Ako prerobiť 3-izbový byt na 4-izbový?
Prosím ako by ste prerobili tento byt na 4 izbový? Byt je v pôvodnom stave a je veľký 87m2 je to výmera akú majú 4 izbové byty. Chodba je dosť veľká tam si predstavujem jedálenský kút aj pre 6 osôb.

@zic Áno tak jasne že lepšie mať veľký trojizbak ale potrebujeme 2 samostatne izby pre deti.. samotný byt aj s loggiami má 85m a môj brat ma 4 izbak o rozlohe 82m 🙂
@autorka ale nejde iba o vymeru (do ktorej mimochodom pocitas 2 velke loggie) dolezita je aj dispozicia. Z tejto dispozicie ucelny stvorizbak nespravis, teda ak nechces jedno dieta supnut do kobky bez okna 🤷♀️
@autorka ale nejde iba o vymeru (do ktorej mimochodom pocitas 2 velke loggie) dolezita je aj dispozicia. Z tejto dispozicie ucelny stvorizbak nespravis, teda ak nechces jedno dieta supnut do kobky bez okna 🤷♀️
@nelca84 veľký 4izbak asi nie ale menší praktický áno.. vzniknú 2 menšie izby ale určite nie bez okien 🙂
najjednoduchsie a s minimalnymi zasahmi to urobis takto - namiesto kuchyne das izbicku, medzi izbou 2 a chodbou vyburas sirsi priechod a v izbe dva spojenej s chodbou budes mat obyvacku spojenu s kuchynou. tam budes mat aj vodu a odpad smerom od kupelne.
Divný príspevok sa mi pridal tak ešte raz ..
Ja by som toto na foto urobila v izbe 3 (vždy sa mi páčilo rozdeliť izbu nábytkom na mieru) - zrušila by som východ na balkón z 3tej izby a zbúrala prechod medzi balkónmi.. tak by vznikol len jeden dlhý balkón s jedným vchodom z 2hej izby.. takto to chce menej zásahu ako presťahovať kuchyňu (tam riešiť odpad, prívod vody, predpokladám že to je panelový byt, to je veľmi ťažko v Tom betóne)
Ta obyvacka pre dvoch dospelych v 4izbaku je fakt "prakticka"
Divný príspevok sa mi pridal tak ešte raz ..
Ja by som toto na foto urobila v izbe 3 (vždy sa mi páčilo rozdeliť izbu nábytkom na mieru) - zrušila by som východ na balkón z 3tej izby a zbúrala prechod medzi balkónmi.. tak by vznikol len jeden dlhý balkón s jedným vchodom z 2hej izby.. takto to chce menej zásahu ako presťahovať kuchyňu (tam riešiť odpad, prívod vody, predpokladám že to je panelový byt, to je veľmi ťažko v Tom betóne)
@jana_eyre_2 loggie sú 2 osobitné, nie 1 cez 2 izby… inak nápad pekný, aj keď na tej hornej posteli sa to bude horšie udržiavať… ale inak fakt pekné…
@jana_eyre_2 loggie sú 2 osobitné, nie 1 cez 2 izby… inak nápad pekný, aj keď na tej hornej posteli sa to bude horšie udržiavať… ale inak fakt pekné…
@biba_18 tak som to myslela, že priečku medzi balkónmi ak by to dovolil statik tak zbúrať a vznikol by dlhý jeden balkón..
@biba_18 tak som to myslela, že priečku medzi balkónmi ak by to dovolil statik tak zbúrať a vznikol by dlhý jeden balkón..
@jana_eyre_2 keďže je to na fasade museli by mať aj stavebné povolenie…
@jana_eyre_2 keďže je to na fasade museli by mať aj stavebné povolenie…
@biba_18 áno to áno máš pravdu, ale to aj v prípade prehadzovania kuchyne..
@biba_18 áno to áno máš pravdu, ale to aj v prípade prehadzovania kuchyne..
@jana_eyre_2 to neviem, pokiaľ nebude posúvať odpad, možno by sa to zaobišlo iba oznamkom… ale celkovo je to divná dispozícia…
spojila by som wecko s kupelkou a zaroven ich trochu zvacsila. v mieste terajsich kupelnovych dveri by som umiestnila kuch. linku (voda a odpad by sa potiahli z kupelne). Izba 2 zvacsena o chodbicku by teda bola kuchynoobyvacka.
Izbu 3 by som zmensila a prerobila na spalnu. Vstupna chodba by sa zvacsila, cize by tam vosla aj velka satnikova skrina.
toto je variant bez zasahov do nosnych priecok. Dalsi variant je zvacsit izbu 2 o kusok izby 3, aby bola kuchynoobyvacka vacsia, ale tam uz je zasah do nosnej priecky, cize bude treba stav. povolenie, staticky posudok, suhlas majitelov bytov...
kazdopadne by som to riesila s architektom.
spojila by som wecko s kupelkou a zaroven ich trochu zvacsila. v mieste terajsich kupelnovych dveri by som umiestnila kuch. linku (voda a odpad by sa potiahli z kupelne). Izba 2 zvacsena o chodbicku by teda bola kuchynoobyvacka.
