Aká je vaša aktuálna vlhkosť vzduchu?
Akú máte vlhkosť? Ja sa vám podelím s mojou. Aktuálne úbohých 24%. Je to málo áno, lenže ešte v septembri sme mali vyše 80% po daždi aj viac. Niekto má v zime vzduch veľmi vlhký, plesnivejuce steny... ja ráno vyvesim prádlo na sušiak vo vnútri a večer ho skladám do skríň. Tak schválne aku máte vy vlhkosť?
44%
65% a nejdeme to zraziť. Vy bývate asi v dome, či?
60% ak nevetrám. A kúrime len na 22°C. Ak veľa vetrám ( rozumej dokorán pootváraé okná) a kúrome na 23°C tak cca 52%. Na menej sa mi veľmi nedarí zraziť. A viacej kúriť nechceme, lebo sa ideme potom uvariť. 🙂 Ale ty bývaš asi v byte, však? My sme kvôli vlhkosti museli kúpiť sušičku, nemôžem sušiť prádlo dnu v dome.
@slavkadi my sme kvoli vlhkemu bytu v jeseni a zime kupili klimu s rezimom odvlhcovania. Kazdu noc hodinu odvlhcujeme, snazime sa vlhkost drzat pod 55% a prvykrat sme bez plesni 🥳
U nás 28. Čisté zúfalstvo, a to varím nonstop, periem a susim prádlo vnútri, ktoré je do večera suché a nie a nie vlhkosť zvýšiť. Mali sme aj zvlhčovač kedysi, ktorý vyparil 5 litrov vody denne a zvýšilo sa to na úbohých 30. Akurát problém bol, že všetko sme mali také zasednute od povlaku vapenateho z vody, tak som To zrušila. Suché sliznice, suchá pokožka😭 ale je mi jasné že asi lepšie, ako plesne v kútoch.... Ani odparovace na radiátory nepomohli, ani mokré uteráky... Neviem, kde sa ta vlhkosť stráca stále...
Aktuálne 32%..
@slavkadi ano v dome
@btus no my kurime tak okolo 20 stupnov ked to ide vyssie poviem pravdu zacina mi byť teplo a horia mi líca. Bývame v dome a aktuálne je u nás teplota von -13 stupnov. Skús vetrať oknami dokorán ale menej minút a za to častejšie. Ja som rano vyvetral a bum hned bolo 20% ale von bol riadny mraz
@jaja1979 my máme aj veľa rastlin tak ich rozprasujem lebo ten suchý vzduch tiez nemaju radi
Teraz sme boli u svokrovcov v dome. Bola som nešťastná celé 2 týždne - vlhkosť 20-22% 😨 Vážne sa tu nedalo dýchať, suché sliznice, suchá pleť. Musela som si tvár natierať niekoľkokrát denne, ináč som sa cítila úplne vysušená. Na noc som vypínala radiátor, lebo by sme sa vôbec nevyspali a aj tak sme si museli striekať pred spaním spray do nosa. Na radiátoroch odparovače a nič nepomáhalo. Vetrala som pravidelne.
V Nemecku, kde žijeme v byte, máme zase úplný opak - veľmi vysokú vlhkosť 60-70%. Musím veľmi často vetrať a zároveň kúriť aspoň na 23 stupňov. Okná ráno vždy zarosené (na noc je kotol nastavený tak, že sa o 23.00 vypína a zapína ráno o 6 hod.). S plesňami zápasíme roky. V zime proste stále musím kontrolovať rohy a steny, či sa nezačína tvoriť pleseň. Som z toho na nervy.
@sovica skuste odvlhcovac. Ja si to neviem vynachvalit. Uz druhy rok nemam plesne. Ale ide kazdy den asi hodinu
no, veď mi tak vetráme. Pár minút skoro prievan. Pár krát do dňa. Vonku je u nás len -8. Ráno som vyvetrala, vlhkosť 49%. Menej sa nám nedarí. Ani v lete v horúčavách nemávame nízku vlhkosť. Možno 45%. V lete to nemeriam.
@slaviivals ktorý odvlhcovac si kúpila? Dik
@slaviivals aký typ klímy s odvlhcovacom? Máš konkrétny typ, link?
@marcellka32
@slavkadi Vivax klimatizacia, nastenna
37 % - konecne, po rokoch zapasenia s vysokou vlhkostou a plesnou!
My sme mali takto nízko, kúrime aj do kozuba a to poriadne vysušuje vzduch. Vždy to riešim zvlhcovacom, ale nie ultrazvukovým ale odparovacim. Mame od Xiaomi a som max spokojná.
V byte sme mali stale idealnu. V starom nezateplenom dome (ma len odspodu izolaciu) a mame tam aj tepelne mosty, o ktorych vieme, tak vlhkost niekedy aj 75, vacsinou do 65. Kupili sme odvlhcovac. Mame aj plesen ☹. Khm sa nezatepli, tak tam na tych miestach to bude takto.
vcera 31. som mal suchy nos. ale jak som varil pre celu rodinu ryzu a cestov iny z hrncov sa len parilo, tak to slo na 52 a teraz je 44. Takze je jasne, co dnes bude na obed :D
@maddie1711 konkrétne aký typ zvlhčovača máte prosím? U mamy v dome tiež majú nízku vlhkosť.
@slavkadi tento konkrétne https://www.mistores.sk/produkt/odparovací-zvlh...
My mame od 45 do 55 . Ako sa da mat pod 30% ved to som este nikde nezazil. Kurite s krbom ?
Co by som dal za vlhkosť vzduchu 24%.
My máme nonstop 60-80% a plesne okolo okien. Nepomáha ani pravidelne vetranie.
@alexanderkovacs
@misanthropicdann kúrime vlastným kúrením do radiatorov. No vlhkost išla dole hlavne vetraním to hej. Skus vetrat menej minút ale za to častejšie. Aktuálne máme 40%. Von prší a je 6 stupnov takže vlhkosť vojde dovnutra
@misanthropicdann no dokonca rekord 😂. V máji bolo von akurát teploa suchý vzduch okna otvorene dokoran cely den nenormálny prievan a vlhkosť 13% potom prišiel večer nechali sme este chvilu otvorene a dostalo sa to na tie normálne hodnoty
Mate velmi suchy vzduch. To nie je zdrave.. hladaj spoaoby ako ho zvlhcit.
Ja som mala zas vlhky, kupila som odvhlcovac. No neviem si ho vynachvalit. Predtym vlhkost okolo 75%. Teraz 46%.. ani jedno mokre okno som zatial nemala. Dokonca sa zlepsil aj spanok.
Po tom, čo sme sa v lete presťahovali do nového bytu, máme konštantne 31%. Som za to veľmi rada.
Predtým v starom byte sme mali bežne 55 až 65 % a plesne v byte. Bolo to na porazenie. Byt na severnej strane, tmavý, vlhký a studený. Aj susedia nad nami a pod nami detto.
Teraz sme na južnej strane, ďalej od lesa a blok nie je dookola uzatvorený.

52 %