Ako sa býva v bytovke nad riekou?
Bývate niektorá na nábreží? Má prítomnosť rieky nejaké špecifiká, ktoré Vám tam znepríjemňujú život?
my sme cca 20m od Vahu. ked dlhodobo prsi tak ide z neho smrad a v lete ked zase dlho neprsi tak akoby ,,kysne,, a je tu aj kopu hmyzu, komarov. ale inak fajn.
mozno este plesen
napr. v trencine tesne pri vahu na novinach su postavene bytovky novostavby...bola som sa tam pozriet v horucom sparnom lete tesne popoludni...nie dnu len pri tych bytovkach ...no ludia, tam sa nedalo byt, nieto este ze zit..komare, kadejaky hmyz-slnko neslnko, vzduch od betonu -neskutocne dusno, darmo je tam rieka, a zelen, voda tiekla len stredom rieky, cca 1/3 sirky,pri brehoch voda stala, s kadejakymi nanosmi, konarmi, komarov plna r.ť, no a ze exkluziv byvanie, ani na terasu by sa nedalo vyjst, vsetky byty zavrete okna, na terasach a balkonoch nikto, aj ked boli v tieni...
ani zadarmenko by somk tam nesla byvat...
Ja v Ba na nabrezi a rieka v nicom nezneprijemnuje. Skor hlavna cesta priamo pod oknami
Moji rodicia byvaju pri rieke. Nic negativne nevnimaju. Byvanie ako vsade inde. Akurat je pekny vyhlad na kacky z kuchyne. 😃
@beata_k asi tak nejak. Tiez ked sme kedysi byvali v byte sme mali za bytovkou mensiu rieku a nemala som pocit, ze by mi to nieco negativneho do zivota prinieslo. Povoden sme nikdy nemali, ani komare, neviem
@veroniak12 Ani rodicia nemaju komare alebo inu haved. Ale je pravda, ze byvaju na 8 poschodi. Mozno nedoletia na 8-me 😄
@luxus10 okná bývajú zatvorené, lebo tie byty majú klimatizáciu, komáre sú v lete všade, a Váh a nánosy na brehu sú tiež skoro všade,pri tých bytovkách to majú vyčistené a dokonca sa tam kúpu (ja bych tam nevliezla,ale ok) ... Myslím že to tam nie je až také hrozne 🙃
Myslím, ze záleží, ako ďaleko od vody tá bytovka je, a aká veľká je tá voda, určite je to iné v TN pri širokom váhu ako v Tepliciach pri potoku ...
@beata_k komar a aj vsetok hmyz v pohode doleti na osme a aj vyssie. My sme vysoko a mam tu pravidelne komare, vcely, osy, lucne koniky... a to ani pri rieke nie sme 😀
@jesenzima no vysvetluj mi ze maju klimu...🙂
nic im to nie je platne...ked je vonku taka hnusna klima...na juhu je lepsie ako tam....!!!!
fuj...
a nanosy na brehu....no , videla som viac usekov vahu, ale taky bordel, ako bol tam...to je az trestuhodne....
komare nie su v lete vsade...to je velky omyl...

Byvame blizko rieky z bytovky je to cca 50 m?? Nie je to velka rieka voda bezne tak max po kolena mozno. Ja to povazujem za vyhodu. Pekny vyhlad a hlavne v lete ovela lepsia klíma a chladnejsi vlhsi vzduch ako v bytovkach ktore maju okolo seba len asfalt a beton.