Aké sú vaše skúsenosti s tlakovými hrncami?
Ahojte,
uvažujem nad kúpou tlakového hrnca. Aký máte Vy? Poprosím tipy, skúsenosti, odporúčania. Ďakujem.
Ďakujem za odpovede. @really8 tiež mám rešpekt - kedysi ešte keď som bola dieťa nám doma vybuchol. Ale teraz uvažujem že na občasné rýchle uvarenie by sa mi hodil.
@ivka79 podľa mna v dnešnej dobe je to už bezpečne. Treba dodržiavať návod a je to ok, do hrnca dám čo treba, vodu max po risku, zavriem, nastavím čo sa vari, napr prasa, keď cuplik vyjde von tak stiahnem plyn na menej, a za 40min jedlo uvarene
Tieto nové sú bezpečnejšie ako boli kedysi 🙂 mám 2 jeden väčší druhý menší používam pravidelne
@ivka79 tie najlepšie, neviem si kuchyňu bez neho predstaviť. A strach je neopodstatnený, ak s ním zaobchádzaš správne
Používam už skoro 40 rokov, ... len si daj pozor, aby bol ventil voľný, neupchala ho napr. veľkým kusom mäsa, nevarím napr. suchý hrach, lebo veľmi pení, ale varím v nich často, som spokojná a urýchli to varenie a ušetrí to aj Tebe čas ...
Za mna dobra vec, mam Tescomu uz asi 25 rokov a stale je ako novy. Pripravu masa ako napr gulas to urychli, ked nestiham, tak aj vyvar v nom varim, kapustnicu, huspeninu atd.
No to si pamätám, keď som bola dieťa ako som vždy uvidela v kuchyni tlakový hrniec ,tak som utekala
A ostalo mi to dodnes, škoda 😀
Ďakujem dievčatá. Tak idem do toho... 🙂 Idem vyberať. Neviem sa rozhodnúť medzi Tesc*ma a Te*al
Neviem si predstaviť bez toho existovať, varím v tlakovom hrnci asi 20 rokov, to jemnucke mäsko je neskutočné, všetko mám značku Tescoma, je furt ako novy, neexistuje, že by mohol vybuchnúť
Mne vlani doniesol Jezisko multifunkcny hrniec, ktory ma aj fuknciu tlakoveho varenia. Maso robim uz len v nom, taktiez aj ryzu, parim v nom aj buchty..
Mame tentohttps://m.alza.cz/SK/tefal-cy505e30-all-in-one-...
Mne dosluzil tlakovy hrniec po 10tich rokoch a tak som si kupila rovno multifunkcny hrniec. Neviem si to vynachvalit
Raz mi jeden vystrelil a vsetko ospinil.Zrejme som spravila chybu ja ale ten zazitok mi stacil na to aby som s nimi skoncila nadobro.
Ďakujem za odpovede. @really8 tiež mám rešpekt - kedysi ešte keď som bola dieťa nám doma vybuchol. Ale teraz uvažujem že na občasné rýchle uvarenie by sa mi hodil.
@ivka79 mam tefal, pouzivam ho celkom bezne. Na maso velmi casto, obcas na vyvar. My sme tlakacova rodina, pouzivala ho babka, mama, pouzivam ja.
robim v nom vyvar huspeninu maso kapustu fazulu sodovicu....do 30min mam hotovo
@ivka79 ja tlakac milujem. Nazaciatku som sa bala🤣
Jasne... Ale naucila som sa. Zeleninu urobenu na pare za 10 minut a chut vynikajuca. Aj masko je skvele ovela stavnatejsie a jemnejsie.... Proste fakt sa to neda porovnat s obycajnym varenim.
Ja ho vyuzivam na vsetko. Okrem vyvaru
Vsetko je ovela rychlejsie a chutnejsie.
Urcite chod to Tefal. Moj stal 103 pred 10 rokmi. A je stale ako novy.
Ahoj,mám tlakový hrniec od Tescomy už cca 16 rokov,je výborný. Vývar je uvarený rýchlo, dusené hovädzie mäso mäkké, som spokojná.
ja mám 2ks oba Tescoma - jeden 4,5l druhý 8h. Používame oba takmer pri každom varení. Hovädzinu aj bravčovinu inú ako z tlakového ani nezjeme. Mäsko je mäkké, rozpadové. V dnešnej dobe už nie je čoho sa báť ak dodržiavaš zásady (ak varíš strukoviny tak plniť hrniec len do 2/3). Každý hrniec má až 2 poistky proti vybuchnutiu. Je len dôležité pred otvorením buď nechať dôjsť samo alebo poriadne odtlakovať hrniec. Naše sa natlakované ani nedajú otvoriť.
ja osobne ho mam dlhe roky a nepouzivam to vobec, ja som tomu proste na chut neprisla. proste mnet o nesedi zavriet hrniec a nevidie, nevediet... a cakat :DD Tiez mam od tescomy cca 10+rokov.
Ďakujem ešte raz za rady. Vyskúšam Tefal nejaký menší a uvidím. Možno potom dokúpim
Ďakujem dievčatá. Tak idem do toho... 🙂 Idem vyberať. Neviem sa rozhodnúť medzi Tesc*ma a Te*al
@ivka79 ja mám lamart a maximálna spokojnosť 😁neviem si vynachváliť ,už mesiac navarené rýchlo a efektívne ❤️

@ivka79 my mame tento a spokojnosť veľká. Je síce drahší ale oplatilo sa. Neviem či nemáme 4,5l hrniec tuším a stačí to