icon

Ako sa zbaviť mravcov v domácnosti?

28. júl 2025

ako sa ich zbavit
ako zacalo toto mpkre pocko sa ich nevieme zbavit
striekam vysavam domceky nakupene
idu nam cez spary
ideme kupit silikon
mame ist akurat na dovolenku , no mna ide porazit,
mavame mravce len v taktomo pocasi, inac cez rok vobec
vysavam kazdy den
nechapem
bezradnost.

conta22
28. júl 2025

@anonym_autor pri mravcom najdôležitejší prvý krok presne identifikovať o aký druh sa jedna, lebo na každého potom platí iný prípravok. Taktiež potom ich nekombinovať ale použiť len jeden druh. Ideálne ak si neviete rady kontaktovať deratizéra.

pictbridge
28. júl 2025

Ja som bojovala s mravcami asi rok mala som ich všade . Úplne všade a hrozne veľa. No mne tie domčeky pomohli. Trvalo to asi týždeň ale odvtedy ani jeden.

autor
28. júl 2025
@pictbridge

Ja som bojovala s mravcami asi rok mala som ich všade . Úplne všade a hrozne veľa. No mne tie domčeky pomohli. Trvalo to asi týždeň ale odvtedy ani jeden.

@pictbridge jo mam ich asi 10 ks doma. este dokupim. snad ked budeme prec to zaberie

autor
28. júl 2025
@pictbridge

@pictbridge fuha rok, my mame vacsinou ces leto ked je takto striedave pocasie. tlacia sa dnu. inac vobec. ale vy mate asi skor RD ze? my byt
svokra na dome ich ma celorocne

aalt
28. júl 2025

Tento rok uz dve invazie po sebe. Take sme este nemali. Stovky mravcov. Tiez prisli cez skarku medzi podlahou a murom. Kupil som domcek a ja do tej skarky vtlacim striekackou riedku sadru. Zatial mi to funguje. Uz som to podobne riesil aj minule roky, ale to ich tolko nebolo ako tento rok.

autor
28. júl 2025
@aalt

Tento rok uz dve invazie po sebe. Take sme este nemali. Stovky mravcov. Tiez prisli cez skarku medzi podlahou a murom. Kupil som domcek a ja do tej skarky vtlacim striekackou riedku sadru. Zatial mi to funguje. Uz som to podobne riesil aj minule roky, ale to ich tolko nebolo ako tento rok.

@aalt ano tento rok zas nie su bzdochy mam pocit. ze su mravce

pictbridge
28. júl 2025
@anonym_autor

@pictbridge fuha rok, my mame vacsinou ces leto ked je takto striedave pocasie. tlacia sa dnu. inac vobec. ale vy mate asi skor RD ze? my byt
svokra na dome ich ma celorocne

@anonym_autor ano mame dom. No mala som ich dnu na linke kompleltka este aj na gauči v spálni kúpeľňa detto no take chodníčky mali ze brutal.

autor
28. júl 2025
@pictbridge

@anonym_autor ano mame dom. No mala som ich dnu na linke kompleltka este aj na gauči v spálni kúpeľňa detto no take chodníčky mali ze brutal.

@pictbridge v dome je to vacsi problem,to chapem. akoze sa ich aj zbavit, predsa len dom je dom

3petka
28. júl 2025

@anonym_autor treba zistiť sklade chodia dovnútra a riešiť toto, inak sa ich nezbavis.

akvi
28. júl 2025

Tiež s nimi máme v jednom dome problém, vždy na jar invázia. Sypem im otravu, to pomáha najviac a akútne stavy riešim sprejom Raid na mravce, vystriekam všetko okolo škár a zatiaľ vždy pomohlo, on účinkuje mesiac alebo kým ho nezmyjes.

autor
28. júl 2025
@akvi

Tiež s nimi máme v jednom dome problém, vždy na jar invázia. Sypem im otravu, to pomáha najviac a akútne stavy riešim sprejom Raid na mravce, vystriekam všetko okolo škár a zatiaľ vždy pomohlo, on účinkuje mesiac alebo kým ho nezmyjes.

@akvi striekame tiez ale stale si najdu skulinku

weleda123
28. júl 2025

Keď vám idú cez špáry, tak odporúčam túto kriedu. Nám jeden čas išli v kuchyni zo zástrčky. Obkreslila som ju touto kriedou a odvtedy po mravcoch ani chýru ani slychu.

https://www.vasalekaren.sk/ferdostop-krieda-na-...

aalt
28. júl 2025

Inac mne domcek neskutocne zafungoval. Z vecera do rana z invazie na kde tu jeden. Ale dostali ho rovno pred tu skaru odkial chodili. A po par dnoch som ju este upchal sadrou. Odvtedy uz pokoj.

