icon

Ako správne nastaviť práčku na aviváž?

28. jan 2025

Ahojte, kupila som si novu pracku, mam ju cca 3 tyzdne a nikdy mi nevonia pradlo po avivazi..zistila som, ze asi naraz vymyjem z nadobky na avivaz, spolu s praskom aj avivaz, hned na zaciatku..neda sa to nejak nastavit? Ze najskor prasok a pri konci avivaz, ako by to malo byt...dik za napady a rady

denisa_deniska
28. jan 2025

A to dávaš aviváž a prací prach do tej istej priehradky?

slavomira236
28. jan 2025

Pri novej pracke sa mi tiez vidi ze mi ju vytiahne skor..toto som pri starej nemala.

domak2
28. jan 2025

Ešte je možnosť, že proste dobre placha a vymyje ku koncu avivaz. Ja teda nemám rada veľmi vyvonane prádlo, čiže avivaz nepoužívam, ale možno môžeš pridať ešte trochu pred plachanim.

viestta
28. jan 2025

Nerozumiem ako ti moze vymyt avivaz spolu s praskom. Vsak do priehradky na avivaz ide az posledna voda na plachanie. Na to tam je selenoidny ventil, ktory pusta vodu cez rozne priehradky v zasobniku

nika523
28. jan 2025

Aj mne to tak robí, aviváž vôbec necítiť ako keď som mala starú práčku a keď som vyberala prádlo vonal celý byt teraz nič a skúšala som už rôzne aviváže ale je to práčkou

autor
28. jan 2025

@viestta zrejme ten ventil nefunguje, lebo ja ked po par minutach otvorim nadobku, tak prasok uz je vymyty a avivaz tiez..dokonca v tej priehradke na avivaz zostane voda, ktoru ked vylejem a nasledne nalejem avivaz, tzk uz to funguje..ale kto ma na to cas, to sledovat a dolievat kazde pranie,ked to ma fungovat automaticky

autor
28. jan 2025

@nika523 no ano presne, ja mam strasne rada vonave pradlo aj zo skrine ked vytahujem a toto ma vytaca do vyvrtky, ze to vobec nevonia
.

autor
28. jan 2025

@denisa_deniska nie do dvoch roznych, ale teda funguje to tak, ze by som to skludom mohla dat do jednej ☹

viestta
28. jan 2025

Tak to reklamuj, poslu technika, pozrie co sa deje

liusa82
28. jan 2025

ja dávam všetko naraz teda nalajem pred praním.Prášok do prvej priehradky a aviváž vedla. Tam kde je to určené.A vždy pekne vonia..čo som čítala tie návody na aviváž, tak je tam písané, že pridajte pred posledným cyklom pláchania.Ja som tak nikdy nerobila. Všetko naraz som dávala a opralo aj voňalo vždy v pohode.Veď to má isť automaticky a nie ešte aby som otvárala práčku a rátala kedy je posledný cyklus.Blbo to v tých návodoch je popísané.Ani nikoho nepoznám kto by to tak robil.Práčka je potom nafigu

pekand
30. jan 2025

Pokiaľ viem, na vypláchnutie aviváže sa používa sifónový efekt. Preto tam býva čiara maximálneho množstva aviváže. Skús dať menšie množstvo aviváže, aby nebolo nad čiarou, a aby nedošlo k predčasnému vypláchnutiu aviváže.

evcaq
5. máj 2025
@viestta

Nerozumiem ako ti moze vymyt avivaz spolu s praskom. Vsak do priehradky na avivaz ide az posledna voda na plachanie. Na to tam je selenoidny ventil, ktory pusta vodu cez rozne priehradky v zasobniku

@viestta mne sa to stalo tiež a zavolala som servis keď že práčka bola nová a musel mi vymeniť nádobku ale aj panel s programom lebo program blbol .

vieramikloskova
18. júl 2025

@anonym_autor ahoj,aj ja mám novú a pradlo nevonia 😭