Ako udržať poriadok v domácnosti s deťmi?
Vyberu denne milion poharov, neupracu po sebe, po celom dome su ich pera, papiere, hracky, mikiny, ponozky. Odidem z ciste kuchyne, vratim sa do rozhodenej-riad, ich veci. Odidem z cistej kupelne, vratim sa do vybuchu-veci po zemi, ofrkane zrkadlo. Odidem z cistej obyvacky, vratim sa do rozhodenej obyvacky.
Ako to robite tie, co mate 100% poriadok? Deti maju zakaz vychadzat z izieb, ci? Naucte ma to. Mame novy dom, pekne zariadeny, ale donemoty rozhadzany a ja neviem, kde robim chybu..
@titla to aj u nas. V kupelni oblecko po sprche. Stale im to opakujem. Odniest do prac.kosa. nic. Asi to tam necham a ked sa po par dnoch nebudu mat ako dostat k umyvadlu, snad sa spamataju. Abo sa radsej neumyju? 🙉🤣🙉
@anonym_autor Vsak nechaj. Mozno sa spamataju. Ja zas periem len to, co najdem v kosi na pradlo. Nechal si muz nohavice prevesene cez stolicku v pracovni? No nema oprane. Ja nie som vestica, aby som vedela ci si ich planoval este obliect alebo uz boli v stave do prania. Mlademu este pripomeniem ked viem, ze budem prat, ci si kimono/telesnu vytiahol po cviceni z batohu. Ma 6, tam este dozor treba ale aby som 44 rocneho capa musela nahanat, tak prrrr. Jeho mama nie som.
@titla to aj u nas. V kupelni oblecko po sprche. Stale im to opakujem. Odniest do prac.kosa. nic. Asi to tam necham a ked sa po par dnoch nebudu mat ako dostat k umyvadlu, snad sa spamataju. Abo sa radsej neumyju? 🙉🤣🙉
@anonym_autor na čo ich nonstop upozorňuješ? Vylezie z kúpelne, idem pozrieť, ak je tam bordel, ide naspäť a kým tá kúpelňa nebude vyzerať ako kým do nej vošiel, tak z nej nevylezie. Prečo by vlastne mali za sebou upratovať, keď to pozbieraš ty? Majú z tvojho upozorňovania len sŕandu. Posaď si ich oproti sebe a stanov nové pravidlá, daj ich na papier, budú tam aj veci, ktoré budú odteraz pravidelne vykonávať a zároveň budú určené aj postihy za to, keď sa na to vykašlú. Chce to len dôslednosť, nič iné

Nemam doma 100% poriadok. Je to domov, nie showroom. Pre mna je podstatne, aby bolo doma cisto (nie sterilne) a nemat doma bordel ako po vybuchu, prevadzkovy neporiadok neriesim. Ja mam jedno 6 rocne dieta, takze mame pravidlo, ze vsetky hracky co poroztahuje inde ako vo svojej izbe musi vecer poskladat. Jeho izbu neriesim, tam akurat raz do tyzdna musi poskladat vsetko lego/trat a auticka porozkladane po zemi, aby sa mohlo povysavat a pozmyvat. Inak detsku izbu neupratuje kazdy den.
Kuchynu tiez zvyknem poupratovat vecer, ked niekto potom nieco vytiahne/pouzije, tak sa nezblaznim ked to ostane na linke do druheho dna. U nas sa ale nezvykne, ze kazdy povytahuje xy poharov a tie roznosi po byte. Pijeme cistu vodu a kazdy ma jeden pohar. Vecer pozbieram a poukladam do mycky. Jedavame pri stole, ak obcas v obyvacke daky snack, tak riad aj ked sa hned neumyje, minimalne si kazdy po sebe odnesie do kuchyne.
U nas je skor problem, ze aj manzel aj syn maju nesvar nechavat oblecenie na mieste, kde si ho vyzliekli ale uz som si povedala, ze za nervy mi to nestoji.