icon

Ako opraviť pokazené dvere, ktoré sa nedajú zamknúť?

22. dec 2024

Prosím ak by mi niekto vedel poradiť ako to mám opraviť zámok vo dverách mi príde ako zaseknutý/pokazený a nedá sa ním zamknúť

autor
22. dec 2024
tundra
Autor odpoveď zmazal
madeincssr
22. dec 2024

Ved to vyzeraju len medziizbove interierove dvere na velky (izbovy) kluc. Zavolaj k tomu nejakeho trochu zrucneho cloveka, najprv skuste zamok "prehovorit" (skusit cez klucovy otvor a skary zapadiek vstreknut trosku WDcka, poskusat vsakovakymi polohami/pohybmi kluca zamok uvolnit). Ak to nepojde, zajtra je pracovny den, cely zamok demontovat (tie dve skrutky) a podla neho kupit v dobrom zeleziarstve (resp. aj hobby obchodaku) novy. Stary zamok treba zobrat so sebou, lebo je ich veeeela typov.
Ak by z nejakeho dovodu musel zostat povodny kluc, tak s demontovanym zamkom a klucmi do dobrej klucovej sluzby a oni ti to spravia na povodny klucik.

autor
23. dec 2024

@madeincssr áno sú to interiérové dvere
Lenže momentálne nemám koho a potrebujem aby som mohla zabaliť darčeky lebo s malou sa to nedá

Aj som to skúšala demontovať ale nejde mi to je to veľmi silno utiahnuté tak to ani vybrať neviem

danik1505
23. dec 2024

Zabalis, keď zaspí.

madeincssr
23. dec 2024

Ak sa zamok dlho nepouzival, najprv by som skusil mazat riedkym mazivom v spreji s tenkou trubickou (ako napr. FAB sprej alebo WD sprej). Treba k tomu zavolat nejakeho kutila, ktory ma vhodne naradie aj WDcko. Az ak to nepojde rozhybat, tak potom vymena celeho zamku.