icon

Ako opraviť popraskané škáry medzi kachličkami?

22. aug 2025

Ahojte, na toalete mi takto popraskali škáry medzi kachličkami. Neviete, čo to je? Tmeľ? Silikón? Ja sa v tom nevyznám, nikdy som to neriešila, a chcem to kúpiť, aby som to mohla opraviť. Viete mi poradiť?

Ako opraviť popraskané škáry medzi kachličkami?Ako opraviť popraskané škáry medzi kachličkami?Ako opraviť popraskané škáry medzi kachličkami?
aurelia2000
22. aug 2025

Veď vyškriabat a znovu vysparovať Kúpiť musíš sparovaciu hmotu práškovú v príslušnej farbe. Zarobis si ju s vodou. Nástroje potrebuješ dva: plastovú spachtlu a špongiu.

viestta
22. aug 2025

Prechod medzi podlahou a obkladom sa riesi silikonom. Ak je tam sparovacka je to zle spravene uz od zaciatku. Staru sparvacku vyskrabat, v OBI na to kupis nastroj a potom zasilikonovat sanitarnym silikonom. Silikon kupis tiez v OBI, rovnako tam kupis aj take "udelatko", ktorym sa silikon vyhladzuje. Ako na to najdes videa na youtube

autor
22. aug 2025
@viestta

Prechod medzi podlahou a obkladom sa riesi silikonom. Ak je tam sparovacka je to zle spravene uz od zaciatku. Staru sparvacku vyskrabat, v OBI na to kupis nastroj a potom zasilikonovat sanitarnym silikonom. Silikon kupis tiez v OBI, rovnako tam kupis aj take "udelatko", ktorym sa silikon vyhladzuje. Ako na to najdes videa na youtube

@viestta ďakujem. Myslela som si ze je to silikón, len som si nebola istá. Pôjdem kúpiť všetko a pozriem na YT.

viestta
22. aug 2025
@anonym_autor

@viestta ďakujem. Myslela som si ze je to silikón, len som si nebola istá. Pôjdem kúpiť všetko a pozriem na YT.

@anonym_autor silikon by nepopraskal

aurelia2000
22. aug 2025
@viestta

@anonym_autor silikon by nepopraskal

@viestta no my máme medzi podlahou a obkladom také lišty na to určené v kúpeľni aj WC. Ale tie sa tam vkladajú už počas obkladania. Tak ten silikón bude najlepšie vyhovovať.