icon

Ako efektívne odstrániť mole v kuchyni?

18. apr 2025

Ahojte, prosím poraďte ako sa zbaviť moli v kuchyni? Už som povyhadzovala všetko. Otvorené, zatvorené, proste naozaj úplne všetko. Je to asi týždeň a stále tu lietajú a už som z toho na nervy

mamamasama
18. apr 2025

Asi niečo ostalo. Povyhadzovať. Čo ti je ľúto, tak do mrazničky na minimálne -18°. Všetky police vydenzifikovať a vyumývať octom. Nenechávať nič. Čaje, korenie, múka. Je to peklo. Existujú aj také moľolapky. Kúpiš v DM

autor
18. apr 2025

@mamamasama nie je mi nič ľúto, všetko sa dá kúpiť nové. Fakt som všetko okrem konzerv vyhodila. Už ozaj neviem kde by čo mohlo byť. Už mám pocit, že som sa ich zbavila a zrazu predo mnou nejaká preletí

zuz0110
18. apr 2025

Oriesky, caje, cokolada. Vsetko si pozrela?

autor
18. apr 2025

@zuz0110 všetko som vyhodila. Asi to teda budem musieť ešte raz všetko povykladat a poumyvat. Alebo už fakt neviem. Bývame v RD

enusamt
18. apr 2025

Svokra ma stale s nimi niekolkorocny problem.. a zistila, ze sa jej schovavaju v dreve, v dierach.. tym padom neustaly kolobeh.. ale konecne idu prerabat

isis234
18. apr 2025

Keď vyžmýkaš citron, polku so šupou nachaj na parapete. Ako prevenciu používajte feromónové lapače, ktoré mole v kuchyni odpudzujú. Do skriniek tiež môžete umiestniť prípravky proti moliam, ako napríklad vonné vrecúška s levanduľou, rozmarínom alebo borievkou.

niekto2hy
18. apr 2025

Kup si lapace na mole,viac ks a rozvesaj ich.

saska112
18. apr 2025

Ahoj ja mám pocit že lietajú aj z vonku. My sme sa nasťahovali do nového domu, kupovala som aj potraviny nové, všetko. A mole hneď prvé leto. Odvtedy každý rok keď sa oteplí sa objavia a keď sa ochladí zmiznú. Všade mám lepky. Je to drahé, nechutné ale účinné

zuz0110
18. apr 2025

No ono larvy ti niekam zalezu, zakuklia sa a par dni trva kym vyletia. Takze mozno uz sa nemnozia nikde, ale lietaju tie cerstvo vyliahnute. Hlavne ich treba vsetky pochytat a dovtedy nemat ziadne otvorene potraviny.

isis234
18. apr 2025

@enusamt bylinu vratič v lete - od júla do septembra kvitne, dať do miestnosti, najlepšie cez noc a zatvoriť dvere. Všetky mole pokapú.
https://plnyhrniec.dobrenoviny.sk/310991/vratic...

isis234
18. apr 2025

@saska112 bylinu vratič dať do miestnosti a zatvoriť dvere na noc. Môže sa položiť na policu alebo zavesiť
@autorka, bylinu vratič dať do miestnosti, najlepšie na noc zatvoriť dvere...
Tu je link... i vysávačom všetky police- larvy nemajú radi teplo, uhynú
https://www.mojadm.sk/inspiracia-a-poradenstvo/...

saska112
18. apr 2025

@isis234 len mne lietajú aj na poschodí cez otvorené balkónové dvere kde ani potraviny nemám. Fakt mi to príde ako odniekiaľ 🤷🏻‍♀️

saska112
18. apr 2025

@isis234 ale vyskúšam, ďakujem 🙂

isis234
18. apr 2025

@saska112 ten rozkrojený citron daj na parapet. im to smrdí, neprídu.
aj urob roztok z rozmarínu, daj do rozprašovača a postriekaj veraje aj balkonové i z vonku. Ja tak v lete striekam občas a nepríde ani mucha, komár,, žiadna háveď

1 vrecúško rozmarínu ( v obchode ako prísada do jedla), 1 liter vody, 1 PL bieleho vínneho octu ( môže byť i jablčný ocot). Dáme variť liter vody, po zovretí odstavíme a dáme do nej luhovať rozmarín až do vychladnutia, odvar scedíme a pridáme 1PL octu. odvar prelejeme do spray fľaštičiek a uchováme v chladničke. Pred výletom do prírody si nasprejujeme časti tela, .. (funguje to na všetku háveď)

saska112
18. apr 2025

@isis234 rozmarín mi rastie v záhrade 😉 ďakujem za tip ..."navarím"

kitycat
18. apr 2025

Este kludne mozu byt nejake vyliahnute larvy aj ked si uz vyhodila zdroj. Daj tam ten lapac, u nas tiez ked su, tak ked najdem a vyhodim este nejake vzdy vyletia, tak zabijam nech sa nemnozi

micicka
18. apr 2025

Mala som jeden cas rovnaky problem. Stale boli. Dokola som vsetko kontrolovala, vyhadzovala. Boli aj v slamkach na pitie zakuklene, boli aj zo spodu suflika, dokonca v nohe na sedacke, v takej diere (kuchyna spojena s obyvackou). Sledovat odkial vyleti a stale dokola hladat. Uz som bola zufala, postupne som sa ich zbavila.

eliska13
18. apr 2025

Ja som mala pod lištou pod kuchynskou linkou oriešky a tam boli.Vyumyvat všetky poličky zo spodu, dózy vsetko