icon

Ako správne používať práčku so sušičkou Haier?

nika1356
17. nov 2024

Ahojte, ženy potrebovala by som pomoc. Nemá náhodou niekto kombinovanú práčku so sušičkou Haier I-PRO serie 5? Neviem ako mám zapnúť sušičku, hoco zapnem hneď mi napusta vodu a začne znovu prať. Keď zapnem cez aplikáciu pranie a sušenie tak po troj hodinovom cykle viem zmykat veci 😩ja už neviem čo robím zle 🙈 Ďakujem

Strana
z2
aniele
1. dec 2024

@silvia912 Na toto je potrebné zapnúť čistenie. Pozri môj príspevok vyššie pre @la_dolce_vita
@nella2715 Pružinka nie je v pračke, ale v jej napojení, v odtokovom ventile.
@silvia912 Dry level máš najprv úrovne - 1, 2, 3 a potom čas - 30', 60'...
@nika1356 Ešte pridávam (neviem, či si si všimla) možnosť parného osvieženia. Na sveter, ktorý ešte nemusíš oprať, ale chceš ho osviežiť. Ja zvyknem navoliť vlnu (môže sa aj iný program, to máš vypísané v návode) a stlačím i-refresh. Ako na fotke. Sveter je potom suchý, len ho chvíľu necháš "odvetrať".

aniele
1. dec 2024

Mimochodom, neviem, prečo na tento problém neupozornia v obchode. Ani servisáci to zväčša asi nevedia. Ten náš sa s tým mordoval dva týždne! Dokonca pračku odviezol so sebou, vraj domov. Ale stále len krčil plecami, že nevie. Kým s ním telefonoval môj slušný manžel. Potom som mu povedala, že ak to okamžite nevyrieši, donesiem mu dvojtýždňovú bielizeň na opranie, jeho manželka sa určite poteší. Síce sa strašne urazil (ani na mňa poriadne nepozrel, keď ju doviezol, jeho dospelý syn, ktorý bol s ním, mi ani neodzdravil 🙂 ), ale zrazu! na to prišiel.
Ostatne, aj v predajni sa tvárili, že ako šesťdesiatnici nemáme šancu pochopiť obsluhu takéhoto zariadenia. Neviem, či nám chceli predať valchu a piest... 🙂

nella2715
1. dec 2024

Dobrý večer, mám tak isto problém zapnúť sušičkou po praní, viete mi ukázať akú pružina ste to vybrali a skade presné?, po 2hodinovom sušení ostali veci mokré, niekto video alebo foto ako presné zapnúť tu sušičkou? Ďakujem za pomoc🙏

nella2715
1. dec 2024

@aniele tú pružinu sme vybrali, a dala som sušiť a zase sú mokré veci ,dry level som dala na 30min, ja už neviem

aniele
1. dec 2024

@nella2715 30 minút je asi dosť málo. Ja bežne dávam na plný bubon 90 minút (poloprázdny 60).

nella2715
1. dec 2024

@aniele nastavíte len na to tričko s vlnami a dry level na 60min? A máťe komplet suché veci ? Lebo mne tam púšťa vodu počas sušenia.

aniele
1. dec 2024

@nella2715 Ja zvyčajne nastavím program sušenia hneď s praním. Teda teplotu, otáčky, dostatočné pláchanie (ak chcem) a sušenie. Napr. v mobile cez wi-fi nastavím uteráky a župany, zmením teplotu na 60°, pridám jedno pláchanie, otáčky 1400 a sušenie 90 minút.

nika1356
autor
2. dec 2024

@nella2715 no ja dávam sušiť aj na vyše dve hodiny ja po hodine vyberiem vyberiem mokré veci …. Vodu napustí aj mne ale to asi kvôli chladeniu

nika1356
autor
Autor odpoveď zmazal
nika1356
autor
31. dec 2024

@aniele Ešte sa môžem opýtať ? Ja som veľmi naučená na avivazovu vôňu, lenže po sušení mi veci vôbec nevoňajú …. Aj keď použijem obrúsky. Neviem či robím niečo zle alebo to sušenie tak vytiahne vône

aniele
31. dec 2024

@nika1356 V tom neporadím. Aviváž vôbec nepoužívam. A nesuším všetko (aj preto, nielen kvôli priestoru, máme 2 v 1). No a na uteráky, na ktoré používam sušičku najčastejšie, sa ani aviváž a pod. nemá dávať.

biba84
25. nov 2025
@aniele

@silvia912 Na toto je potrebné zapnúť čistenie. Pozri môj príspevok vyššie pre @la_dolce_vita
@nella2715 Pružinka nie je v pračke, ale v jej napojení, v odtokovom ventile.
@silvia912 Dry level máš najprv úrovne - 1, 2, 3 a potom čas - 30', 60'...
@nika1356 Ešte pridávam (neviem, či si si všimla) možnosť parného osvieženia. Na sveter, ktorý ešte nemusíš oprať, ale chceš ho osviežiť. Ja zvyknem navoliť vlnu (môže sa aj iný program, to máš vypísané v návode) a stlačím i-refresh. Ako na fotke. Sveter je potom suchý, len ho chvíľu necháš "odvetrať".

@aniele prosím ta aká pruzinka

Strana
z2