Ako sa zbaviť lietajúcich mravcov v dome?
Ahojte,neviem ci to sem patri ale skusim som už zufala…každy rok keď začiná leto čo je začiatok juna a trva to cca do augusta mi do spalne lietaju lietajuce mravce neviete mi prosim poradiť ako na nich ?v žiadnej inej miesnosti ich nemam len v spalni a v detskej izbe,no a problem je ešte tem že mame v dome stare gamatky cez ktore mi lietaju dnu a nemožem tam bars čo dať či nastriekať ale skušala som aj nastirekať biolit ktory tiez nepomaha skušala som aj kriedu na mravce ktora tiež nepomaha…takže od juna do augusta mam pravidelne každy deň nočne od 1:00-8:00😭😕skusala som ešte aj dať gamatky na plne čo je sedmička okey nachvilu to pomože ale dalši problem je ten že tu je teplo tak sa musi otvoriť okno a na okne mame sice sito ale aj tak mi vletia do nutra😭😕…Ďakujem vam vopred za rady☺️
Ak vieš nájsť ich vchod do ich hniezda tak tam nastriekaj úplne najlacnejšiu pánsku voňavku alebo deodorant.A nešetri.
Máš v izbách drevenú podlahu? Mne sa skôr zdá, že zimuju v podlahe.
@lucia11kob mam linoleum a ja ked sedim a pozorujem odkial idu tak vzdy idu s gamatiek
Zavolaj deratizera, najde hniezdo. S týmto si sama neporadis, sice zaplatis, ale bude pokoj
@lucia11kob mam linoleum a ja ked sedim a pozorujem odkial idu tak vzdy idu s gamatiek
@biancaa3 ja nemám gamatky..tiež som ich sledovala a išli z drevenej podlahy..zvykla som dávať na to miesto papier s lepidlom na potkany, tak som mala pokoj.
@biancaa3 potom som objednala prášok na mravce
Neznášam lietajúce mravce, aj dnes sa objavili. Ale ja riadne postriekam biolitom (kupujem na lietajúci aj lezúci hmyz, alebo je špeciálny biolit na lezúci hmyz) odkial vychádzajú a pomôže. Skús vnútri aj zvonka poriadne nastriekať. Možno aj viac dní po sebe. Biolit aj chráni pred hmyzom, len sa nesmie umyť.
Neznášam lietajúce mravce, aj dnes sa objavili. Ale ja riadne postriekam biolitom (kupujem na lietajúci aj lezúci hmyz, alebo je špeciálny biolit na lezúci hmyz) odkial vychádzajú a pomôže. Skús vnútri aj zvonka poriadne nastriekať. Možno aj viac dní po sebe. Biolit aj chráni pred hmyzom, len sa nesmie umyť.
@stankadu dakujem za radu, dnes som bola kupit iny biolit skusim zasa ten a aj prašok na mravce a dam tam aj kriedu dufam ze to všetko pomôže
@biancaa3 lietajúce mravce sú len samičky ( budúce kráľovné) a samce ktoré sa chcú párit. Pozor, to nie je samostatný druh!!!
Treba nájsť miesto,kde majú mravenisko, odtiaľ idú von... Teraz s tým moc neurobíš, treba otráviť tie normálne mravce, tieto lietajúce zaujíma len párenie... Takže ja by som do budúcna našla hniezdo ( kľudne môže byť aj vonku a tým že je teplo, tak tie lietajúce idú tam kde je chladnejšie, čiže tebe do izby...
Ku mám chodili z vonku cez komín... Ja som zistila že hniezdo je vonku a tak som im tam na jar dala taký domček pre mravce z jedom... Vždy na jar to tam dám, keď vidím behať mravce popri fasáde ( ak by sa vrátili) a odvtedy mám pokoj.

Máš v izbách drevenú podlahu? Mne sa skôr zdá, že zimuju v podlahe.