icon

Aké sú vaše skúsenosti s tlakovými hrncami?

ivka79
11. nov 2025

Ahojte,
uvažujem nad kúpou tlakového hrnca. Aký máte Vy? Poprosím tipy, skúsenosti, odporúčania. Ďakujem.

anonym_7fbbcf
11. nov 2025

@ivka79 my mame tento a spokojnosť veľká. Je síce drahší ale oplatilo sa. Neviem či nemáme 4,5l hrniec tuším a stačí to

anos18
11. nov 2025

@ivka79 používala som tlakový hrniec, keď som varila mäso, kvôli úspore času. Iné som v tom nezvykla variť. Teraz už používam menej, zdá sa mi,že keď mäso varím pomaly v normálnom hrnci,že mi lepšie chutí. Neviem. Možno je to len subjektívny pocit

really8
11. nov 2025

@ivka79 mam z nich strach😂 mame ten isty co je vyssie a manzel pouziva pravidelne

ivka79
autor
11. nov 2025

Ďakujem za odpovede. @really8 tiež mám rešpekt - kedysi ešte keď som bola dieťa nám doma vybuchol. Ale teraz uvažujem že na občasné rýchle uvarenie by sa mi hodil.

anonym_7fbbcf
11. nov 2025
@ivka79

Ďakujem za odpovede. @really8 tiež mám rešpekt - kedysi ešte keď som bola dieťa nám doma vybuchol. Ale teraz uvažujem že na občasné rýchle uvarenie by sa mi hodil.

@ivka79 podľa mna v dnešnej dobe je to už bezpečne. Treba dodržiavať návod a je to ok, do hrnca dám čo treba, vodu max po risku, zavriem, nastavím čo sa vari, napr prasa, keď cuplik vyjde von tak stiahnem plyn na menej, a za 40min jedlo uvarene

siska53
11. nov 2025
@ivka79

@ivka79 Mam dva, maxispokojna, vyuzivam pri vareni intenzivne 🙂. Okrem vyvaru, leca ci segedinu, to varim v inych hrncoch.

viktoriaandrascik
11. nov 2025

Tieto nové sú bezpečnejšie ako boli kedysi 🙂 mám 2 jeden väčší druhý menší používam pravidelne

danica2711
11. nov 2025

@ivka79 tie najlepšie, neviem si kuchyňu bez neho predstaviť. A strach je neopodstatnený, ak s ním zaobchádzaš správne

madla60
11. nov 2025

Používam už skoro 40 rokov, ... len si daj pozor, aby bol ventil voľný, neupchala ho napr. veľkým kusom mäsa, nevarím napr. suchý hrach, lebo veľmi pení, ale varím v nich často, som spokojná a urýchli to varenie a ušetrí to aj Tebe čas ...

la_dolce_vita
11. nov 2025

Za mna dobra vec, mam Tescomu uz asi 25 rokov a stale je ako novy. Pripravu masa ako napr gulas to urychli, ked nestiham, tak aj vyvar v nom varim, kapustnicu, huspeninu atd.

anonym_9c0db1
11. nov 2025

No to si pamätám, keď som bola dieťa ako som vždy uvidela v kuchyni tlakový hrniec ,tak som utekala
A ostalo mi to dodnes, škoda 😀

ivka79
autor
11. nov 2025

Ďakujem dievčatá. Tak idem do toho... 🙂 Idem vyberať. Neviem sa rozhodnúť medzi Tesc*ma a Te*al

zuzubb007
11. nov 2025

Neviem si predstaviť bez toho existovať, varím v tlakovom hrnci asi 20 rokov, to jemnucke mäsko je neskutočné, všetko mám značku Tescoma, je furt ako novy, neexistuje, že by mohol vybuchnúť

la_dolce_vita
Autor odpoveď zmazal
diewcatqoo
11. nov 2025

Mne vlani doniesol Jezisko multifunkcny hrniec, ktory ma aj fuknciu tlakoveho varenia. Maso robim uz len v nom, taktiez aj ryzu, parim v nom aj buchty..
Mame tentohttps://m.alza.cz/SK/tefal-cy505e30-all-in-one-...

