icon

Ako na fermentované vločky?

dzt
1. aug 2022

V minulosti som všade počúvala, že vločky maju prejsť tepelnou úpravou, pretože inak sú ,,škodlivé,, a ťažšie stráviteľné 🙄 Teraz samozrejme novinka, vraj sa variť nemajú 🤔 robíte si ich niekto takto? Čo všetko potom do nich pridáte? ĎAKUJEM 🥣

h2
1. aug 2022

@dzt Nerobila som si fermentované, ale v minulosti som mala obľúbené zaliať vločky pomarančovým džúsom, nechať napučať a zmiešať s roztlačeným banánom a postrúhaným jablkom.

dzt
autor
1. aug 2022

@h2 tak dať tam pomarančový džús som ešte nepočula 😱 skúsim 🙂

h2
1. aug 2022

@dzt Bolo to veľmi dobré, istý čas som si to robila na raňajky takmer denne. Vďaka za pripomenutie, musím si zase niekedy spraviť.

shaola
1. aug 2022

@dzt Aby boli fermentované a aby si z nich získala čo najviac, treba pridať nejaký kyslo mliečny výrobok.. Ja si pred spaním zmiešam vločky s orieškami, semienkami a sušeným ovocím, zalejem kefírom alebo acidkom (fungovať bude aj jogurt, len ten by bolo fajn asi trošku nariediť), zakryjem tanierikom a nechám pri izbovej teplote do rána.. Potom už len pridám ovocie a osladím a jem😉

sykoroka_dizajn
1. aug 2022

Stačí namocit do vody alebo do kefira tak na 12h a pri izbovej teplote nechať

hilda08
1. aug 2022

@dzt vraj je najlepsie cez noc vo vode s lyzickou živého jogurtu alebo par kvapkami probiotík…ale bohvie co je skutočne naj kazdy ma na vlocky inú teóriu…preto si ich radsej upeciem na granolu🤣

modryyyy
1. aug 2022

Nikdy mi nechutili vločky na raňajky s jogurtom, ovocím ani kaše. Zvyknem ich preto pridať do niektorých jedál. Použivam tie jemne mleté z Lidl. Pridávam pár lyžíc do zemiakovych placiek, do cesta na palacinky, občas do paradajkovej polievky (do taniera, namiesto syra), do fašírok, do niektorých sušienok...