icon

Ako správne nainštalovať televíziu na Hisense?

martinkotomasko
19. jan 2025

Dobrý deň prosím Vás o pomoc. Včera som kupila televizor hisense . Neviem tam nainštalovať televíziu. Internet mi v ňom ide. Je pripojený cez WiFi. Neviem ako ďalej postupovať. Ďakujem za pomoc.🙏

Strana
z2
martinkotomasko
autor
21. jan 2025

@kataina áno mam set top box na jednom televizore. Na druhom novom mi to nejde..a môžem to používať na dve zariadenia

0silvia0
21. jan 2025

@martinkotomasko moj LG tiez nemal aplikaciu, musela som si ju stiahnut.
A ako pise @kataina , preco to nezapojis cez setobox, si pisala, ze mas setobox

kataina
21. jan 2025

preklep: STB set top box

kataina
21. jan 2025

nepotrebuješ aplikaciu. Tvoj STB stiahne cez HDMI aj internet takže ani dalši kabel na internet nepotrebuješ. Mam vyskušane u rodičov UPC u nas Antik.
Navod
zapoj HDMI z STB do telky
vypni z elektriny STB aj wifi možeš, tým resetuješ zariadenia
potom zapni do elektriny
telka bude pýtať heslo - píšem vyššie
potom musiš vybrať kanal, vyberieš HDMI,
nedavaj mu vyhľadavať programy, to vybaví STB
všetko sa potom prepína ovladačom na STB
jednoduchšie to už nejde, pojde ti to určite, ked ti tvrdia že nie, nech ti pride dakto šikovnejši. Pravda je, že s magiom nemam skusenosť, ale ty áno

luka82
22. jan 2025

@martinkotomasko tak predpokladam, ze mas 2 stb, ked to chces na 2 telky a postup je taky ako som pisal vyssie. Musim to pripojit na net, ako pisal niekto , ze pojde net cez hdmi je hlupost, kedze ty mas internetovu tv.

kataina
1. feb 2025

@luka82 ano do STB ti treba internet, ale z STB do telky to vybavi HDMI kabel, teda netreba ti dalši kabel, ako ty pišeš. Jej telka je len akoby monitor, samotny "poítač" je STB, a telka je akoby monitor. A teda do monitora tiež nedavaš internetovy kabel, že? Postači HDMI
autorka: ide ti telka?

alebo to bol @jozeffezoj ?

martinkotomasko
autor
1. feb 2025

@kataina telka mi ide,ale bola som ju v obchode vymenit. Vymenená telka ma aplikáciu mágio a mala som to za desať minút nainštalované a ide to super.

kataina
1. feb 2025

@martinkotomasko čiže si vymenila značku, už to nie je Hisense?

martinkotomasko
autor
1. feb 2025

@kataina už mám samsung a je po probléme

luka82
2. feb 2025

@kataina internet ide s routru do stb, bud cez kabel, alebo wifi. So stb do tv prenasa cez hdmi, uz len obraz a zvuk, ziaden internet ;)

kataina
2. feb 2025

@luka82 hisense ma antenu na wifi, na začiatku pyta heslo (píšem vyššie) a internet má

luka82
2. feb 2025

@kataina ale tu uz sme niekde uplne inde 🙂 tema je o internetovej tv magio, kde tv hisense nema apku, tym padom sa musi pouzit stb. Jasne ze tv hisense ma wifi a urcite aj rj45 na net cez kabel.

kataina
2. feb 2025

stale sa vyjadrujem k pôvodnej teme, explicitne píšem "hisense" nedomýšľaj si. To, že autorka vymenila telku už nemame prečo riešiť, vyjadrovala som sa vždy k hisense. K hisense niekto radil ( asi jozefezoj) že treba kupiť dalši kabel, no netreba....
čítanie s porozumením, hm 😉

luka82
2. feb 2025

@kataina on to tam tiez pekne domotal, ziaden internetovy kabel s boxu do tv sa nedava. S boxu do tv ide len hdmi. Uz sa aj tak kludne tato tema moze uzavriet ;) takto to dopadne, ked niekto kto sa tomu nerozumue radi.

kataina
2. feb 2025

🙂

Strana
z2