Ako účinne šetriť vodou v domácnosti?
Vzhladom na to že na Zemi je stale menej pitnej vody, Vy ako šetrite s vodou ?
Nepustíte práčku 6-7 krát týždenne teda nehodíte oblečenie do koša po jednom použití, okrem spodnej bielizne ?
Nesprchujete každí deň?
Nejde nonstop umývačka?
🤔🤔🤔
@hefo pijem vodu z vodovodu denne ,byvam pri slovnafte roky rokuce ,ešte som neumrela ani moja rodina, či si myslite že vo zvyšku BA je voda odinakial
No neviem.ked sme davali zalozit travnik , vyslo to xy tisic eur. Asi ho nenecham vyschnut 🫠 nie kazdy chce mat namiesto travnika rolu 😂
Nemám plavecky bazén a nevozim sa súkromnými lietadlami 🤷♀️
My sme 4 doma a periem 2 max 3x za týždeň veď oblečenia mame dosť a nevidím dôvod dať dieťaťu na doma každý deň ine tepláky napr. Keď varim zemiaky alebo vajcia vodu použijem na kvety. Pri umývaní riadu vodu zastavím hoci len na par sekúnd ked sa dá. Tak isto kým si mydlime ruky umývame zuby tak voda netečie.
Zachytavam vodu v dreze a polievam ňou záhon, izbové rastliny, sprchovanie rýchle, vypínanie vody počas umývania je normál, vodou z vane nemám problém spláchnuť, perieme a umývačku púšťame ak je skutočne plná a používame eko-cistiace prostriedky. Deťom nemením tepláky na dvor každý deň. Bazén nemáme, trávnik máme kvetinový, viacdruhovy, je odolnejší, nezalievame ho a nekosime často. Zachytavame dažďovú vodu a samozrejme mulcujeme, čiže menej burín menší výpar.
No,su tu rozne sposoby setrenia spomenute,ale nikto nespomina bazen pri dome.volakedy nemal nikto,ale v poslednych rokoch je to neskutocne-takmer pri kadom dome.chapem,ze kazdy chce,lebo uz letá su neznesitelne,no tento luxus zozerie najviac vody
Nás je doma 7 a ročnú spotrebu vody máme 160kubíkov,už dlho Splachujeme normálne po každej potrebe,práčka ide každý deň,aj viac x,keďže za týždeň nazbiera každý minimálne do 1 práčky plus posteľné prádlo,uteráky,utierky....ja pustím aj jeď mám menej ako do plnej práčky,tá si prádlo odváži a množstvo vody prispôsobí,plus lepšie sa prádlo operie Umývačku máme len cca 3 týždne,ale minimálne 1x denne tiež ide,v piatok šla 3x napríklad.Sprchujeme sa tiež všetci denne +dcéra 1x týždenne vaňa,ja 1x mesačne (relax) .Napriek tomu si myslím,že nemáme mega spotrebu a nie je na čom šetriť.
@tamtamka26 aj moja mama to takto robieva, keď napr.cez zimu k nej menej často prejde auto na vyberanie žumpy. Takže vtedy aj dosť ušetrí na vyberaní, aj na spotrebe vody.
Tak my ako sme 5 tak ja mám pocit ,že periem každý druhý deň 🤦 takže tak. A ozaj špinavé. Pri batolati ,ktoré je aj 3x totálne zatúlané a 2 baby na prvom a druhom stupni...no je to pecka. Proste tie deti sa zaspinia . Od blata cez kadejaké výtvarné pomôcky keď vkuse niečo vyrábajú. 🤷 A máme psa... To ešte je len kapitola 🤣 ideš s ním na prechádzku a prídeš ako prasa.
Nadbytocnu vodu z kanvice zlievam do flase, uz som premyslala, ci nie je rozumnejsie dat prevarit klasicky na plyn....Ked zavaram cestoviny, najprv bezlepkove a potom v tej istej vode obycajne. Obcas necham vodu z varenia ci zemiakov, vajec a pod. Vsetko potom na polievanie kvetov. Obcas ma potom ale irituje, ze mam v kuchyni zozbierane kde ake nadoby s vodou, kedze byvam v byte. Taky cas uz lenvsup s tym na balkon, nech to mam z oci 😆.

@tamtamka26 dufam ze si sa vyvracala nanho