icon

Ako sa zbaviť hmyzu bez použitia sieťok na okná?

2. máj 2025

Dobrý deň, existuje nejaký spôsob ako sa zbaviť alebo teda skôr predchádzať hmyzu v dome, ak nechceme sieťky na okná? Máme veľké okná a obstarávacia cena by bola veľmi vysoká a problém je mačka, ktorá by ich asi zničila, preto by som sa chcela vyhnúť sieťkam na okná. Lapače na hmyz sa dajú používať aj v dome? Funguje to? Ďakujem za odpovede a rady

viestta
2. máj 2025

Tie na principe UV ziarenia sa daju pouzivat aj v interieri

sandra49
2. máj 2025

Mam ten istý problém.. resp.ja by som sieťky chcela ale fakt by nás to vyšlo veľa, cize musíme to dat postupne. To co píše viestta je pravda, pomôžu také lapače ale napríklad pavúkov to nezastaví..ja mam aj také do elektriky, že to robí nejaký ultrazvuk, ale neviem ci to ozaj funguje a na všetok hmyz. Potom jedine klasika tie lepkave mucholapky co sa zavesia😅 ale je to nevkusne. Pripadne raid do zastrcky ale to je zas chémia. Ja aktuálne riešim dnes uz piatu mega muchu a ráno som zo spálne a detskej chytala 4 smradochov.

autor
2. máj 2025
@sandra49

Mam ten istý problém.. resp.ja by som sieťky chcela ale fakt by nás to vyšlo veľa, cize musíme to dat postupne. To co píše viestta je pravda, pomôžu také lapače ale napríklad pavúkov to nezastaví..ja mam aj také do elektriky, že to robí nejaký ultrazvuk, ale neviem ci to ozaj funguje a na všetok hmyz. Potom jedine klasika tie lepkave mucholapky co sa zavesia😅 ale je to nevkusne. Pripadne raid do zastrcky ale to je zas chémia. Ja aktuálne riešim dnes uz piatu mega muchu a ráno som zo spálne a detskej chytala 4 smradochov.

@viestta ďakujem pozriem sa na to
@sandra49 mne tie muchy hnevajú najviac, sú otravné ale zas syn má zábavku 😁, naháňa ich mucholapkou. Určite sa chcem vyhnúť chémii a našu mačku neviem naučiť aby neskakala na závesy, tak asi ani na sieťky 😁

sandra49
2. máj 2025

Ale sieťky sú zvonku. Keď otvoríš vetracku mačka sa nemá ako k nej dostať. A ak otvoríš cele okno a skúšala by, tak jej občas treba pacnut s tou mucholapkou a ona pochopi🤣

hvolkovamirka
2. máj 2025
@sandra49

Ale sieťky sú zvonku. Keď otvoríš vetracku mačka sa nemá ako k nej dostať. A ak otvoríš cele okno a skúšala by, tak jej občas treba pacnut s tou mucholapkou a ona pochopi🤣

@sandra49 ale ked otvoris okno, tak sa macka k sietke jednoducho dostane 😉

sulavikova
2. máj 2025

Sieťky nemám, lebo máme atypické okná. Roky používam 1 Raid na celú domácnosť. Skape všetko okrem pavúkov. Berieme ho aj na dovolenku.

kavasmliekom
2. máj 2025

Rôzne odpudzovač do zásuvky. Niektoré už nepomáhajú napríklad na komáre. My sme mali minulý rok veľmi veľa komárov, v každej miestnosti raid a ráno stipance 🙄
Lacnejšia alternatíva sieťok je kúpiť u Číňana samonalepovacie. Aspoň by som skúsila kvôli mačke, nebojíte sa, že vám vypadne z okna? 😄

autor
2. máj 2025
@kavasmliekom

Rôzne odpudzovač do zásuvky. Niektoré už nepomáhajú napríklad na komáre. My sme mali minulý rok veľmi veľa komárov, v každej miestnosti raid a ráno stipance 🙄
Lacnejšia alternatíva sieťok je kúpiť u Číňana samonalepovacie. Aspoň by som skúsila kvôli mačke, nebojíte sa, že vám vypadne z okna? 😄

@sandra49 no my máme vonkajšiu mačku,ale má dovolené vojsť do domu. Skúšala som vodu, ale nefunguje.
@sulavikovab ktorý Raid? Do zásuvky?
@kavasmliekom máme všetky okná po zem,okrem kúpeľní a šatne, takže nie. Tam sieťky dám, keďže tsk vysoko neskáče
Mne ten Raid veľmi smrdí, ale asi je to o zvyku

wiwi28
5. máj 2025

Ja len k tomu, že mačky a sieťky: My sme na starom byte dali urobiť špeciálne sieťky s kevlarom odolné domácim maznáčikom. Máme 2 mačky a tie kevlarové sieťky vydržali 5r kým sa nezačal rozpadávať rám od slnka. Zaujímavé, že po presťahovaní už na sieťky nikdy neútočili.