icon

Ako prevoňať celý byt na dlhšiu dobu?

simona2001
9. feb 2023

Ahojte baby,
potrebujem radu. Presťahovali sme sa nedávno do bytu a stále páchne. Kúpila som aj voňky do bytu...ale aj tak to nepomáha. Stále cítiť cigaretový dym. A to sme nefajčiari. Vetrám stále ale aj tak to nepomáha. Už som zúfalá pomôžte mi niečo.

hanka_se
9. feb 2023

ak tam zili fajciari a fajcili aj dnu, tak potom jedine by som oskrabala stare malovky a nanovo vymalovala. To je zazrane v tej farbe.....

simona2001
autor
9. feb 2023

@hanka_se bolo tu maľované...majiteľ to tu maloval pred tým nez sme sa mali nasťahovať

martul
9. feb 2023

@simona2001 môj syn má ten istý problém, ale on je na najvyššom poschodí a susedia pod ním fajčia na wc cez stupačky to všetko ide k nemu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
simona2001
autor
9. feb 2023

@kittykat22 vyskúšam

kvetinka75
9. feb 2023

vydrž časom to prejde. U nás to trvalo cca 3 - 4 mesiace kým všetko vypáchlo

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
maryetta
9. feb 2023

Isto bolo omalovane? Alebo to iba povedal? Nam sa stalo nieco podobne. Vraj bolo omalovane. Aj 300€ fakturu nam ukazal ale teda neviem kto to tam “robil” ale sme si to museli este raz sami. Bolo vidiet kde ake obrazy mali a “vytahane” od slnka. 🙈

zuzu1304
9. feb 2023

@simona2001 podla mňa jedine nove omietky urobiť, bez srandy.

miskasiska
9. feb 2023

Rituals odporúčam aj ja, ale za mňa rad Ayuverda, stačí mi dať 3 paličky a mám komplet prevoňanú veľkú obývačku až na chodbu a vydražalo mi to 5 mesiacov.

hanka_se
9. feb 2023

@simona2001 premalovanie nepomoze, treba to oskrkat uplne. To je vo vsetkych vrstvach. Ked som zila s rodicmi, byval v dome aj moj dedo, ktory v izbe fajcil. Po jeho smrti nasi izbu vymalovali, ale cigaretovy zapach zostal a to aj vsetky nabytky isli prec. Nakoniec oskrabali steny a az to pomohlo. Bud spravit stierky, alebo nieco, ale len vymalovanie nepomoze

luccija
9. feb 2023

@simona2001 vymaloval a popri tom fajcil🙂
Nesmrdi tá malovka tou novotou?
Ja nedám dopustiť na vonné vosky od Yankee candle

kvetinka75
9. feb 2023

@hanka_se u nás to prešlo po pár mesiacoch a nič sme neškrabali. Tiež bolo čerstvo vymaľované. Treba len vydržať

hanka_se
9. feb 2023

@kvetinka 75 a neustale to dychat? nie dakujem veru 🙂 nic v zlom samozrejme. Ale ak tam fajcili cca 10-20 rokov, vzdy len premalovali, tak za tie roky je to riadne usadene a mozte pouzivat vonaviek kolko len chcete, ale stale to tam bude. A hlavne, neviem ci ma autorka dieta, ale nedokazala by som dieta nechat dychat to tam niekolko mesiacov. Je ine, ak niekto fajci na balkone a ked vojde dnu, tak sa nieco "natiahne", to sa premaluje, vysmradne,.... ale ine je pravidelne niekolkorocne fajcenie v byte

lenkasarka
9. feb 2023

@martul šľak by má trafil

annamudra123
9. feb 2023

@simona2001 Ahoj Simona, my sme sa pred nedávnom s manželom sťahovali do bytu, kde mali mačky aj psa a jedna izba extrémne smrdela. Známy robí v nejakej firme kde predáva difuzery tak nám jeden požičal, každý deň sme ho pustili na hodinu, potom vyvetrali potom znova pustili a po 2 týždňoch to už cítiť nebolo. Bola to značka Alfapureo myslím. Toto je ono. https://eshop.alfapureo.sk/

simona2001
autor
9. feb 2023

@maryetta ano bolo maľované. On sám nám to tu maľoval

simona2001
autor
9. feb 2023

@hanka_se dieťa nemáme. Balkón tu nie je. A nakoľko bývame v podnajme tak tu pred nami niekto býval...co je normálne. Pravdepodobne fajčili.

hanka_se
9. feb 2023

@simona2001 Aha, tak ak podnajom, tak tam asi moc nenarobite ☹

kvetinka75
9. feb 2023

@hanka_se tak my sme cely den v praci a v.noci mavame otvorene okno. Casom to preslo. Neviem aky silny zapach maju ale u nas to nebolo takensilne ako keby niekto prave dofajcil. Bolo to citit ale preslo to. Tie rozne vone tiez nie su dvakrat zdrave. To uz je pre dieta lepsie?

hanka_se
9. feb 2023

@kvetinka75 ved preto pisem, ze radsej oskrabat. Autorka uz napisala, ze dieta nemaju, ale kedze su len v podnajme, tam asi moc nezmozu. Fakt jedine vetrat a pouzit nejake vone, len tam uz vyberat take co najmenej skodlive