icon

Ako správne vymontovať sprchovú batériu?

30. jún 2025

Dá sa toho nejako odkrútiť? Či len vymeniť celý sprchový kút? Kvapka mi odspodu tej batérie voda...

Ako správne vymontovať sprchovú batériu?Ako správne vymontovať sprchovú batériu?Ako správne vymontovať sprchovú batériu?
viestta
30. jún 2025

pod tym oznacovacom teplej a studenej vody je skrutka, tu odskrutkujes a das dole packu. Potom je tam matica, ktora drzi kartusu. Mozno tam su aj plosky, za ktore sa da chytiti do bliciek a uvolnit. Kartuse sa daju menit, ale ci zozenies taku, neviem. V kazdom pripade najprv odstavit vodu, potom odmontovat kartusu a ist s nou do obchodu pre vodarov, ci maju nahradu. Mozn len odislo tesnenie Toto je robota pre vodara, ked nemas s tymto skusenosti.

autor
30. jún 2025
@viestta

pod tym oznacovacom teplej a studenej vody je skrutka, tu odskrutkujes a das dole packu. Potom je tam matica, ktora drzi kartusu. Mozno tam su aj plosky, za ktore sa da chytiti do bliciek a uvolnit. Kartuse sa daju menit, ale ci zozenies taku, neviem. V kazdom pripade najprv odstavit vodu, potom odmontovat kartusu a ist s nou do obchodu pre vodarov, ci maju nahradu. Mozn len odislo tesnenie Toto je robota pre vodara, ked nemas s tymto skusenosti.

@viestta boli tu už dvaha, prvý sa už jtizvdl, dnes bol druhý a že tam sa asi nedostane, že jediné vymeniť celý sprchac...myslíš ten oznacovac čo odspodu mám modrí červené koliesko na určovanie teplej a studenej vody? To ked dám dole, tak tam mi vznikne mini dierka a do nej vopchať šrobovák? Tak myslíš?

autor
30. jún 2025

*boli tu už dvaja

autor
30. jún 2025
@viestta

@viestta toto myslíš? To dám dole nechtom a vnútri je skrutka?

macatt
30. jún 2025

Možno nie šrobovákom, ale skôr imbusákom ísť do tej dierky..

viestta
30. jún 2025

skor imbusak

tundra
30. jún 2025

Ak nezozenies tesnenie,mal by sa dat vymenit cely sprchovy panel.Som este nepocul,aby si kvôli armature,musela menit sprchac.
Treba pozriet,aky by tam pasoval.
https://www.merkurymarket.sk/sprchove-panely/?s...

macatt
30. jún 2025
@tundra

Ak nezozenies tesnenie,mal by sa dat vymenit cely sprchovy panel.Som este nepocul,aby si kvôli armature,musela menit sprchac.

@tundra ahoj, to boli také čínske, niektorým fakt nejde vymeniť panel, boli to jednorázovky..
Taká kabína vcelku..
20 rokov a viac na Agrokomplexe ľudia vo veľkom kupovali a kazilo sa to rýchlo a vyhadzovali to

tundra
30. jún 2025
@macatt

@tundra ahoj, to boli také čínske, niektorým fakt nejde vymeniť panel, boli to jednorázovky..
Taká kabína vcelku..
20 rokov a viac na Agrokomplexe ľudia vo veľkom kupovali a kazilo sa to rýchlo a vyhadzovali to

@macatt ahoj,no pekne...

autor
30. jún 2025
@tundra

@tundra no ja som z toho tiež jeleň. Tak ten druhý mi volal, že on to nevie, že pošle kolegu pozrieť...

tundra
30. jún 2025

Pokial je armatura integrovana v sprchaci,tak je to mozne,ze sa musi vymenit cely...

autor
30. jún 2025
@tundra

Pokial je armatura integrovana v sprchaci,tak je to mozne,ze sa musi vymenit cely...

@tundra je to takto. Všetko ide od zadu,ale človek sa tam nedostane. Preto jedinú nádej vylifim v tej kartusi. Lebo to by sa reálne musel rozobrať celý sprchac,aby sme sa dostali úd zadu k prívodom

tundra
30. jún 2025

Ten hlinikovy profil,je ako namontovany?Nie je to vidiet zvrchu?

autor
30. jún 2025
@tundra

@tundra nie je to vidieť. Ja pozerám tie kartuse tejto značky, len ťažko povedať či budú pasovať,keby som objednala

autor
30. jún 2025
@tundra

@tundra a ono to je ešte silikónom skrine tie plátne