icon

Ako často polievate kvety?

27. máj 2021

Ahojte zienky prosim vas o radu ako casto polievate kvety mne vzdy zhniju preco ???

ivkazba
27. máj 2021

Lebo každý kvet potrebuje polievať inak. NIektorý každý druhý deň, niektorý 2x za mesiac a niektoré sa nemajú polievať a má sa dávať voda do misky. A ak zhnijú, tak tipujem, že dôvodom je veľa vody.

kkovacovak
27. máj 2021

Každý inak. Doma mám kvety ktoré sa majú polievať raz za 1-2 týždne. Mám lopatkovec a podla neho vždy vidím že treba polievať keďže si sám vypýta vodu. Podľa neho dám aj ostatným. Orchidey polievam zvlášť

sims4
27. máj 2021

Kždý kvet potrebuje inú vlahu, sú kvety ktoré stačí poliať raz za mesiac a sú kvety ktoré potrebujú každý druhý deň. Treba si vždy prečítať čo to o tej danej rastline

bubuzu
27. máj 2021

Ja polievam cca raz 8 dni,tak ze dam kvety do umyvadla a poriadne polejem.ale napr.taky ibistek polejem,ked vidim ze klesli listy.aj mne zomierali predtym kvety na preliatie,tak teraz radsej pockam,a polejem raz za cas poriadnejsie.kvety znasaju tu sucho lepsie,ako neustale vlhku podu.

karhu
27. máj 2021

vzdy ti zhniju, lebo su prepolievane.. a mozno kvetinace nemaju ani odtok a drenaznu vrstvu a kto vie v akej zemine su zasadene..skulenty oblubuju priepustny substrat, vlhkomilne naopak, tiez zalezi kde su umiestnene, ci niekde v polotieni, tieni, alebo priamo na slnku..a ako vlhko mate v byte..

emmanovot
27. máj 2021

každa kvetina potrebuje inak veľa vody a inak často ich polievať 🙂 treba si zistiť, aku kvetinu máš ako často polievať

viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzana1688
27. máj 2021

Ahoj to je veľmi individuálne ale izbové 2 x za 14 dní no väčšina kvetov je citlivá na prievan a rôzne iné veci..treba sa len o každej 🌼 naučiť to správne či svetlo, pôda atď 🙂

wokokoza
27. máj 2021

Keď ti zhnijú tak sa riaď tým, že radšej menej je viac v tomto prípade 😉

autor
27. máj 2021

Dakujem skusim teda pockat s polievanim nevien ake si tie kvety dala my ich svokra akurat som ich len zasadila a hlinu som davala taku co krtko virije svokra vraj davala tiez taku a rastu jej krasne takze neviem vy aku davate ?

simca06022011
27. máj 2021

Ja kupujem zem na izbove kvety... alebo podla druhu teda. Vacsinou ale tu na izbove kvety.
Ak ti kvety zhniju, su prepolievane, ked chytis (strc prst) zeminu nemoze byt "zmacana od vody" trvalo, polievas az ked je to presusene, kvetinac musi mat dierku, a nemoze stat dlho vo vode. Ano ked zabudnem a zalejem kvety viac, lebo boli suche, stecie voda, stoji chvilu voda, ale ten kvet to za chvilu "scucne". A niektore kvety maju radi sucho, neznasaju premokrenie... fakt zalezi od druhu kvetu. Radsej daj fotky, alebo si najdi cez google a pytaj konkretne rady. Ja izbove kvety vacsino raz za tyzden, ked sa ale vela kuri, musim aj castejsie, hlavne tie na podlahe, ktore mam...

viestta
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
28. máj 2021

@kkovacovak Presne aj ja som sledovala lopatkovec, ked pytal vodu, dala som kazdemu.
Autorka: Mala som rozne kvety ale boli tiez na roznych stanovistiach a tak vyschli vsetky skoro rovnako. Polievala som raz do tyzdna.
Treba polievat az kym voda nezacne vytekat do spodnej misky. Potom pockat ci si tu vodu kvietok nenatiahne spat (niekedy ked je prilis preschnuty, tak ta voda len prebehne zemou a hned je v misticke, ale potom sa nasiakne spat do kvetinaca). Ak voda ostava v misticke, je to poliate akurat. Ta voda sa do par hodin vypari. Misticky nemaju byt hlboke... najlepsie tak 1-3 cm lebo ak su hlbsie, tak je spodok korenov ponorenych vo vode prilis dlhu dobu a vtedy zacne kvet hnit.
Vacsina kvetov je prisposobena na obdobie sucha a dokazu ho prezit, ale nedokazu prezit prilis vela vody. Vacsina kvetov umiera od preliatai a nie od sucha.
Najhorsie su tie ozdobne vrchne kvetinace, lebo v tych ani nevidis, kolko vody do nich vytecie.

cacianka
28. máj 2021

Krtincova zemina - nie vzdy je vhodná.u nas je napr.dost ťažká, rozhodne ju miešam so zeminou na izbove kvety.inak by stvrdla na beton.
Svokra ma velmi pieskovu" tiez musi miešať, mali by málo živín, lebo oni vobec nehnoja a tie sa uz vyčerpali