Ako bojovať s vlhkosťou v šatníku bez okna?
Mame šatník kde je oblečenie, aj nejaké veci do bytu čo nemajú svoje miesto a veci na upratovanie. Pár krát som tam už našla rybičky(také tie chrobáky). Dala som tam odvhlčovač na tabletu ale stále sú tam. Kúpila som levanduľové vrecka že skúsim aj tie. Lenže ako tam nemať vlhkosť ? Nie je tak okno ani ventilátor. Elektricky odvhlovač neviem kde by sme tam dali keďže to miesto na chodenie je tam len také že sa tam vojde a ste v tom Účku toť vše. Máte nejaké rady ako na to? Dvere tam nezatvárame lebo to tam voňalo stuchnuto. Bývame v byte. Ďakujem
Rybičky a vlhkosť nemusia súvisieť. Vlhkosť sa dá vyriešiť lacno a účinne odvetraním. S rybičkami je to horšie. My sme to dosť eliminovali utesnením škár silikónom.
Keď tam zatvorime dvere cítiť to tam stuchnuto, ventilátor sa tam dorobiť nedá už sme zisťovali tak neviem ako iné odvetravanie…skúsim popozerať aj všetky tie škáry či sú dobre zatesnené. Upratujem tam pravidelne :/ oni sú občas aj v kúpeľni ale tam stále vysavam každý druhý deň a keď vidím hneď zabijem
V dm maju pasce na tieto rybenky, mne sa v kupelni obcas zjavili tak som to tam dala na skusku. Ci to fungovalo neviem (zjavia sa fakt 1-2 za pol roka), ale za 3€ to mozno stoji za pokus
Odvlhčovač na tablety má účinok ako hádzať hrách o stenu, kúp si poriadny na elektrický daj do daktorého rohu či na policu sú aj menšie.
Ventilátor sa dá dorobiť všade. Bytovka ? 3 steny v šatníku plus dvere ? Nema problema 🙂
No a neda sa tam dat nejake miniokienko na vetranie ? ci vsade okolo su miestnosti ?
Ale máš aj reálne vlhko v tom šatníku? Ja mam v mini šatníku, kde sa ledva otočím aj sušičku a vlhko nemám...
Daju sa do dveri zalozit odvetravacie mriezky. Ventilator mozes dat nad zarubnu, staci zapnut par krat za den kupelnovy s parminutovym dobehom aby sa vymenil vzduch v miesnosti
@viestta na Ali sa dá za pár € kúpiť senzor vlhosti s nastaviteľnou hodnotou a spínaním na 230V. Napr. vlhkosť stúpne nad 65% a zopne odsávanie, pokým sa nedostane na lepšiu hodnotu. Ešte sa dá aj urobiť diera do steny a vyviesť niekam. Ale kľudne stačia pre začiatok vetracie mriežky na dvere. Ale najpr. by som meral vlhkosť v byte a v šatníku dlhšiu dobu a porovnával rozdiel. A potom dal odvetrávanie.
Ďakujem za rady, vyskusame, ventilátor sa tam vraj nedá dorobiť zisťovali sme tak skúsime iné metódy

A čo by ti pomohlo na tie chrobáky kebyže zatvoris dvere? 😅 mame tiež twky šatník a mame doma, asi striebrenky, no nejako som si musela na ne zvyknúť ze ich sem tam nájdem.. Treba poriadne čistiť, utierat prach.. V čistom sa veľmi nedrzia.. Tým nechcem povedať že máš doma špinu, ale keď už ich raz máš v dome, asi sa ich už ťažko zbaviť a proste si nájdu každý kúsok prachu