Ako správne nabrúsiť kuchynský nôž?
ahojte prosím vás ako brusite nože do ostrá? Mám takú ťahaciu brusku lamart a absolútne sa nedajú pekne do ostrá nabrúsiť, môžte sa podeliť s tipmi ako na to?
na tej ťahacej brúsim iba "hračkárske" nože, rozumej tie ktoré mi je jedno že sa zničia. svoje poriadne brúsim na ocielke. nejde mi to tak rýchlo ako keď vidíš mäsiarov brúsiť fuch fuch, ja musím pomaly, najprv jednu stranu, potom druhú, ale ostré sú fest ... a mužovi zakazujem nimi rezať 😂
ale zas - viem že nože sa "brúsia" aj kožou, to brat bol maniak na bojové nože a meče, on nepoužíval ocielku, lebo tie ničia ostrie, a potom ich brúsil normálne u brúsiča ...
na tej ťahacej brúsim iba "hračkárske" nože, rozumej tie ktoré mi je jedno že sa zničia. svoje poriadne brúsim na ocielke. nejde mi to tak rýchlo ako keď vidíš mäsiarov brúsiť fuch fuch, ja musím pomaly, najprv jednu stranu, potom druhú, ale ostré sú fest ... a mužovi zakazujem nimi rezať 😂
@biba_18 na ocielke len "pretiahnes" ostrie.
Autorka, noz sa brusi za mokra, na plochych brusnych kamenoch, da sa to naucit, ale musi ti to ukazat niekto kto vie. Potom staci noz nabrusit len raz za cas a na ocielke pretahovat ostrie.
Nedavno som aj na instagrame zachytila reklamu na firmu, ktora ti noze nabrusi za nejaky poplatok (neviem presne kolko) 😀 Ale to teda neviem, ci by som niekedy realne vyuzila 😂

Tak mne brúsi môj oco klasicky, na veľkom kameni, ako sa brúsievalo kedysi... ale to ti asi nepomôže... ale taká klasika je "oslička" (neviem, či je to spisovne)... tie elektrické malé domáce brúsky nože ničia. Mala som ju kedysi aj ja. www.mesiarskepotreby.sk - možno tam niečo budú mať.