althejka
11. nov 2025

Mne dosluzil tlakovy hrniec po 10tich rokoch a tak som si kupila rovno multifunkcny hrniec. Neviem si to vynachvalit

maminkadeticiek
11. nov 2025

Raz mi jeden vystrelil a vsetko ospinil.Zrejme som spravila chybu ja ale ten zazitok mi stacil na to aby som s nimi skoncila nadobro.

viestta
11. nov 2025
@ivka79

@ivka79 mam tefal, pouzivam ho celkom bezne. Na maso velmi casto, obcas na vyvar. My sme tlakacova rodina, pouzivala ho babka, mama, pouzivam ja.

viestta
11. nov 2025
@ivka79

Ďakujem dievčatá. Tak idem do toho... 🙂 Idem vyberať. Neviem sa rozhodnúť medzi Tesc*ma a Te*al

@ivka79 my mame teraz Tefal, mali sme Tescomu, ale ten Tefal je lepsi, aj ked Tescoma nebola zla. Proste mi je sympatickejsi

natalka13
11. nov 2025

robim v nom vyvar huspeninu maso kapustu fazulu sodovicu....do 30min mam hotovo

derdia
11. nov 2025

@ivka79 ja tlakac milujem. Nazaciatku som sa bala🤣
Jasne... Ale naucila som sa. Zeleninu urobenu na pare za 10 minut a chut vynikajuca. Aj masko je skvele ovela stavnatejsie a jemnejsie.... Proste fakt sa to neda porovnat s obycajnym varenim.
Ja ho vyuzivam na vsetko. Okrem vyvaru
Vsetko je ovela rychlejsie a chutnejsie.
Urcite chod to Tefal. Moj stal 103 pred 10 rokmi. A je stale ako novy.

kikulienkadd
11. nov 2025

Ahoj,mám tlakový hrniec od Tescomy už cca 16 rokov,je výborný. Vývar je uvarený rýchlo, dusené hovädzie mäso mäkké, som spokojná.

wiwi28
11. nov 2025

ja mám 2ks oba Tescoma - jeden 4,5l druhý 8h. Používame oba takmer pri každom varení. Hovädzinu aj bravčovinu inú ako z tlakového ani nezjeme. Mäsko je mäkké, rozpadové. V dnešnej dobe už nie je čoho sa báť ak dodržiavaš zásady (ak varíš strukoviny tak plniť hrniec len do 2/3). Každý hrniec má až 2 poistky proti vybuchnutiu. Je len dôležité pred otvorením buď nechať dôjsť samo alebo poriadne odtlakovať hrniec. Naše sa natlakované ani nedajú otvoriť.

simca06022011
11. nov 2025

ja osobne ho mam dlhe roky a nepouzivam to vobec, ja som tomu proste na chut neprisla. proste mnet o nesedi zavriet hrniec a nevidie, nevediet... a cakat :DD Tiez mam od tescomy cca 10+rokov.

ivka79
autor
11. nov 2025

Ďakujem ešte raz za rady. Vyskúšam Tefal nejaký menší a uvidím. Možno potom dokúpim

polakova222
11. nov 2025
@ivka79

@ivka79 ja mám lamart a maximálna spokojnosť 😁neviem si vynachváliť ,už mesiac navarené rýchlo a efektívne ❤️

rozculena
11. nov 2025
@ivka79

Ďakujem ešte raz za rady. Vyskúšam Tefal nejaký menší a uvidím. Možno potom dokúpim

@ivka79 nezabúdaj na to,že ho nemôžeš naplniť do plna,tak podľa toho vyberaj veľkosť

viestta
11. nov 2025
@ivka79

@ivka79 mensi ako 6 litrovy nekupuj. Uvaris v nom max 4 litre vyvaru, ale ak treba, tak aj 30 deka masa.