icon

Ako a kde kúpiť tesnenie na staré plastové okná?

zeldia
18. feb 2025

Starý zateplený panelák a pomerne staré plastové okna. Ako a kde kúpim tesnenie ktoré by som vedela nalepiť aby okna ne prefukovali?

snehulienka639
18. feb 2025

Staci dat do google tesnenie na okna a mas to. Dalo sa to kupit aj v Obi, Hornach a podobne.

maddie1711
18. feb 2025

Zavolaj si niekoho čo montuje plastové okna, on ti pozrie aký typ tesnenia tam ide a poprípade ti to rovno aj objedná. Suseda takto riešila na staré okna sama, kúpila nejaku blbosť z internetu a vôbec jej to tam nepasovalo. Zavolala si chlapíka čo to montuje, poradil jej a je spokojná.

zabka79
18. feb 2025

@zeldia v hornbachu a treba aj lepidlo, nalepit to dokaze aj priemerne zdatny muz.

thirstymonk
18. feb 2025

Hocijake železiarstvo to má, predáva sa to ako lepiace tesnenia na kotúčoch, len povieš, koľko chceš metrov. A je viac druhov tých tesnení, samozrejme, treba pozrieť, ake máš teraz. Napríklad: https://www.alza.sk/hobby/vorel-tesnenie-do-oki...

zeldia
autor
18. feb 2025

@maddie1711 ono problém je že nechcu prísť koli takej zákazke kupila by som aj tri sieťky nové sj tsk nechcu prísť.

zeldia
autor
18. feb 2025

@thirstymonk toto nebude dobre také mám dávala som do vchodových dverí a je veľmi hrubé

viestta
18. feb 2025

@thirstymonk lepiace tesnenie je na dve veci
@zeldia do plastových potrebuješ tesnenia, ktoré zatlačiť do profilu do škáry po starom tesnení. Na shopoch kúpiš, ale treba poznať typ profilu,ebo oni sa líšia výrobca od výrobcu. Profil by mal mať značenie zvnútra okna

thirstymonk
19. feb 2025

@zeldia Vyraba sa ich milion druhov v milion veľkostiach. Sú aj 3mm "tenké" tesnenia. Potom sú tieto D profil, alebo dokonca ešte aj E profil.

zeldia
autor
19. feb 2025

@viestta idem skúsiť preštudovať.
@thirstymonk ved to☹ preto sa pytam firma čo robila okna už neexistuje.

diablikovci
20. aug 2025
@zeldia

@viestta idem skúsiť preštudovať.
@thirstymonk ved to☹ preto sa pytam firma čo robila okna už neexistuje.

@zeldia zdravím, našli ste firmu čo Vám vymenila tie tesnenia?
Ja som chcela vymeniť tesnenia čo je medzi sklom a platom (rám okna) a nikto to nechcel :(.
Ďakujem za info .

zeldia
autor
21. aug 2025
@diablikovci

@zeldia zdravím, našli ste firmu čo Vám vymenila tie tesnenia?
Ja som chcela vymeniť tesnenia čo je medzi sklom a platom (rám okna) a nikto to nechcel :(.
Ďakujem za info .

@diablikovci nedopracovala som sa ešte k tomu☹ Áno, zohnať firmu na mini zákazky je problém. Ja by som chcela aj nové sieťky na tri malé okna a predpokladám že rovnako nikto nebude chcieť zobrat takú robotu☹ premýšľam že sama objednam a vymením.