icon

Ako efektívne zvládať domáce práce popri deťoch?

14. okt 2025

Zeny, ktore chodite s detmk von doobedu aj poobede, kedy stihate navarit, poprat, upratat? Ja si to neviem nejak zorganizovat aby som to vsetko pocas dna stihla.

majlo1234
14. okt 2025

Medzi 8-10 mame taky cas, zee ranajky kava hry doma a popritom dam prat, varit, vysajem, co treba. 10-12 sme vonku. Obed, dcera ide spat, cca dve hodky mam frei, to vacsinou nerobim nic. Ked vstane, dam jej jest, ideme do skolky pre syna, a potom sme vonku do 17/18, ako sa nam chce. 18-20 veceriame, skladam pradlo, syn kuka rozpravky, hra sa, nejake male domace prace stiham. Po osmej sa pomaly ukladame n spanok. Ked deti zaspau, ja uz nerobim nic

majlo1234
14. okt 2025
@majlo1234

Medzi 8-10 mame taky cas, zee ranajky kava hry doma a popritom dam prat, varit, vysajem, co treba. 10-12 sme vonku. Obed, dcera ide spat, cca dve hodky mam frei, to vacsinou nerobim nic. Ked vstane, dam jej jest, ideme do skolky pre syna, a potom sme vonku do 17/18, ako sa nam chce. 18-20 veceriame, skladam pradlo, syn kuka rozpravky, hra sa, nejake male domace prace stiham. Po osmej sa pomaly ukladame n spanok. Ked deti zaspau, ja uz nerobim nic

@majlo1234 a teda doma som sama, bez muza vacsinou, takze vsetko na mne

anonym_8c466c
14. okt 2025

Prechadzku spojit s nakupom. Varit, ked spia (cez obed a v noci). Perie sa same, kupili sme susicku, skladam, kedy sa podari. Nezehlim. Ci upratujem 3 hodiny alebo 30 minut, stale to nevyzera upratane, takze v tomto som to skresala na minimum, vacsinou len prehadzujem veci z jedneho miesta na druhe. Velke veci (napr. umyt podlahu) v noci, ked ma nerusia. Male veci po kustickoch, vždy niečo na 5-10 min, napr. umyt wc, spojit ponozky, poodkladat veci vzdy len z jedneho pultu/policky/skrinky (nikdy nestiham vsetko). Varim jedla, ktore su za 30 min hotove.

anonym_0b71d9
14. okt 2025

@anonym_autor na deti som bola sama a druhé dieťa má hendikep, s ktorým som najskôr 4x denne cvičila do 1.roka a od 1.roka 1x za deň
Bola som veľký perfekcionista v upratovaní a aj som
Len som si to inak zadelila, vždy som si to tlačila pred sebou a nechávala akoby všetko na jeden raz, že si to veď večer všetko stihnem alebo poobede
Prekopala som to a počas dňa som si vždy niečo porobila, tu chvíľu vybrala alebo naložila myčku, potom sme išli von
Najedli sme sa , pretrela som napr wc, umývadlo
Keď decká spali som si zase niečo popratala v obývačke hračky, požehlila
A takto po kúskoch som si to vlastne udržovala a mala som aj tým viac času na oddych
Takto sa mi to overilo a robím tak aj teraz, keď su staršie

nikushka8
14. okt 2025

Robila som po castiach pocas dna ako sa dalo - nalozit pracku, vyvesit, umyt kupelnu a pod. Podlahy som umyvala vacsinou, ked muz zobral deti von, nech to mam rychlo a neasistuju 🙂 Vacsie upratovanie sme robili spolu s muzom cez vikend. Fungujeme tak doteraz - co spravim cez tyzden po praci, nemusim cez vikend dobiehat a mame cas napr. na vyletovanie.

kavasmliekom
14. okt 2025

@anonym_autor keď spali. Alebo sa hrali.

kavasmliekom
14. okt 2025
@anonym_8c466c

Prechadzku spojit s nakupom. Varit, ked spia (cez obed a v noci). Perie sa same, kupili sme susicku, skladam, kedy sa podari. Nezehlim. Ci upratujem 3 hodiny alebo 30 minut, stale to nevyzera upratane, takze v tomto som to skresala na minimum, vacsinou len prehadzujem veci z jedneho miesta na druhe. Velke veci (napr. umyt podlahu) v noci, ked ma nerusia. Male veci po kustickoch, vždy niečo na 5-10 min, napr. umyt wc, spojit ponozky, poodkladat veci vzdy len z jedneho pultu/policky/skrinky (nikdy nestiham vsetko). Varim jedla, ktore su za 30 min hotove.

