icon

Ako často sa pokazí niečo v domácnosti?

9. nov 2024

mám na mysli spotrebič, alebo dvierka na skrinke, skrátka veci, ktoré denne používate? ak máte deti, stane sa, že občas niečo pokazia oni? u nás dnes bola hádka, pretože sa nám v priebehu cca polroka pokazil splachovač, dvierka na práčke a vypadla nám elektrina a muž kričal, že to nieje normálne(k niečomu z toho pravdepodobne dopomohli aj deti 4 a 1), ja som zas názoru, že tie veci postupne budu odchádzať, lebo sa denno denne použivajú, niesom z toho samozrejme nadšená, ale ani kvôli tomu nevrieskam,tak by ma zaujimalo, ako to je v iných domácnostiach

Strana
z2
viestta
9. nov 2024

@aalt pri vyhadzovani istice nejde o waty ale o ampery, jednorazove zvysenie odberu, zvysenie pretekajuceho prudu moze vyhodit istic. Kto vie ake maju istice, tak ak pracka akurat zohrieva vodu a pridas este kanvicu, tak to moze vyhadzovat istice.

michaela329
9. nov 2024

Splachovače každých pár mesiacov 😄 Máme tvrdú vodu. Ale inak...klop klop klop - naposledy 4 roky dozadu indukčná doska, aj to kvôli výpadku elektriny, preplatila nam to poisťovňa 🤷

petulda333
9. nov 2024

Keby bol u nas doma,tak ho asi klepne rovno. 3r v novom dome- vsetky biele steny a dvere pokreslene,nejde to dole nijak. 2 zarubne zlomene, skrinky v kuchyni bez ruciek. ,zo stola odstiepene,synove kreslo potrhane a pena von,postel pokreslena,matrac roztrihnuty...a naslo by sa viac
A k pokazenie,prv pracka,ta sa opravila,zacala haprovat susicka,potom mycka,vysavac,zachod

3princezne
9. nov 2024

Niekolkokrat za mesiac sa nieco pokazi. 6r novostavba, 3 deti, gramblava matka 🙂

cimage
9. nov 2024

To ide v takych etapach. Niekedy sa nepokazi nic aj rok a niekedy aj 3veci za mesiac. Napr min rok sme menili motor v aute, 2tyzdne nato alternator a za mesiac sa pokazil notebook, ktory sme surne potrebovali kvoli synovej skole. To boli take palky, ze odpadnute dvierka na skrinke by ma potesili.

kleopatra114
9. nov 2024

Za 8 rokov - manželdka posteľ , kuchynské stoličky , vstavaná mikrovlnka , gauč v obývačke , stolík v obyvacke , televizor, komoda v detskej , práčka , mame už 4 tycovy vysavac . Áno , veci sa kazia.

aalt
9. nov 2024

@viestta Watt je Amper x Volt, kedze napatie sa nemeni, tak prikon zaroven udava aj prud. Darmo by som napisal, ze to neda 16 Amper, ked na spotrebicoch je pisany prikon vo W. Takze ano viem, istic je v Amperoch, ale zasuvkovy byva 16A x 230V co je 3680W. Takto vie pozriet ci ten istic pretazuje neprimeranym zatazenim, alebo uz nema predpisane parametre a je ho potrebne vymenit.

viestta
9. nov 2024

@aalt dakujem, na fyzike som celkom davala pozor, aj ne elektrotechnike na strednej. Ale som rada, ze si mi osviezil edomosti, bez teba by som zabudla ako vyzera vzorec
A tym co tomu nerozumeje, tak ci tak nepomozu ani waty ani ampere...

zuzulka558
9. nov 2024

Nám zatiaľ len sušička čerpadlo, ale nejak to neriešim nechýba mi používam ju aj tak len na uteráky a návliečky,, manžel nehovorí nič iba to ze teraz to je tak vyrábané aby to vydržalo chvíľku a predávalo sa nové

aalt
9. nov 2024

@viestta ja som Ta to nechcel naucit, ja som len ozrejmoval svoje myslienkove pochody preco som pisal vo watoch a nie amperoch.

marianarem
9. nov 2024

Mne sa to na pol roka zda aj malo 🙂 U nas je toho viac. Nieco pokazi syn, nieco sa pokazi bez jeho pricinenia. Momentalne nam odpadol suflik z komody, za posledny polrok bola pokazena aj umyvacka, zatekala nam strecha, upchal sa odkvap, pokazili sa balkonove dvere, horak na sporaku, zosilnovac aj cd prehravac. A to su len veci, na ktore som si spomenula a bez pricinenia maleho 🙂 Ten si napriklad pred par dnami pokazil hracku - elektricku nasobilku, ale treba povedat, ze si ju aj opravil.

