Aké rastliny sú vhodné do tmavej spálne?
Ahojte, prosím Vás, chcel by som do spálne nejaké živé rastliny. Problém je, že bývam v paneláku, mám tam dvojokno a miestnosť je orientovaná na sever, čiže tam slnko v žiadnom ročnom obdoby nezasvieti. Rastliny by mali byť vhodné do tieňa, ale paprade, alebo rastliny s ostrými hranami tiež nie. Miesto pre rastliny je na nočných stolíkoch a parapete okna...
Rád by som niečo, ako levandulu, len neviem, či sa jej v tieni bude dariť, nakoľko obľubuje slnečné miesto.... Prosím poraďte 🙂
Levandula je vonkajsia rastlina, nie interierova. Na parapet si poukladaj orchidey, bude sa im darit. Ak mas dostatocne vlhko tak tropicke rastliny povodom z podrastu pralesa, kalatea, fytonia, maranta. A papradi je XY druhv, jeleni jazyk, adiant, kridelnica, slezinnik... Na nocne stoliky nedavaj nic, tam to zavadzia
Ano, tiez som za orchideu, mojim sa dari na okne orientovanym na severovychod.
@telefon00 ja mam lopatkovec a zamioculcas, ešte aj vzduch cistia
@marhulka13 lopatkovec som mala krasny v kuchyni a nedavno mi uplne odisiel, nevies, cim to moze byt? Treba menej polievat cez zimu?
Ja mam lopatkovnik. Dari sa mu aj ked ho 2 tyzdne nepokejem, tiez spalna na sever
@la_dolce_vita to neviem, mne tiež zvykne uschnut, no ostriham ho úplne a znovu vyženie listy
@la_dolce_vita menej polievaj a ostrihaj, vyzenie znova, ako pise
@marhulka13
@mk1111111111 dakujem, no uz je neskoro 🙂)
co vylucuju rastliny v noci?
@telefon00 potos prezije vsetko, aj tmavsie miesta

No vsak veci co su spravene na tien a rastu v lese na spodku alebo sa niekde splhaju. Paprade, liany (monstera) alebo ak si lucky tak das aj orchideu