@anonym_8c466c to upratovanie mi pripomenulo, že keď deti idú do škôlky, školy, ja si za hodinu poupratujem, vsetko ma svoje miesto, užívam si ten poriadok... A sledujem hodiny kedy sa mi ten môj sen upratané domácnosti zrúti za 10 minút, príchodom detí 🤣🤣 aj keď si upratuju po sebe, ale ako deti, vždy je to inde, ako bolo. A tak každý deň, vytešujem sa a potom upratujem 🤣🤣 ale aspoň viem, že som na niečo užitočná

sasazu0000
14. okt 2025

@anonym_autor na pranie bol pre mna lifehack odlozeny start, ked viem ze maly sa zobudil o 7 tak som si nastavila nech sa mi doperie cca o pol 8, samozrejme v bytovke po 6 rano, aby zacalo prat 😀

beata_k
14. okt 2025

Varim a upratujem do 10:00, potom prechadzka do 12:00, obed. Nieco dorobim, o 17:00-19:00 von, vecera a spat

anonym_9665a2
14. okt 2025

@anonym_autor vstávala som skôr, ako sa dieťa zobudilo, hodila som do pračky, v kľude si vypila kávu a keď sa zobudilo a obriadila som ho, začala som variť, kým sa prebavilo samé pri mne. Potom sme išli von do obeda, obed, po obede spať, ja som si upratala, oddýchla, poobede zase von. A hlavne sme na to boli dvaja, nechcela som po mužovi, aby hneď po príchode z práce išiel umývať okná, keď som ja bola doma. Nechala som ho hodinku oddýchnuť, my sme vypadli von a potom on osprchoval dieťa, dal mu večeru a uspal ho, ja som niečo ešte porobila. Počas víkendu sme fungovali obaja.

anonym_9665a2
14. okt 2025
@majlo1234

@majlo1234 mali sme to veľmi podobné, až na toho muža

anonym_9665a2
14. okt 2025

@anonym_autor ešte detail, žehlila som skutočne len nevyhnutné veci, košeľu na oslavu a pod. inak nie.

anonym_9665a2
14. okt 2025
@kavasmliekom

@anonym_8c466c to upratovanie mi pripomenulo, že keď deti idú do škôlky, školy, ja si za hodinu poupratujem, vsetko ma svoje miesto, užívam si ten poriadok... A sledujem hodiny kedy sa mi ten môj sen upratané domácnosti zrúti za 10 minút, príchodom detí 🤣🤣 aj keď si upratuju po sebe, ale ako deti, vždy je to inde, ako bolo. A tak každý deň, vytešujem sa a potom upratujem 🤣🤣 ale aspoň viem, že som na niečo užitočná

@kavasmliekom super napísané, ešte ti za tým bude o pár rokov ľúto. Za zacapkanými oknami, zrkadlom na chodbe, kde sa chodili bozkávať, autíčkom pod sedačkou a pod.

tiezjedna
14. okt 2025

Keď nezvládaš tak:
1. deti nemusia byť 2x denne vonku a už vôbec nie za každého počasia
2. doma nemusí byť vždy upratané

anonym_5c7151
14. okt 2025

Treba si určiť priority a nezblázniť sa. Treba chodit von ale ak to nebude 2x za deň nič sa nestane. Bud budete vonku alebo bude upratane a navarene...Nemaj vyčitky veď v danej chvíly robíš to najlepšie pre svoje deti. Buď v pohode.

majlo1234
15. okt 2025
@tiezjedna

Keď nezvládaš tak:
1. deti nemusia byť 2x denne vonku a už vôbec nie za každého počasia
2. doma nemusí byť vždy upratané

@tiezjedna u nas ale to, ze su deti von ma nespocetne vela benefitov-neni su tak otravne, neni doma taky bordel a netreba ich animovat🤣

tiezjedna
15. okt 2025
@majlo1234

@tiezjedna u nas ale to, ze su deti von ma nespocetne vela benefitov-neni su tak otravne, neni doma taky bordel a netreba ich animovat🤣

@majlo1234 to jo, ale v momente, kedy vidím, že nestíham, tak program na deň - dva upravím a je to...