mariska1989
9. nov 2024

Mám ti povedať čo sa nám stalo za jeden rok 🤣🤣🤣 . Pokazila som manželovi motorovú pílu 🤣5 ročnú . Pár x vyhodilo istič a jedného dňa si povedal že dosť tak nám horel a zobral u seba aj susedov takže oprava bola 3 ističe. Potom to boli dve vrátka na kuchynskej linke potom nám vyhadzoval hlavný istič fajn tak sa vymenil a ani nie do mesiaca nám ten nový istič začal horieť malém má drblo . Fajn ešte po tme sa mi podarilo zohnať nový istič nakoľko to bola jar hneď aj výmena . ( Podarilo sa vyhodiť aj poistku na stlpe) . Potom to prešlo na wc a pokazil sa splachovač . Po čase začali blbnuť vrátka na práčke a fungovalo to ako tak až do dňa kedy práčku zamklo ale nespustil program tak to tiež bola sranda . Medzi tým samozrejme umývačka riadu tlačidlo takže aj to trebalo diel objednať a vymeniť , posuvné dvere na skrini si tiež povedali že však nebude fungovať stále dobre , nehovoriac o 2 ventyloch na radiátoroch ktoré sa rozhodli kvapkať , a 2 týždne dozadu sa nám nedala otvoriť vetračka na terasovych dverách ale fungujú normálne , neviem či do týchto udalostí vziať aj naburane auto so zverou 🤔.

slavomira236
10. nov 2024

Tak sme v dome velkom furt nieco odide..my v dome zijeme v kuchyni varim denno denne tak to tak aj vyzera. Niekedy mam pocit ze nestihnem kupit nieco nove co nemam a uz treba kupovat opravovat co sa pokazilo..

slavomira236
10. nov 2024

Ked sme tu prisli byvat telka mala presne jeden den 2rocny pozeral rozpravku zobral kovove auticko a krasne poorechadzal po telke hore dolu tie skrabence nadherne tam som myslela ze ma drbne..tento rok sa mi 2krat bicykel pokazil vysavac vypinac mraziak strihaci strojcek po odstavke elektriny nam odisa jedna miestnost bez svetla bez zasuviek len zat to nejak rozobral a pospajal. Teraz mi strieka bokom bateria v kuchyni Vonku nam praskli 2dosky drevene na lavicke susedov chlapec sa hral ma nindzu. Dcerka znicila koberec v obyvacke s paradajkami

margotka17
10. nov 2024

Poznáš to, že keď sa darí,tak sa darí? Občas sa dokáže pokaziť takmer všetko v priebehu štvrť roka. Nám sa tak pokazila práčka, no to s kúpou nepočkal, tak sme kúpili novú. Na to možno o 3 týždne prestal fungovať televízor. Tak sme tiež kúpili nový. Aj keď, u nás v lete telka nemusí ani byť, sme vonku až do tmy.

sense
10. nov 2024

Tak tento rok "odišla" len 10r žehlička, ostatné spotrebiče sú ešte " relatívne" nové .a okrem pár poharov všetko v pohode.

akvi
10. nov 2024

Je to normálne a stáva sa to, ale.. Všimla som si napríklad, že nám sa veci kazia raz za čas a napríklad moja svokra, tá vkuse niečo vymieňa. My napríklad máme jeden gauč 15 rokov, svokra už mala za ren čas 3 gauče a menila ich preto, lebo sa niečo pokazilo, zlomil sa, roztrhli poťah a pod. Alebo práčka, my máme tú istú už roky, ona vymenila už snáď aj 5. A podľa mňa je to aj tým, že nedáva pozor. Ja som z domu naučená šetriť si veci, ona je nepozorna alebo nesikovna, neviem. Na mojej kuchynskej linke je na dvierkach jediná závada, môžeš hádať, kto ju spôsobil 🙄 Takže podľa mňa sa síce veci kazia a raz za čas je to normálne, ale treba si veci aj šetriť, starať sa o ne, zabrániť napríklad deťom robiť šialenosti na vreciach, ako gauč a pod.

jarmilaj
10. nov 2024

My máme pokazené stále niečo. Máme pokazené kľučky na dverách, dvere na skriniach, šuflík na kuch.linke, zničil umývačku riadu, naposledy pokazil sporák, máme povykrúcané príbory, pohár každý iný. Môj syn je autista. Už neriešim. Ale keď sa rozhodol zapnúť zohrievanie sedadla v úplne novučkom aute, nabúral. A vtedy som si to odplakala všetko.

