icon

Ako odstrániť pach z novej rýchlovarnej kanvice?

gabika8855
8. jún 2025

Ahojte, potrebujem poradit, lebo uz som zufala.
Pred 4 mesaicmi som kupila novu rychlovarnu kanvicu a stale ked v nej varim vodu tak po zaliati kavy/caju citim v nej pachut akoby novoty(ked kupite kanvicu a tak diven smrdi). Uz som ju vrlakrat prevarala aj octom aj ju nechavam otvorenu vyvetrat a stale tu pachut tam citim aj ja aj vsetci komu varim kavu. Dokonca aj podla vone to citim. Viete mi poradit co s tym co na to dat, aby som sa toho zbavila.
Dakujem

ika02
8. jún 2025

Ahoj, cítia to aj iní ľudia, či len Ty?

majus2323
8. jún 2025

@gabika8855 kyselina citrónová mi ešte napadá , nesmrdi z nej nič ako napr po octe , skúste ešte tú. A áno , otázne je či to cítite iba vy alebo aj iní...

ika02
8. jún 2025

Je to plastová kanvica? Nebola veľmi lacná? Skús sódu bikarbónu a potom umyť bežným saponátom.

martinmmartin
8. jún 2025

Poznamka bokom - dobre si zapamätaj tento maly usek tvojho zivota. Ak si naozaj zufala z vone konvice tak mas ovela krajsi a bezstarostnejsi zivot ako vsetci koho poznas.....Neskor Pride doba ze by si dala vsetko co mas aby si sa sem vratila, tak si to uzi kym to mas.

isis234
8. jún 2025

4 mesiace je dlhá doba. Skús kyselinu citronovú-malý sáčik, naplň viac ako polovicu vodou a nechaj zovrieť. Vychladnúť, ale šnúru zo zásuvky vytiahni. Potom vodu vylej a naplň čistou vodou. Nechaj zovrieť. Vylej. Až potom v nej var vadu na kávu, čaj
Ak by stále smrdela, reklamuj, napíš výrobcovi

mdse
9. jún 2025

Podľa mňa je nekvalitný plast a nepila by som vodu z nej. Kúp sklenenú.

lilianka28
9. jún 2025

Ak je plastová, tak je nekvalitná. Po takej dlhej dobe by už nemala byť cítiť.
Plastovú kanvicu som naposledy kupovala pred "100 rokmi". Kúp si nerezovú, prípadne sklenenú.

ivelina43
9. jún 2025

Ja vyváram kyselinou citrónovou- kľudne aj 2-3 krát. Moja mama používa ocot ale potom ho tam chvíľu cítiť tak ten som neskúšala.

gabika8855
autor
9. jún 2025
@ivelina43

Ja vyváram kyselinou citrónovou- kľudne aj 2-3 krát. Moja mama používa ocot ale potom ho tam chvíľu cítiť tak ten som neskúšala.

@ivelina43 ja po octe este raz vyvaram cistou vodou a necitim

gabika8855
autor
9. jún 2025
@ika02

Ahoj, cítia to aj iní ľudia, či len Ty?

@ika02 ano vsetci citia

gabika8855
autor
9. jún 2025

Dakujem za rady skusim este tu kyselinu citronovu a ked nie tak ju pojdem reklamovat

sassy_girl
16. júl 2025

Ahojte, zapajam sa do tejto temy nakolko mam ten isty problem. Nemas nahodou kanvicu z Lidla? Ja som odtial kupovala aj davnejsie, vsetko v poriadku. Je to nerezova kanvica, len vrchnak je plastovy zvnutra, asi ako u vsetkych. Prevarena 2x, pouzivama odvtedy viac krat ale smrad neskutocny a hovorim si, dobre, pachne len vrchnak ale ked ochutnam vodu z nej, tak aj z tej citit plast. Nemam uz blok, kupovane v aprili a prvy krat pouzite v juni:/ Aj tak sa na to opytam v predajni, ved je to ich znacka.
Este stale ti pachne ci problem uz vyrieseny?

gabika8855
autor
16. júl 2025
@sassy_girl

Ahojte, zapajam sa do tejto temy nakolko mam ten isty problem. Nemas nahodou kanvicu z Lidla? Ja som odtial kupovala aj davnejsie, vsetko v poriadku. Je to nerezova kanvica, len vrchnak je plastovy zvnutra, asi ako u vsetkych. Prevarena 2x, pouzivama odvtedy viac krat ale smrad neskutocny a hovorim si, dobre, pachne len vrchnak ale ked ochutnam vodu z nej, tak aj z tej citit plast. Nemam uz blok, kupovane v aprili a prvy krat pouzite v juni:/ Aj tak sa na to opytam v predajni, ved je to ich znacka.
Este stale ti pachne ci problem uz vyrieseny?

@sassy_girl nie nemam z lidl a stale pachne...kupila som uz aj druhu nerezovu do tej som davala dokonca balenu vodu a aj tak pachla....tak som zobrala od nasich sklenenu, ktoru pouzivaju roky, na skusku....ta nepachne.... a u nich som nechala nerezovu a stale pachne a tu prvu kvoli ktorej som pisala ta je odlozena a tiez pachne