Ako správne nainštalovať televíziu na Hisense?
Dobrý deň prosím Vás o pomoc. Včera som kupila televizor hisense . Neviem tam nainštalovať televíziu. Internet mi v ňom ide. Je pripojený cez WiFi. Neviem ako ďalej postupovať. Ďakujem za pomoc.🙏
@martinkotomasko moj LG tiez nemal aplikaciu, musela som si ju stiahnut.
A ako pise @kataina , preco to nezapojis cez setobox, si pisala, ze mas setobox
preklep: STB set top box
nepotrebuješ aplikaciu. Tvoj STB stiahne cez HDMI aj internet takže ani dalši kabel na internet nepotrebuješ. Mam vyskušane u rodičov UPC u nas Antik.
Navod
zapoj HDMI z STB do telky
vypni z elektriny STB aj wifi možeš, tým resetuješ zariadenia
potom zapni do elektriny
telka bude pýtať heslo - píšem vyššie
potom musiš vybrať kanal, vyberieš HDMI,
nedavaj mu vyhľadavať programy, to vybaví STB
všetko sa potom prepína ovladačom na STB
jednoduchšie to už nejde, pojde ti to určite, ked ti tvrdia že nie, nech ti pride dakto šikovnejši. Pravda je, že s magiom nemam skusenosť, ale ty áno
@martinkotomasko tak predpokladam, ze mas 2 stb, ked to chces na 2 telky a postup je taky ako som pisal vyssie. Musim to pripojit na net, ako pisal niekto , ze pojde net cez hdmi je hlupost, kedze ty mas internetovu tv.
@luka82 ano do STB ti treba internet, ale z STB do telky to vybavi HDMI kabel, teda netreba ti dalši kabel, ako ty pišeš. Jej telka je len akoby monitor, samotny "poítač" je STB, a telka je akoby monitor. A teda do monitora tiež nedavaš internetovy kabel, že? Postači HDMI
autorka: ide ti telka?
alebo to bol @jozeffezoj ?
@kataina telka mi ide,ale bola som ju v obchode vymenit. Vymenená telka ma aplikáciu mágio a mala som to za desať minút nainštalované a ide to super.
@martinkotomasko čiže si vymenila značku, už to nie je Hisense?
@kataina už mám samsung a je po probléme
stale sa vyjadrujem k pôvodnej teme, explicitne píšem "hisense" nedomýšľaj si. To, že autorka vymenila telku už nemame prečo riešiť, vyjadrovala som sa vždy k hisense. K hisense niekto radil ( asi jozefezoj) že treba kupiť dalši kabel, no netreba....
čítanie s porozumením, hm 😉
🙂

@kataina áno mam set top box na jednom televizore. Na druhom novom mi to nejde..a môžem to používať na dve zariadenia