Ako pridať zámok na balkónové dvere?
Ahojte,
pristavali sme schody z terasy a chceli by sme to občas používať ako vchod do domu. Sú tam balkónové dvere ktoré majú klasicky jednu kľučku z vnútra ako okno. No chceli by sme tam kľučku a hlavne zámok zvonka. Nemáte skúsenosť či by to nejaká firma vedela dorobiť?
Volala som do RIokná (oni nám okná robili) ale pani povedala že jedine vymeniť celé okno aj s dverami aj s rámom vybúrať.
@tundra To nepomoze - museli by prevrtat dvere.Zamok bude len z jednej strany a z druhej ako odomkne?
@tundra lenze to je zamok dovnutra. Ta klucka by sa musela vyviest aj na druhu stranu.
Jedny znamy to maju nejak podobne, ale maju tam "normalne plastove dvere". A paradoxne to velmi ani nepouzivaju a dvere byvaju vacsinou zamknute.
Ono tie dvere maju uplne ine kovanie, prah a podobne. Ani ich potom nedas na vetracku a tak. Mozno sa to nejak da, ale nepocul som o tom.
@tundra ďakujem ale to nepomôže, to je iba kľučka my potrebujeme celé kovanie do dverí a do zárubne spraviť
@tundra lenze to je zamok dovnutra. Ta klucka by sa musela vyviest aj na druhu stranu.
Jedny znamy to maju nejak podobne, ale maju tam "normalne plastove dvere". A paradoxne to velmi ani nepouzivaju a dvere byvaju vacsinou zamknute.
Ono tie dvere maju uplne ine kovanie, prah a podobne. Ani ich potom nedas na vetracku a tak. Mozno sa to nejak da, ale nepocul som o tom.
@aalt u nás sa to práveže používa viac ako hlavný vchod ale teda len do momentu kým je niekto doma a dvere sú otvorené
@aalt u nás sa to práveže používa viac ako hlavný vchod ale teda len do momentu kým je niekto doma a dvere sú otvorené
@anonym_autor no my sme tiež museli vymeniť komplet dvere, aby mohli slúžiť ako vchod
@anonym_autor pises, ze to chcete obcas pouzivat ako vchod a potom napises, ze to vyuzivate viac ako hlavny vchod 🤦🏼♀️ ak to chces pouzivat ako normalne vchodove dvere - tak tie balkonove dvere musis normalne komplet vymenit za vchodove dvere. Preburat, prerobit.
@tundra ano, to by sa mohlo dat. Len za prve ci to bude niekto ochotny spravit, kedze to je v principe nahradny diel na vymenu existujucej klucky - cize to bude tak troshu bastlenie. A za druhe, predpokladam, ze ak to zamknes z jednej strany, z druhej to uz neotvoris. Musis to opat z tej jednej strany odomknut. Cize rozhodnut sa z ktorej strany bude zamok, lebo po zamknuti musis prejst inymi dverami ak potrebujes. Kazdopadne riesenie v podobe vymeny kovania za nejake na zamok, podla mna, neexistuje. Bud takato zamykacia klucka, alebo kompletna vymena dveri aj so zarubnou.
Plus bezpecnost. Ta klucka sa da dat jednoducho dole, takze ak bude zamok z vonku, odmontujes a sroubovakom otvoris. Cize z hladiska bezpecnosti asi iba zamok na klucke z vnutra.
@anonym_autor
Tu mas navod,pouzi klucku z predchadzajuceho linku a môzes aj zamykat😉
@anonym_autor Plnohodnotnú aj kľučku a zámok z oboch strán z toho kovania neurobíš.
@anonym_autor nestačí iba vymeniť kľučky??
@aalt my máme terasové s obojstrannou kľučkou, zamkom a aj s vetrackou, to mávajú bežne. Ale dorobiť sa to nedá - len vymeniť.
@anonym_autor nestačí iba vymeniť kľučky??
@elenka.k Asi si nepochopila zadanie - ona nepotrebuje zamykať zvnútra, ona potrebuje zámok aj kľučku zvonku aj zvnútra. Tak, ako majú klasické vchodové dvere. A to obyčajnou výmenou kľučky za zamykateľnú, nedosiahne.
Podľa mňa treba vymeniť celé dvere.
kamoska ma presne system zamykajucich kluciek ako navrhoval tundra.. ja som to chcel tiez ale moj dodavatel to nevedel urobit. nakoniec to ostalo bez toho. treba si uvedomit aj bezpecnost navrhovaneho riesenia. je to lacne a aj bezpecne tak pre deti. sikovny talent to bude vediet otvorit za minimalny cas. je pravda, ze moj povodny zadny vchod do domu som takmer nikdy nezamykal a ked som nemal kluce, tak v pohode som sa dostal do baraku. trebalo len skrutkovac, ktory som mal v blizkosti odlozeny . 🙂 dnes uz je to iba minulost
To nejde, my sme to tak chceli. Len vymenit kovanie, najjednoduchsie cele kridlo.

https://www.specialnezamky.sk/FAB-7721-B-8X8-d9...