pettom19
15. okt 2025

Pracka, susicka, roboticky vysavac s mopom, tieto veci ma zachranovali. Kym sme boli von, pracka doprala, potom som veci rychlo nahadzala do susicky a hajde obed, spanok. Poobede znova vonku. To som zapla vysavac. Kym sme boli von, robot povysaval, pozmyval aspon zakladnu spinu a omrvinky. Varila som, kym dieta spalo. My sme museli byt von aj rano, aj poobede, syn sa musel vybit. Ked sme travili cely den doma, to bola jedna hroza a des. Nedalo sa s nim vydrzat a po case sa nudil a vymyslal hluposti. Takze my sme vzdy boli vonku aspon raz za den za akehokolvek pocasia.

katarkka
15. okt 2025

@anonym_autor Ja udrzujem poriadok stale a tym padom nema kedy vzniknut bordel. Varim doobeda, ked maju deti “volny” program. Ale varim vzdy tak na 2 dni. Niekedy to vyjde aj na 3, ked to neodhadnem. Nastastie nemam narocneho manzela, tak mu nevadi zjest viackrat to iste. Ja v kuchyni velmi trpim, umrela by som, kebyze musim varit kazdy den 🤣 Ked deti poobede spia, skladam max pradlo. Odjakziva robim veci popri detoch, nech mam vylozene nohy, ked spia. Cez obed a takisto vecer chcem mat uz klud. Uprimne poviem, ze sa ich rada na spanok “zbavim” s tym, ze jednoducho v tom case uz nerobim NIC! Mame 3 deti narodene rok po roku.

autor
15. okt 2025
@katarkka

@anonym_autor Ja udrzujem poriadok stale a tym padom nema kedy vzniknut bordel. Varim doobeda, ked maju deti “volny” program. Ale varim vzdy tak na 2 dni. Niekedy to vyjde aj na 3, ked to neodhadnem. Nastastie nemam narocneho manzela, tak mu nevadi zjest viackrat to iste. Ja v kuchyni velmi trpim, umrela by som, kebyze musim varit kazdy den 🤣 Ked deti poobede spia, skladam max pradlo. Odjakziva robim veci popri detoch, nech mam vylozene nohy, ked spia. Cez obed a takisto vecer chcem mat uz klud. Uprimne poviem, ze sa ich rada na spanok “zbavim” s tym, ze jednoducho v tom case uz nerobim NIC! Mame 3 deti narodene rok po roku.

@katarkka och to ta obdivujem, ja sice upratujem pri detoch, ale sprsvia bordel aj tak

autor
15. okt 2025
@anonym_autor

@katarkka och to ta obdivujem, ja sice upratujem pri detoch, ale sprsvia bordel aj tak

@anonym_autor teda, kym upracem jedno, rozhadzana je stavebnica po celej izbe 😅

saxana000
16. okt 2025

Varit na viac dni bud ked dieta spi alebo ked pride domov partner.pradlo dam prat na noc rano len prelozim susit kym sme vonku sa uschne ked uspim malu postavim varit a poskladam pradlo.v trn den ktory nevarim tak upratujem odkladam.pradlo do.skrin triedim hracky vycistim si vanu wc umyvadla pozmyvam podlahy.Vecer ked su deti v posteli tamupracem hracky spracem kuchynu nalozim umyvacku prebehnem zrkadla a pozametam dlazky.15min cca.
Vela toho spravi aj muz to je dost podstatne. A velmi som polavila z narokov naozaj uz ma nerozhodi rozsypane kocky alebo ocapkany stol.. poriadok v ramci moznosti doma mame ak pride niekto neohlasene neprepadnem sa od hamby do Australie a ked budu deti starsie bude zase doma zase vylizane. V sobotu zvykne muz.zobrat deti doobeda von na 2-3 hodiny tak mam priestor dorobit co som nestihla cez tyzden.priapane vacsie roboty prezliekanie perin vysavanie kobercov umyvanie okien cistenie sedacky s parnym cisticom.. vsetko sa nakoniec nejak stihne.

majlo1234
16. okt 2025

Jejda, a mam chut tu dopisat, ze kupelne umyvam raz do tyzdna, dlazky mozno raz za dva tyzdne, okna raz za prestupny rok, parne cistice nevlastnim. Takze voastne sa domacnostu(bez varenia) venujem v priemere max hodinu denne