icon

Zvládnem sa postarať o šteniatko jazvečíka sama?

12. júl 2025

Ahojte, po dlhom uvažovaní som prišla na to, že by som si chcela zadovážiť psíka. Som sama, mám po 40tke, pracujem. Z časti viem pracovať z domu, ale niekedy som v office do večera a niekedy musím aj vycestovať mimo mesto na 4 dni, tak raz za Q. Zobrali by ste si na mojom mieste psíka? Ak áno, rozmýšľala som najprv nad Toy pudlom, keďže on má vlasy a nemusela by som byť ať taká alergická. Ale v poslednej dobe je mi veľmi blízky jazvečík. Jednoducho je to taká láska na prvý pohľad. Zvládnem sama žena šteniatko jazvečíka? V byte? Ak pôjdem preč na pár dní, budem ho musieť dať do hotela pre psíky. Nemám vo svojom okolí nikoho, kto by si ho zobral. Čo všetko mám zvážiť pri kúpe jazvečíka? Chcela som fenku, ale nechám si poradiť, či fenku alebo psíka. Na čo si dať pozor? Aké sú priemerné mesačné náklady na psíka? Čo mám rátať ako pravidelné mesačné náklady? Jedlo, hračky, pelech a zázemie, veterina, očkovanie, lieky, zabudla som na niečo? Máte pre mňa odporúčania pred kúpou?
Je to môj prvý psík, čiže veľmi rada sa s vami poradím.

Strana
z2
mamaaja82
13. júl 2025

Jazvecika ako prveho psa urcite nie.On potrebuje pevnu ruku je velmi tvrdohlavy.

pikachu999
16. júl 2025

@anonym_autor odporúčam mačku skôr ako psíka do tvojich podmienok

heln
16. júl 2025
@popcorn2myska

Akoby som čítala o sebe..🙂
Obaja psíci sú krásny.
Na začiatok určite fenku,nie psíka.Psík ma non-stop potrebu ocikávať niečo-neviem ako budú vyzerať steny, rohy, kvety..všetko čo dokáže "označkovať". A keď bude mať "pubertu"=bude sa chcieť množiť (po 4 mesiaci ), tak to bude parádička..bude ho treba vykastrovať..bude štekat na dvere lebo bude chcieť ísť se**ovať..a bude vám utekať preč z bytu , keď budú mať fenky svoje párenie -na jar a na jeseň ...to nechcete zažiť 🙂
Čo bude zlé, keď zopár dní nebudete doma, je že sa vám pociká, pokaká všade a všelikde a bude neustále štekať a plakať. Neviem ako to bude vyzerať po 4 dňoch v byte ..ale ten hotlík je ozaj dobrý nápad. A nebude smedný,ani hladný a ani sám.
Na začiatok ho hlavne treba u veterinára odčerviť,zaočkovať a časom už len preočkovávať..U vetrinára sa pokojne na všetko pýtajte,môže vám len poradiť a pomôcť.Hľadajte si milého hladkajúceho veterinára.
Treba mu peliešok, misky a hlavne nie granule, tie ho zapečú..prečítajte si čo jedávajú takéto psíky,lebo domáce korenené jedlo /zbytky z jedál/ ho zas preženie-to bude znášať váš byt,nie tráva...tam nestihne.
A naučte ho malé povely,ako kde sa ma vykadiť..kedy nemá štekať..kedy má papať presne..lebo hlúpy psík vám časom pôjde na nervy..
A kúpiť mu hračky ..hračky..a hračky 🙂
A denne ho chodiť venčiť.Nie koli kakamitám ale preto lebo to potrebuje.
Jazvečíky by na prechádzky nemali chodiť ,lebo majú krátke nohy a ničí sa im potom chrbtica..Ten " fluffy psík" je hravý, s tým si môžte ísť aj zabehať...
Ja som vyrastala s nemeckými ovčiakmi, cvičenými, a v dome.Dnes bývam v byte a túto dilemu riešim roky...a nie nekúpim si psíka do bytu,lebo do bytu mojím srdcom psík nepatrí ...ale vám prajem dobrého priatela.

@popcorn2myska s tymi prechadzkami je to opacne, potrebuju pohyb, lebo mozu ochrnut, nemali by skalat po schodoch.

Strana
z2