ak aj zvieratám rozumieš tak je to bonus ..všetko záleží od vzťahu ku zvieratám
Ano, moj pes mi pomohol po smrti syna. Ked mi bolo najhorsie, tak sa ku mne tulil, olizoval ma a kazdy den ma z tej postele vytiahol na prechadzky.
Áno, stalo, milovala som letné dni, keď bolo v záhrade čerstvo vykosene a naši Yrokovia behali hore dole, skrabkali si chrbatiky a mne robilo radosť, ako si to užívajú. Jeden psík má 15 rokov, je už chorý, odklepol, ohluchol, ťažko sa mu chodí. A teraz u nás doma je smutno, ťažko to znasame a tušíme, že sa blíži koniec. Hej, máme ešte druhého psíka,, no už teraz vieme, že v budúcnosti už nemôžeme mať psika, lebo takéto situácie nezvladame.

Ja milujem môjho psa ❤️ zlepší mi deň už len tým, že je vedľa mňa, že sa na mňa s láskou pozrie, teší sa, keď ma vidí, nemusí nič povedať a pritom viem, že ma miluje najviac na svete❤️