icon

Ako udržujete poriadok?

27. dec 2022

Ahojte, je cas sviatkov a bolo u nas par navstev. Taktiez aj my sme navstivili (aj za minule roky) niekolko domacnosti. Niektori mali total vyupratovane a niektori pomenej. Ja som sa zamyslala ze co je lepsie, kde sme sa citili lepsie. Na prvy pocit v tych vyupratovanych, ale nakoniec to bolo o ludoch. Napriklad moja krstna je bordelarka cely zivot, ale je to najlepsia osoba na svete.
Vy ako udrzujete poriadok? Mate pripadne pomocnicu v domacnosti? Pomahaju vam vasi manzelia? Alebo zijete v neporiadku a neriesite?

viestta
27. dec 2022

Muz nepomaha, nikdy som to od neho nechcela. On sa podiela na tom aby nasa domacnost fungovala a mali sme (okrem ineho) aj poriadok. Upratane mame, snazime sa udrziavat poriadok, potom netreba tolko upratovat.

elia9
27. dec 2022

Milujem poriadok, ale pri dvoch malých deťoch sa to proste nedá podľa mojich predstáv..aj keby som sa na hlavu postavila..kým obehnem celý dom, som zasa tam, kde som bola...a to upratujem priebežne, každý deň niečo a zasa nechcem, aby ma deti registrovali len ako upratovačku, chcem im dať aj kus seba, venovať sa im..takže u nás je to taký priemer..ak príde ohlásená návšteva, tak mám upratané tak povrchne..na oko sa môže zdať dokonale, ale nie je to tak..ak príde neohlásená návšteva, tak nie som spokojná s tým ako to u nás vyzerá 🙈ja sa utešujem tým, že jedného dňa budeme s MM doma sami a ešte nám ten neporiadok bude aj chýbať 😅 inak keď sa obzriem späť, tak kým som mala jedno dieťa, mala som doma fakt čisto 🙂

marca12
27. dec 2022

V bordeli ja zit neviem. Udrzujem poriadok tak,ze to,co chytim do ruky aj odlozim. Prach utieram priebezne,vysavam,ked su smeti. Muz pomaha ako vie. Ked ma prist navsteva mam vzdy upratane. Necitila by som sa dobre s omrvinkami na zemi. Ked pride neohlasena navsteva a je riad na linke,nejako ma to nerozhadze. Taky ten klasicku bordel v domacnosti,kde sa zije ma kazdy.

123nikolaa123
27. dec 2022

máme to tak napoly, nestíham to :( dieťa, pes, mačky... hodila by sa mi upratovačka, priateľ pomáha, keď mu niečo nakážem, inak chodí po dome ako slepý...

amelie2017
27. dec 2022

Akurat som sa z terasy pozerala do obyvacky a vravela si, ze takto to nebolo, kym sme mali len dceru. A ze uz na to kaslem, o 6. rano to bude vyzerat rovnako. A potom otvorim tvoj prispevok 😂 ak mas male deti, 1-3 roky, tak je to narocne. Ja uz na tej 5 rocnej vidim, ze si vsetko odlozi, sprace. Ten rok a pol stary len vytahuje, vytahuje, prenasa..cisto mam. Vysavam kazdy den. Umyvam kazdy druhy, alebo aj kazdy, podla potreby. Wecko, kychyna a podobne su samozrejmost. U nas su aktualne problen len tie hracky po celej obyvacke. A teda aktualne upratujem len ja. Mam 2 mesiace volno a muz ma na sviatky smrtelnu pracovnu dobu. Cez rok riesime veci spolu. Kazdy nieco. A ano, obcas si aj zavolam pani na upratovanie. Mat rocne a 5 rocne deti a pracovat na plny uvazok da zabrat. Kym upraceme zaklad, detaily unikaju. Tak raz za mesiac, 6 tyzdnov pride, spravi kupelne, kuchynu, okna, podlahy a ja mam cas na skrine, poumyvat hracky a podobne.