sevrin
28. júl 2025

Mne raz liezli na okno na poschodí a na parapete si začali budovať základňu. Po dvoch dňoch ich tam bolo viac jak cigánov na pošte a nevedel som si rady. Dával som na "babské" rady, vysypal som tam sós z kávy a ešte sa mi aj vysmievali keď som videl, ako si v tom porobili tunele. Tak som kúpil sprej na mravce a trochu to pomohlo. Ale oni mali hlavné mravenisko dole po oknami a odtiaľ furt liezli, tak som mohol sprejovať koľko som chcel, deň čo deň posielali hore na parapet nové kontingenty. Tak som sa nasral, zobral kýbel vriacej vody a vytopil im mravenisko. Bol to najväčší masaker v dejinách našej ulice, ale inak to nešlo.

autor
28. júl 2025
@sevrin

Mne raz liezli na okno na poschodí a na parapete si začali budovať základňu. Po dvoch dňoch ich tam bolo viac jak cigánov na pošte a nevedel som si rady. Dával som na "babské" rady, vysypal som tam sós z kávy a ešte sa mi aj vysmievali keď som videl, ako si v tom porobili tunele. Tak som kúpil sprej na mravce a trochu to pomohlo. Ale oni mali hlavné mravenisko dole po oknami a odtiaľ furt liezli, tak som mohol sprejovať koľko som chcel, deň čo deň posielali hore na parapet nové kontingenty. Tak som sa nasral, zobral kýbel vriacej vody a vytopil im mravenisko. Bol to najväčší masaker v dejinách našej ulice, ale inak to nešlo.

@sevrin je pravda teraz mam cele dni otgvorene okna aj balkon lebo sak si uzivam ochladenie...

anonym_965efd
28. júl 2025

Citala som minule taky tip. Nasypat cukor na dlazku, pockat kym pride jeden a objavi to a pojde zavolat posily. Medzitym cukor odpratat. Ked sa mravci vratia, budu si mysliet ze ten jeden je oj€bavac a strhne sa bitka a pobiju sa navzajom 🤣🤣🤣🤣 sorry musela som.

lucka_ke
28. júl 2025

ideálne ak nájdeš mravenisko blízko domu a zničíš ho, inak ti budú stále liezť nové, ja bývam v paneláku a naša skvelá suseda skladovala v pivnici cukor na zaváranie, kým dala vedieť že tam má mravce bolo tam malé mravčie mesto, normálne diaľnice mravcov ktorí chodili tam a späť a odnášali cukor... 3 roky sme to striekali kým sme sa ich ako tak zbavili a minule som našla mravce u mňa v kúpeľni, to som na 8. poschodí, myslela som, že ma porazí, ale tie domčeky zafungovali tak sa modlím, aby sa nevrátili späť (v pivnici som ich nevidela, ale možno ich zase niekto doma kŕmi)

hefo
28. júl 2025

Mne vždy na pár rokov pomôže posypať Biotoll práškom proti mravcom (takto vyzerá krabička: https://www.agromix.sk/p/2782/biotoll-mravec-10..., ale pozerám, že už je častejšie v ponuke nejaký novší typ) rohy a škáry (zakryté kobercom), najmä tam, kde je možnosť prechodu zvonka.

Ale keď majú mravenisko blízko domu, tak ho treba najprv zlikvidovať totálne, lebo čím ďalej je mravenisko, tým je menšia šanca, že nejaký náhodný prieskumník sa dostane dnu, nájde potravu a vytvorí feromónovú cestičku pre ďalších.

hefo
28. júl 2025

(my ale máme dom, a mravce chodia zvonka také čierne, stredne veľké. Malí žltkastí faraóni sú horšia pliaga, najmä v bytovkách, kde niekto zo susedov na to kašle, a urobia si hniezdo uňho niekde v interiéri)

autor
28. júl 2025
@hefo

(my ale máme dom, a mravce chodia zvonka také čierne, stredne veľké. Malí žltkastí faraóni sú horšia pliaga, najmä v bytovkách, kde niekto zo susedov na to kašle, a urobia si hniezdo uňho niekde v interiéri)

@hefo nie nie toto su tie mini najmensie mravce

autor
28. júl 2025
@lucka_ke

ideálne ak nájdeš mravenisko blízko domu a zničíš ho, inak ti budú stále liezť nové, ja bývam v paneláku a naša skvelá suseda skladovala v pivnici cukor na zaváranie, kým dala vedieť že tam má mravce bolo tam malé mravčie mesto, normálne diaľnice mravcov ktorí chodili tam a späť a odnášali cukor... 3 roky sme to striekali kým sme sa ich ako tak zbavili a minule som našla mravce u mňa v kúpeľni, to som na 8. poschodí, myslela som, že ma porazí, ale tie domčeky zafungovali tak sa modlím, aby sa nevrátili späť (v pivnici som ich nevidela, ale možno ich zase niekto doma kŕmi)

@lucka_ke ano mam tie domy strategicky vsade jedine miesto kde paradoxne som ziadneho nevidela bola kuchyna...KLOKLOKLOP