Ako často meníte filter v Brita kanvici?
Mam doma brita kanvicu, za den si spravim tak jednu. Ako casti menit filter? Ten casovac je tam totiz cisto len na zaklade casu nie prefiltrovaneho objemu a tak si nie som ista, ci to musim dodrziavat?
Snažím sa nenechávať tam jeden filter dlhšie ako 2 mesiace. Keď to po dlhšom čase používania prechádza tým filtrom, tak vidím, že už nefiltruje dobre. A nemám dobrý pocit, keď sa voda "filtruje" cez tie usadeniny, na ktorých môžu časom vznikať "kultúry."
Najčastejším indikátorom je pre mňa dno rýchlovarnej kanvice - keď ju začne zanášať vodným kameňom, tak viem, že už nefiltruje dobre.
ja som menila každý mesiac,lebo som varievala čaj aj kávu,teraz už čaj nevarím,tak vymieňam každé 2 mesiace,možno by stačilo aj každé 3,lebo je toho ozaj málo.
@anonym_autor ja menim raz mesacne. Raz sa mi stalo, ze som nejako zabudla a potom som pri umyvani vnutornej casti tej, kam ta voda natecie mala taku tmavu usadeninu (viditelnu len na bielej servitke pri utierani do sucha), takze si na to davam uz obzvlast bacha 🙈
Raz mesačne.
Snažím sa nenechávať tam jeden filter dlhšie ako 2 mesiace. Keď to po dlhšom čase používania prechádza tým filtrom, tak vidím, že už nefiltruje dobre. A nemám dobrý pocit, keď sa voda "filtruje" cez tie usadeniny, na ktorých môžu časom vznikať "kultúry."
Najčastejším indikátorom je pre mňa dno rýchlovarnej kanvice - keď ju začne zanášať vodným kameňom, tak viem, že už nefiltruje dobre.
@tanyan tie "kultury", keby tam vznikali, tak vo vlhku a v teple vzniknu do par hodin, podla mna sa toho netreba bat. Dufam teda 😅.
Ja menim tiez tak raz za 2 mesiace, niekedy aom nechala aj dlhsie, ale ta voda uz potom nie je taka ako na zaciatku a najlepsie to vidno na uvarenom caji. Ked je cerstvy filter, tak ma caj peknu farbu a nie je na vrchu ten povlak z tvrdej vody a ked uz treba vymenit, tak je taka siva ta farba caju. Aj chut je taka mdla.
Ja kazdy mesiac. Aj keď je pravda, ze niekedy vymením vodu viackrát niekedy menej. Ta varna kanvica je dobrý indikátor.
mením to raz do mesiaca, resp, keď presiahnem ten objem 150l prefiltrovanej vody.
Ja som teraz uz Britu vyhodila.
Kupila som na vianoce sklennu filtrovaciu kanvicu aarke,ma nerezove vnutro a ziadny hotovy plastovy filter.ale sa granulat vsype do nerezoveho filtra.
Ma to vela udravotnych benefitov,ale ludia,ta voda chuti uuuplne inak.uzasna je.
https://aarke.com/de-at/collections/purifier?ut...
Kupila som na amazone vyjde 147 €

Mala by sa meniť každý mesiac ale ja mením každé 3 m