autor
11. nov 2024

@simsalabim ako si to vnimala ako dieta?

simsalabim
11. nov 2024

No co myslis? Velmi mi to vadilo, kym som bola mensia, aj som sa dost bala… lebo robit totalny cirkus pri tom, ze sa pokazil fen akebo praskol pohar je chore…

akvi
11. nov 2024

@simsalabim ako dieťa som aj ja rozbila niekoľko pohárov, nikto u nás z toho nešiel do vyvrtky, ale videla som na mame, ako ju to mrzí a vlastne to mrzelo aj mňa. Asi som zdedila ten jej postoj, že ma naozaj mrzí, ak sa niečo zničí. Zase ja to nikomu nevykrikujem a nerobím drámu. Ale podľa mňa sa moji naučili dávať si väčší pozor, obzvlášť muž, lebo on si nesie z rodiny úplne iný postoj k veciam. A zase, rozbitý pohár ma až tak nestve, to beriem ako spotrebnú vec. Viac ma mrzia veci, ako dvierka na linke, dvere, gauč a pod. Proste drahšie veci, ktoré nemenis hocikedy. Ale úplne chápem, ako sa musí človek cítiť, ak mu niekto vyhadzuje na oči, že niečo zničil, pritom často ide o blbé náhody.

ajko2011
11. nov 2024

V priebehu 6 rokov, čo máme kúpený byt sa nám 2x pokazil vysávač, 1x mikrovlnka a kanvicu sme menili asi 3x... ináč zatiaľ všetko funguje ako má 🙏

marsmykkok
11. nov 2024

@akvi Presne ako moja mama, správa sa k tým veciam ako keby boli z nezničiteľného materiálu a potom všetko pokazí. Príklad sprchuje sa, začne sa jej zamotávať hadica, nie že by ju odmotala, ťahá ju a potom ten závit sa uvoľní a takto ked to urobí párkrát ho zničí alebo tým že padne do vani poškodí vaňu. Alebo kôš ak je plný, potláča ho vekom, hoci je veko plastové a ľahko sa zlomí. Alebo napríklad ak je zohnutá, chytí rukami dvierka na linke a nevadí jej, že je to krehké a môže sa to pokaziť, ak si chce pomôcť, radšej keby chytila pracovnú dosku, tá je pevnejšia, vysáva tak, že vráža silno hubicou do nábytku, stien, jasné, že steny sú potom ošarpané a nábytok poškrabaný.

akvi
11. nov 2024

@marsmykkok no presne, tiež to takto vnímam, že proste niekto akoby nepremýšľal, keď niečo robí. A presne tá sprcha, čo píšeš, to ani nerátam, že koľkokrát to svokra menila a presne je to tým nešetrnym zaobchádzaním. Posunula som jej minule kuchynský robot, plne funkčný a ona sa mi chválila, že na ňom postrúhala 100 kg jabĺk na mušt 🤨🤔🧐 Akože wtf? Na kuchynskom robote? A potom sa ešte bude čudovať, ak sa jej hneď pokazí, veď to ozaj nie je určené na takú prevádzku. Ale niektorým ľuďom proste nevysvetlis.

zuzubb007
11. nov 2024

Skôr muž je nenormálny vrieskať kvôli tomu, normálne sa všetky veci kazia priebežne, či už mikrovlnka, kanvica, práčka, bežné nám odpadnú dvierka atď..., aj auto sa kazí všetko chce investovať, aj zuby sa kazia 😁

dusankomoj
11. nov 2024

Ono je to tak, že keď sme zariaďovali,tak sa všetky spotrebiče kupovali v rozmedzí pár týždňov a tým pádom aj záruka končí skoro naraz. Preto to odchádza v takých vlnách.

simsalabim
11. nov 2024

@akvi chapem, ak je to sposobene lahostajnostou, no moj otec dokazal robit cirkus kvoli uplnym blbostiam… vypalena ziarovka, ci elektronka v TV (kedysi fakt bezna vec), zlomeny stipec, kvapkajuci kohutik.., normalne prevadzkove veci. Raz si spominam, ze v kuchyni spadol kryt z neonky (bezne byvali v panelakoch v kuchyni) a pri pade padol na porcelanovu kanvicu s cajom, co bola na linke, posunul ju, spadla a rozbila sa. To bol niekolkodnovy cirkus 🤷‍♀️

Strana
z2