icon

Ako sa volá materiál, z ktorého je posteľné prádlo?

11. sep 2025

Ahojte baby,poprosim o radu-ako sa vola material,z ktoreho je vyrobene postelne pradlo,nieco take ako ked mate take hunate deky,pripadne su z toho vyrobene plysaky🙈? Je to polyester,mikroplys,alebo mikroflanel? Dakujem

viestta
11. sep 2025

mikroflanel, mikroplys je asi to iste, vyraba sa z mikrofazy, a to je ultratenke polyesterove (alebo ine umele) vlakno

autor
11. sep 2025
@viestta

mikroflanel, mikroplys je asi to iste, vyraba sa z mikrofazy, a to je ultratenke polyesterove (alebo ine umele) vlakno

@viestta dakujem Ti🙂

anonym_e441a0
11. sep 2025

@anonym_autor flanel je jemnejší, hladší, menej huňatý, niečo ako flanelová košeľa. Plyš je hrubší, mäkší, viac "plyšový". Nie je to to isté, aj keď sú obe z polyesteru.

alyson29
11. sep 2025

Mikroflanel aj mikroplyš sú veľmi podobné materiály (ide o rovnaký typ vlákna), ale nie je to to isté.. líšia sa dĺžkou a hustotou vlákien, preto jeden pôsobí viac huňato (mikroplyš) a druhý hladšie (mikroflanel) ako je spomenuté nado mnou. Rozdiel tiež poznáš podľa dotyku a vzhľadu 🙂

anonym_e441a0
11. sep 2025
@alyson29

Mikroflanel aj mikroplyš sú veľmi podobné materiály (ide o rovnaký typ vlákna), ale nie je to to isté.. líšia sa dĺžkou a hustotou vlákien, preto jeden pôsobí viac huňato (mikroplyš) a druhý hladšie (mikroflanel) ako je spomenuté nado mnou. Rozdiel tiež poznáš podľa dotyku a vzhľadu 🙂

@alyson29 jaj, som zabudla, že my nie sme "slávna" Viestta, nám nepoďakuje.

zuzanaam
11. sep 2025

neviem čo tu splietate o polyestere? Ešte som nevidela iné flanelové obliečky ako z bavlny.

anonym_e441a0
11. sep 2025
@zuzanaam

neviem čo tu splietate o polyestere? Ešte som nevidela iné flanelové obliečky ako z bavlny.

@zuzanaam tak než začneš hrať múdru, zisti si rozdiel medzi flanelom a mikroflanelom. Evidentne žiješ v inej dimenzí.

alyson29
11. sep 2025
@anonym_e441a0

@alyson29 jaj, som zabudla, že my nie sme "slávna" Viestta, nám nepoďakuje.

@anonym_e441a0

sticker
zuzanaam
11. sep 2025
@anonym_e441a0

@zuzanaam tak než začneš hrať múdru, zisti si rozdiel medzi flanelom a mikroflanelom. Evidentne žiješ v inej dimenzí.

@anonym_e441a0 tak asi žijem. Neviem si predstaviť spať v umeline. Pýtala sa na materiál posteľného prádla a bežne býva flanel. Bavlnený. Z hrôzou zisťujem že sa robia obliečky z umeliny? Až mi je zle pri tej predstave.

autor
11. sep 2025

Zeny,ja tu nesedim nonstop🤦‍♀️samozrejme aj Vam dakujem🙈

evansova
13. sep 2025

U mňa len bavlnená klasika. Raz som asi v pominuli mysle kúpila obliecky z dzerseju, (lebo veď netreba žehliť) po troch dňoch som ich zvliekla a postrihala na handry.