Ako navrhnúť ideálnu veľkosť obývačky s kuchyňou?
Ahojte akú veľkú (m2 alebo rozmery) máte v domoch obývačku spojenú s kuchyňou? riešime si projekt tak si chcem porovnat pre predstavu. Mame jedno dieťa takze chápem, že aj pre väčšiu rodinu je potrebné mat viac priestoru a podobne. Neplánujeme nejak extra veľký domcek takze v obývačke len sedačka stolík, na stene tv, potom jedalensky stol a kuchyňa asi s ostrovčekom.
Ďakujem za odpovede
V byte sme mali 40m^2, v dome mame 80m^2.
Naozaj chcete kuchynu s obyvackou? V dome svokry tak maju nieje to sice velke ako v terajsich bungalovoch ale otravne. Smrad z jedla ked dojde navsteva vidia ako varila, kolko ci si naberala.. ja by som tak nedavalakeby som to sama nezazila
Mame cca 8x5 m. Spojenie kuchyne s obývačkou by som dala aj teraz. Nam to tak vyhovuje.
Máme cca 40m2 a myslim, že min. toľko je treba pre 4 člennu rodinu+ sem-tam návšteva. Prijala by som väčší kuchynský kút, ale som už limitovaná rozmermi. Počitaj aj s jedálenským stolom (rozťahovacim? pre koľko ľudí? 4-6 napr na Vianoce) prípadne ak budete mať aj terasové dvere. Veľmi dobre je mať poruke komoru alebo veľkú potravinovú skriňu. Mne max vyhovuje takéto usporiadanie, nechápem ľudí ako @diaszoky. Aký smrad z jedla??? Mám pocit že naše jedlo vonia. Návšteva vidí ako varila?? koľko naberala? veď keď čakám návštevu varím pre nich, nič pred nimi netajím, ako som to robila, kolko som naberala. Ako čiastočny predel medzi obývačkou a kuchyňou máme pultik. Ak žijete rodinným životom a chcete byť s mužom a deťmi spolu tak je to super. Pre toho kto vari je to len plus, výhrady môže mať ten, kto sa vyvaľuje na gauči pred telkou a vadia mu zvuky z kuchyne😀
32 má obývačka a 10 kuchyňa…
obývačka s jedálňou 36 štvorcov, kuchyňa 11 a špajza 5 ? špajzu presne neviem - musela by som ísť premerať...
máme otvorený priestor a som veľmi spokojná... nemám problém so žiadnym zápachom z jedla - nechápem čo pani varí keď jej jedlo páchne...
neraz mm sedí v obývačke a ja varím - sme v kontakte - rozprávame sa
Ja mám 39m , tak akurát mam aj ostrovcek a velku sedacku v rohu
My máme 55m2
Mame 36m2,ale dala by som min.40-45m2. Ak chces aj ostrovcek,tak pod 40m2 ani nechod. Podla mna kuchyna-obyvacka s ostrovcekom by mala mat aspon 50m2,aby to pekne ukazalo a nebolo vsetko natesno,nech je to pekne,vzdusne
mame dom, spodne podlazie cez 60m2, z toho cca 55m2 kuchyna+jedalen+obyvacka. Sme piati. Projektovat to este raz (navrh sme si robili sami), zmensim o velkost jedalne a aspon ciastocne (posuvnymi dverami napr) oddelim. Privela otvoreneho priestoru, stacilo by aj menej, nedovidim na telku, z obvacky nic nepocujem, je to daleko 🙂
Inac aj preto som si to dala do L-ka, ze keby bolo potrebne tak s nejakou sklenenou stenou, ... by sa dala kuchyna oddelit od obyvacky.
Nie je vyhodne mat v 1 miestnosti obyvacku a kuchynu, napr.ak varis, pecies a manzel pozera futbal...
Sesternica ma 60m2 obyvacku-kuchynu, ale ona ta ma cele spolu a uz lutuju, lebo to sa oddelit neda.
Kazdopadne drzim palce.