Izbu 3 by som zmensila a prerobila na spalnu. Vstupna chodba by sa zvacsila, cize by tam vosla aj velka satnikova skrina.
toto je variant bez zasahov do nosnych priecok. Dalsi variant je zvacsit izbu 2 o kusok izby 3, aby bola kuchynoobyvacka vacsia, ale tam uz je zasah do nosnej priecky, cize bude treba stav. povolenie, staticky posudok, suhlas majitelov bytov...
@kp7333 Ďakujem za návrhy nejak to už poriešime začneme v lete prerabkou.. áno aj to som už rozmýšľala umiestniť kuchynský kút tam miesto dverí kúpeľne dá sa aj tak. Jedáleň skôr do prvej chodby a obývačka izba 2 čisto na veľkú sedačku možno v tvare U. Viem že to není najlepšia dispozícia bytu ale dve loggie sú veľké plusko 🙂
Stol by som nedavala do predsiene, radsej by som do nej umiestnila co najviac skrin, kedze detske izby su male. Tiez by som nesla do zbytocne velkej sedacky, zabije to uz aj tak maly priestor. Sediet sa da aj pri stole. Treba vyberat jednoduchy, mensi a ucelny nabytok (idealne namieru) a hlavne svetle odtiene, aby priestor neposobil stiesnene a preplacane.
*slize
*slize
@nelca84 nechcem rozdeliť žiadnu izbu. Detské izby budú miestnosť izba 1 a bývalá kuchyňa.. viem že sú to izby malé šírkou ale v izbách bude len posteľ a nejaká komoda atď. Najväčšia bude v byte spálňa a tam roldor skrine aj na chodbe možno 🙂
Tym dosiahnes to iste ako keby si rozdelila jednu z tych vacsich pozdlz. Tak ci tak to bude na sirku iba 2 m co mi pride velmi male na detsku izbu, ved polovicu zaberie postel, nebide tam ziadna skrina, pisaci stol, nic? Ja by som taku izbu nechcela, ale ked myslis... Jednoducho to nie je vhodny byt na 4-izbak.
Tak ja viem že sú to malé izby ale v Petržalke je veľmi veľa takých izieb a bytov dispozične a ľudia v nich žijú 🙂 Aj taká izba sa dá zariadiť ako je na foto to je izba ako tá najmenšia izba v byte.. je tam aj stolik aj malá skriňa aj posteľ. Všetko sa dá keď sa chce. Ja chápem že si asi na dome ale proste byt je len byt 🙂 Inak sú v Petržalke aj také 3 izbaky ktore majú plochu len 65m a ľudia ich vo veľkom prerábajú na 4 izbak 🤣 to si už predstaviť neviem ani ja ale zase tam je iná dispozícia atď.
Tym dosiahnes to iste ako keby si rozdelila jednu z tych vacsich pozdlz. Tak ci tak to bude na sirku iba 2 m co mi pride velmi male na detsku izbu, ved polovicu zaberie postel, nebide tam ziadna skrina, pisaci stol, nic? Ja by som taku izbu nechcela, ale ked myslis... Jednoducho to nie je vhodny byt na 4-izbak.
@nelca84 zial, 2x4m je bezna izba v panelaku. Nie je to idealne, ale ludia tak ziju. Zvacsa pod okno daju pisaci stol a do rohu postel. K tomu nejaku komodu, skrinky, ci policky.
Vymera velja a 4i velmi nedocielis,iba ak ze jedna bude bez okna
áno, tým že sú to dlhé izby tak sa dajú zariadiť…
Takto jedine..obyvacka s kuchynlu spolu... zavriet vchod do obyvacky, bol.by iba cez kuchynsku cast, nalavo stol a pod nim sedacka do L, oproti TV
Detske izby - rozdelit tu vacsiu pri vchode tak, ze okno zostane kvazi spolocne,ako maju bauringy. Ze na hranici ramu bude priecka a cast okna bude 1 izba ,cast druha izba. Vzniknu dve izbicky 2x4,75 co je v pohode aj na rolldor a za nim postel a pod okno.stolik
Ja absolutne nechapem trendu mat najvacsiu izbu spalnu. Ved v spalni clovek iba spi. Ja by som dala spalnu vedla kuchyne a pokial musia byt 2 samostatne izby ako detske, tak by som sadracom rozdelila najvacsiu izbu. Nic netreba burat ani presuvat
Takto jedine..obyvacka s kuchynlu spolu... zavriet vchod do obyvacky, bol.by iba cez kuchynsku cast, nalavo stol a pod nim sedacka do L, oproti TV
Detske izby - rozdelit tu vacsiu pri vchode tak, ze okno zostane kvazi spolocne,ako maju bauringy. Ze na hranici ramu bude priecka a cast okna bude 1 izba ,cast druha izba. Vzniknu dve izbicky 2x4,75 co je v pohode aj na rolldor a za nim postel a pod okno.stolik
@katrin21 pekne len ja by som vymenila okno a spravila výstup na balkón z oboch izieb... A stenu od izby 1 by som posunula smerom do chodby a vstup z kraja do obývačkokuchyne