icon

Ako správne zmeniť smer kladenia podlahy?

5. máj 2025

Poslete mi prosim ako mate kladenu podlahu?
Chceli by sme ako je na fotke.. Ale povodna je opacne..da sa to zmenit.. Ci od coho to vlastne zavisi?

Ako správne zmeniť smer kladenia podlahy?Ako správne zmeniť smer kladenia podlahy?
gribka1
5. máj 2025

Len tipujem, tak ako sa vám viac páči, ako na ňu bude dopadať svetlo, či chcete optický predĺžiť, či rozšíriť izbu.

smejulcek
5. máj 2025

možete položiť ako chcete, ale vačšinou sa pokladaju tie lamely pozdlžne od okna ako je na oboch obrazkoch

minesasubu
5. máj 2025

mame drevenú pokladanú ako je na fofo položenú
nakolko som chcela aby ked vojdeme dodveri nech nevidim čiary ale pekný kus dvera tak je topo celom byte aby bol jeden smer
aj kuchynska linka ide zprava dolava vsetko jednym smerom aj dekor na kuchyni ide rovnakym smerom
povodná podlaha v byte boli kachličky a lacný laminát takže je uplne jedno aka podlaha bola predtym a ako položená doležite je aby bol pevný podklad a rovný 🙂

bu_bu_bubak
5. máj 2025

Ak to nechces mat cik-cak kadejak tak ja osobne by som ukladal tak ako to mas na obrazku. Podlahy som uz pokladal a obvykle sa poklada smerom k dveram aby si mala pekne prechody medzi miestnostami.

Ak ulozis jednu miestnost od steny ku stene a druhu od zarubne k zarubni tak prechody medzi miestnostami budu vyzerat hrozne. Hovorim z praxe pretoze som videl ako to vyzeralo u lajikov co si pokladali sami, ale ved sak kazdemu ako sa paci 🙂.

andreatytler
6. máj 2025

Podlaha sa kladie po dlzke. Ako budes kracat bytom, tak by mali viest aj ciary na podlahe.

done
6. máj 2025

Tak ako na obrázkoch, lamely sa kladú kolmo na stenu s oknom, je to podľa dopadu svetla cez okno.

natalka13
6. máj 2025
@andreatytler

Podlaha sa kladie po dlzke. Ako budes kracat bytom, tak by mali viest aj ciary na podlahe.

@andreatytler presne naopak

andreatytler
7. máj 2025
@natalka13

@andreatytler presne naopak

@natalka13 Tak jasne ze je to vzdy vec vkusu, ale dlazka kladena po dlzke taha oci do priestoru a tym padom vytvara pocit kontinuity a nabada oci putovat v priestore a vytvara tym pocit ze priestor je vacsi. Priecne polozena dlazka v malej izbe robi tu izbu mensou, lebo nabada oci aby putovali medzi dvoma uzkymi stenami. V uzkej izbe alebo chodbe je doslova nemozne polozit dlazku priecne, lebo je to super neprakticke, kde pilis z kazdej lamely.
Ten prvy obrazok je dlazka polozena po dlzke. Ten dryhy je polozena priecne.

natalka13
7. máj 2025
@andreatytler

@natalka13 Tak jasne ze je to vzdy vec vkusu, ale dlazka kladena po dlzke taha oci do priestoru a tym padom vytvara pocit kontinuity a nabada oci putovat v priestore a vytvara tym pocit ze priestor je vacsi. Priecne polozena dlazka v malej izbe robi tu izbu mensou, lebo nabada oci aby putovali medzi dvoma uzkymi stenami. V uzkej izbe alebo chodbe je doslova nemozne polozit dlazku priecne, lebo je to super neprakticke, kde pilis z kazdej lamely.
Ten prvy obrazok je dlazka polozena po dlzke. Ten dryhy je polozena priecne.

@andreatytler
Nekladieme odpor zakaznikovi,ak to chce priecne ale 90% z tych co to tak chcu,si ju nakoniec daju pozdlzne. Daju si poradit.
Aj aplikacie ktore vytvoria moju odfotenu miestnost ponuknu pozdlzne kladenie podlahy.

andreatytler
8. máj 2025
@natalka13

@andreatytler
Nekladieme odpor zakaznikovi,ak to chce priecne ale 90% z tych co to tak chcu,si ju nakoniec daju pozdlzne. Daju si poradit.
Aj aplikacie ktore vytvoria moju odfotenu miestnost ponuknu pozdlzne kladenie podlahy.

@natalka13 Tak teraz akoÉ Najskor vravis ze nie pozdlzne a teraz ze ano.