@blsa možno myslela ak niečo prihori alebo tak 😀 starká so starkým tak majú, a keď starkemu prihori Slanina napr tak je to cítiť v celej obývačke 😀
Viem že obývačka s kuchyňou je akýsi trend nejakého akože vizuálneho nadstardnatu,bývali sme v byte kde sme ho mali aj my keďže tak bol pôvodne keď sme sa tam presťahovali najprv mi to prišlo úplne mega pekne že waw ...ale absolútne je to nepraktické...keď príde navšteva,keď sa varí keď niekto pozerá tv alebo sa rozpráva v obývačke a ďalší clen v rodine búcha s hrnacami v kuchyni lebo vari ,odkladá riad a iné aktivity v kuchyni že to vyrušuje...a smrad s varenia a ďalšie nevýhody.,
@blsa ja nechapem zas ludi ktori maju spolocne takto. Nevyvalujem sa na gauci ved kazdy vari pre navstevu ale hockedy ked dosla
Svokra z prace zastavila sanu nich aj susedka automaticky sa svokra nenajedla lebo sa venovala jej a bolo to blbe. Keby to mala
Oddelene ide sa najest a ja zabavim susedku.
To bol len jeden priklad nuz kazdy ma iny nazor mne to nevyhovuje a mam to extra v kuchyni sa ma jest v obyvacke oddychovat
@kobylka002 ja by som to už nevymenila, absolutne… a smrad nie je keď más dobrý digestor…
Ja by som uz nikdy nechcela kuchynu s obyvackou spolu ani keby mi za to platili,niet nad odelene.V byte som to mala tak,najedli sme sa v kuchyni zavreli dvere ziadne jedlo nebolo citit po byte,teraz v dome to mam spolu a blazniem v lete to ide muz znovu prerabat a zavriet kuchynu.
My mame 33m2 , 8x4,2 m. Je to tak LTT, prijala by som trocha sirsiu, aby sa mi zmestil U gauc a krb, ale nevadi, v beznom zivote postacujuce. Mne napr. Kuchyna s obyvackou absolutne vyhovuje, zivote som nevarila alebo nebuchala s hrncami, ked prisla navsteva, vzdy mam vsetko prichystane. Ak pride neohlasena navsteva, venujem sa navsteve, nevarim. Max. Co chystam je kava z kavovaru. A to mam aj dobry digestor, ale vadi mi jeho zvuk, tak nepouzivam, smrad nemavam, ak treba, na 5 minut otvorim terasove okno dokoran a je po smrade. Ak varim pre rodinu, deti sa hraju v obyvacke na.koberci, mam ich pod dohladom, nie som zavreta vo vedlajsen izbe v kuchyni vo vyhnanstve 😅.
Niečo cez 60metrov máme a dnes by som pridala ešte metre, kvôli velkemu jedálenskému stolu
@muskazlata90 haha, to vyhnanstvo napadlo presne aj mne…
Ďakujem pekne za rady 🤗 my chceme kuchyňu s obývačkou spojenú mame to aj v byte a vyhovuje mi to, ale ešte zvážim teda ten ostrovček aby mi to veľmi neubralo z priestoru
Ak sa da, tak do L.. vsetky zvuky z kuchyne pocut aj v obyvacej casti, teda vlastne vsade.. ci ide mycka, rura, kavovar, mixer, robot, vari sa cosi, digestor.. ako nehuci to moc, ale stale cosi ide
Suhlasim s tym, ze je to zly napad. My mame, ale spekulujeme, ako to oddelit. Po prve, vsetko co varis je hned citit v obyvacke akoby si to varila tam. Druha vec, telka. Ja varim, chcem pocuvat radio pri tom, muz chce pozerat spravy, rusime sa. Vecer pozerame nieco v telke, deti ked si pridu hoci aj caj urobit do kuchyne, rusi nas to. Mame ich viac kusov, ked pridu kazdy raz za hodinu (a to oni pridu castejsie, vecne hladni pubertaci), je to dost masaker.

Minimálne 30m2