icon

Ako efektívne schladiť izbu na spanie?

17. júl 2024

Ako schladzujete izbu v ktorej spíte? Nejaké overené tipy? Máme tam 28 stupňovať večer. Skúšala som ventilátor a dať pred neho ľadovú vodu, ale to nefunguje. Klasické tipy ako nevetrat, zaťažovať žalúzie a podobne.. Poznám.
Skôr ak máte niečo iné ako sa píše všade na internete čo vám pomohlo.
Ďakujem

Strana
z2
mima172
17. júl 2024

@pukina
@erika5025
Ďakujem 🙂

zuz0110
17. júl 2024

My mame dve. Jednu v obyvacke a jednu v spalni. Do obyvacky prazi pol dna, mame ju na JZ, takze u nas by urcite nestacila len jedna jednotka na chodbe. Zalezi ako su usporiadane izby, aky velky je byt a kde ako pecie slnko.

lenka2232
17. júl 2024

Baby aj my sme si dali teraz klimu,dokonca teraz ponukaju VSE..mame jednu v chodbe a parada,nemenila by som..uz sa v dome nedalo dychat

patta89
17. júl 2024

V takejto horucave iba klimou. Teraz byvame v novostavbe domu a hned pri stavbe domu sme si dali spravit stropne chladenie - najlepsia vec (stale tu mame teraz 23,5°C), tak sme si nastavili teplotu. Ale ked sme byvali v byte, po roku byvania sme si dali spravit klimu, lebo to sa nedalo existovat, stale horuco, vyvetrat sa nijako nedalo.

oblecenieavecicky
18. júl 2024

Presne, jedine klíma. Tiež sme si ju museli dať namontovať. My máme silnejšiu jednotku v obývačke a studený vzduch púšťa do celého domu - oproti nej je dlhá chodba, z ktorej idú jednotlivé izby. Do izieb to výraznejšie ide keď je pustená dlhšie, inak fungujeme hlavne v obývačke a kuchyni. Neviem si ju vynachváliť a to som ju pôvodne nechcela, lebo bývam často chorá. Ale dá sa nastaviť aj tak, aby nevadila. Všetci v rodine si postupne dávajú namontovať, už to bohužiaľ začína byť samozrejmosťou.

krkavcia_mater
18. júl 2024

@viestta mali sme aj jednu jednotku a teraz mame multisplit. Ak jedna jednotka, treba aspon ventilator, nech sa hybe vzduch..
Teraz mame v kuchyni a v obyvacke a to naozaj je zitelne v celom byte. Je to lepsie. Ovela

sisska96
18. júl 2024

@slavomira236 1200 je stredná cesta, už taká kvalitnejšia, my máme takú . Potom sú aj lacnejšie od 600, tam už kvalitu neviem..

sisska96
18. júl 2024

@mima172 už tie nové +AAA nežeria vôbec veľa. Treba nastaviť na šetrený tichý program

sisska96
18. júl 2024

@patta89 joj to je už málo. Treba si dávať pozor.... V týchto horúčavách menej ako 25 je už škodlivé

slavomira236
18. júl 2024

@sisska96 tak to sa da..som myslela ze rak 5000. Skusim nejake firmy u nas

euka210
12. apr 2025

Pre nas je prezitelnych dnu do 27C. Ale ked su uz horucavy 35C, tak hore v spalni uz mame vtedy aj 29-30C, lebo okno na JV a to sa uz neda vyspat. Vetrat uz ani nepomaha, lebo vonku v noci 24C, otvorim okna dvere a vzduch sa ani nepohne, ziadny prievan. Tak uz riesime na poschodie do izieb klimu teraz, lebo chladnejsie leta uz nebudu. Ja nepotrebujem mat 20C, do tych 27C aby nam chladilo, pripadne vecer vychladit a v noci bez klimy...aspon taka je moja predstava. Pocitame s tym, ze chladny vzduch ide dole, ze to trochu vychladi aj prizemie ked bude treba.

Strana
z2