Ako prerobiť plyn na indukciu v byte?
Ahojte dievcata, prerabali ste si niekto v bytovom dome plyn na indukciu?
museli ste nieco nahlasit?
Dávali sme indukciu a rusili plyn. Volali sme do SPP prišli odpojili, vzali hodiny a hototvo
To rieši elektrikár.
@lega35 ja som to riesila pred desiatimi rokmi. Plyn sme zrusili - to spravili plynari a na indukciu sme tahali novy kabel na to vyssie napatie z rozvodovej skrine na chodbe. Potiahol to elektrikar vrchom po plafone chodby, dal do listy, prevrtal k nam a u nas to islo do steny pod omietku. Samozrejme nove istitce, vtedy preroil celu tu skrinku s isticmi. A nasledne musel prist revizny technik dat spravu, aby nam ten prud v elektrarnach zapli. Taky nejaky postup to bol
teraz sme to riešili , volali sme do spp aby prišli zablendovať plyn a zobrali plynomer , ruru sme zrušili
elektriku sme prerabali v celej kuchyni , elektrikár spravil čo treba dal nové ističe a každý spotrebič samostatne a hotovo
dakujem za rady dievcata
My sme prerabali na 3 fazy a riesili sme to aj elektrarnami. Nepamatam si detaily, ale davali sme ziadost a oni ju schvalovali. V panelaku boli 3 fazy, kedze mame vytah.
@lega35 my sme dali indukciu na 220V, tym padom sme nemuseli tahat speci kabel na 380V a prerabat istice. Elektikar to vyriesil tak, ze indukciu dal na jeden samostatny istic. Funguje to v pohode, istic nevyhadzuje (ale my sme kupili indukciu s nizsim vykonom, co je iba na 220V). Plyn v kuchyni nam odstavil plynar.
nie, normalne sme vypli plyn a dali indukciu, rovnako v dome, nic specialne, samostatny istic (ako vsetky velke spotrebice u nas) dostala a to bolo vsetko. S kuchynarmi prisiel aj elektrikar a vsetko pozapajal.
su indukcne varne dosky na 230V kde sa da nastavit vykon na tri urovne.
samotny spotrebic ma prikon okolo 7500W (7,5kW) a najnizsi tusim 2500W.
da sa varit na najnizsom stupni, ale to je ako zohrievat vodu do vane v rychlovarnej konvici.
pokial varis iba na jednej zone, tak ok, ale ak pouzijes tri?
@frflos_nespokojny su aj indukcne dosky s prikonom do 4000kw, prave urcene na 220-230V. Reguluju si vykon platni tak, ze max 2 platne idu na plny vykon. Zvysne 2 maju znizeny prikon/vykon.
@kp7333 ja viem ,ze su a pisal som tri urovne. inak mas chybu v texte 😉
ma byt 4kW.
na 230V tak max 3,68kW na jednu zonu. pokial budu dve platne tak iba 1,84kW/ks
regulator vykonu ti predlzi varenie. to je ako na plynaku varit na malom plameni a prerusovane pridat/ubrat plyn

ano a ano. potiahnut novu ele a nove istice