Ako sa zbaviť malých čiernych mušiek v byte?
Ahojte, už som zúfalá. Vyrojili sa mi malé mušky. Sú všade na kvetináči a čo je horšie, všade v izbe. Už neviem čo s nimi. Kvetináč som dala na balkón ale teraz neviem, ako sa zbaviť všetkých mušiek vnútri.
@papaya1234 kup si v kvetinárstve alebo v záhradkárskych potrebach žlté lepiace doštičky. Pichnes to do kvetinaca a musky sa tam prilepia lebo ich žltá farba pritahuje. Kvetinku daj kľudne dovnútra a menej zalievaj. Tie musky sa volajú smutivky
@papaya1234 sú to beštie menom smutivky, nákladu do pôdy vajíčka, z nich budú tenučké biele červíky, ktoré ti budú obžierať korienky kvetov. Aktuálne tiež proti nim vediem svätú vojnu, s čiastočným úspechom. Pomôže obmedziť zálievku, cervikov do istej miery zlikvidovalo posypať pôdu škoricou, skúšala som aj nastrkat zápalky hlavičkami dole, objednané mám tie žlté lepiace pásiky tak uvidím.
Kúpiť sprej Cyper (kvetinárstva, drogerie) a striekať na zeminu. Asi si v nej mala vajíčka tých smútiviek, ako už baby spomenuli. Ten sprej je najlepší.
@papaya1234 sú to beštie menom smutivky, nákladu do pôdy vajíčka, z nich budú tenučké biele červíky, ktoré ti budú obžierať korienky kvetov. Aktuálne tiež proti nim vediem svätú vojnu, s čiastočným úspechom. Pomôže obmedziť zálievku, cervikov do istej miery zlikvidovalo posypať pôdu škoricou, skúšala som aj nastrkat zápalky hlavičkami dole, objednané mám tie žlté lepiace pásiky tak uvidím.
@kirara za mňa žlté lepove doštičky sú najlepsie
Žlté nalepky do kvetinaca, zápalky zapichat do kvetinaca, ešte som aj robila takú pascu :D pohár, do toho ocot a “zavrieť” to potravinárskou fóliou. Do nej urobiť mini dierky a tie mušky čo poletujú do toho tých dierok zalezu. Alebo keď som ich niekde videla tak som ich povysavala😃
Hlinu ped použitím dat do mikrovlnky. Kupovať kvalitnú hlinu, nie z reťazcov.
Zlte lepove dosticky, Sanium stick hnojive tycinky s insekticidom a menej zalievat, v premokrenej pode sa mnozia ako dive
U nás pomohlo pár kvapiek Tea tree oleja.
predávajú také žlte lepivé dotičky. tam sa nalepia mušky. Ja mám v kvetináčoch
@kirara za mňa žlté lepove doštičky sú najlepsie
@kikusenka1 no ja zatiaľ takto, tak uvidíme
@kikusenka1 no ja zatiaľ takto, tak uvidíme
@kirara držím palce. Ak máš viac kvetináčov daj ich aj tam
@kirara držím palce. Ak máš viac kvetináčov daj ich aj tam
@kikusenka1 ďakujem😊. Už je nalepených takmer 3x viac 😈. Boli balenie po 5, takže “lovia” všetky kvetináče naokolo. Ešte sa zbaviť tých lariev, skôr ako mi definitívne zožerú čínsku ružu. 🙏
to mas z kvetov... treba 1. tie kvety chemicky osetrit 2. pouzit tie lepky. A pootm zmiznu. Preventivne sa da pouzivat hnojivo na kveti proti smutivkam. NEstaci len lepiace pasce.
Ja mam skusenost s karate zeonom alebo mospilanom. A nie len postriekat kvet, ale aj poliat tu rastlinu (nepolievam suchu zem, aby som nic nespalila ak to zle nariedim)
V podsate karate zeonom som sa ich zbavila na jeden sup, rovno aj so strapkami
@kikusenka1 ďakujem😊. Už je nalepených takmer 3x viac 😈. Boli balenie po 5, takže “lovia” všetky kvetináče naokolo. Ešte sa zbaviť tých lariev, skôr ako mi definitívne zožerú čínsku ružu. 🙏
@kirara nezozeru neboj sa. Z tych lariev sú už ďalšie mušky. Stačí striedmejsie polievať. Ich zabije aj sucho.

@papaya1234 nám pomohlo premiešať vrchnú vrstvu zeminy s popolom a este som aj vrch úplne zasypala popolom...oni sa liahnu v tej zemine, takže budu opäť vyletovat...