jannka89
27. dec 2022

Pre mňa je to hlavne o ľuďoch, s niektorými si máme viac čo povedať, s niektorými menej....rozhádzané hračky nepovažujem za neporiadok, prach, špinavý pohár keď mi niekto pôda áno. U nás mám rada poriadok, snazim sa ho udržiavať, niektoré dni viac, niekedy menej, ale nalozena umývačka, spustený robotický vysávač, je taky štandard čo musí byť a nestojí má to moc námahy... detskú izbu občas iba zavriem dvere :D inak sa snažím držať dom v minimalzime, čo najmenej lapacov prachu, akurát v detskych izbách sa mi to nedarí

konikkon
27. dec 2022

Máme upratané stále, vysávam denne, manžel sa plnohodnotne zapája do chodu domácnosti. Večer sa jednoducho nejde spať, kym nie je posledná hračka upratana, či posledný pohár nie je uložený v mycke. Mám rada ráno vstať do uprataného a čistého domu.

marianarem
27. dec 2022

My sme bohuzial bordelari, ale sme u ludi oblubeni 🙂

zojazoja
27. dec 2022

Tak toto vam zavidim vsetkym 😆Akurát som sa nasr..a predchvilou...to je tu jak v Ikei..poháre si vyberieš v každej miestnosti akej chceš.. puberta ma permanentnu slepota asi a mysli si,ze poháre a gumky do vlasov a neviem co ešte majú nožičky a odložiť sa samé..taticko si myslí,že doska na krájanie špinavá sa tiež umyje a odloží sama..alebo neviem co si mysli😆😅. A návštevy mi nevadia, po nich uprace samozrejme a na neohlasene návštevy nikomu nechodím a kam chodím tak sú to normálni slušní ľudia,že sa nebojím si dat vodu z ich pohára.rozhadzane hračky pri malých deťoch samozrejme akceptujem a vítam..to je súčasť detstva.

daniela1911
27. dec 2022

Udržujeme poriadok denne. Nie je potom toho veľa, a je to rýchle. Celkovo za poriadok považujem, čisté WC, odpratané poháre, upratané topánky, poskladané prádlo a pod. Veci typu utretí prach neriešim na návšteve. Každému vyhovuje iné, ale keď k niekomu prídete a neviete preskočiť topánky od dverí a uterák na WC špinavý a mokrý, tak mi je zle.

galioska
27. dec 2022

milujem poriadok aj moj muz ale deti nejako neriesia, teda riesia svojsky😃 a u ostatnych neriesim, nemam cas, debatime sa , bavime sa. Mne staci ist do kupelky a vidim kto je ako cistotny🙂

kristinapetronela
27. dec 2022

Nechápem ľudí čo prídu na návštevu q snoria kde čo je ,prečo není uložené ,idú do chladničky bez opýtania .inak mám stále normálne upratané .no keď sa deti hrajú sú aj hráčky po zemi ,keď varím je plno riadu ..oni asi nevaria a nemajú malé deti

martinka13
27. dec 2022

Poriadok sa snažím udržiavať priebežne. 1xdo týždňa mi príde upratať komplet dom jedna pani.

taga
27. dec 2022

Ja sa priznam bez mucenia, mam doma bordel a udrzujeme ho denne 🤣

tykat
27. dec 2022

Som chaotik, syn cely po mne, dcera trochu lepsie a muz objednavac veci,knih,naradia... najnovsie zacal varit a ja sa v kuchyni citim ako v sklade 🙈 ja ked aj uvolnim nejaku plochu/miesto je schopny to zapratat. A neznesie vyhadzovanie. Takze si to vies predstavit.
Mam pocit ze ked som mala deti male bol ovela vacsi poriadok. Upratovala som priebezne kazdy den. Teraz sme pracovne obaja velmi vytazeni a ubrala som z narokov na poriadok. Jednoducho nemam cas. Niekedy makam od rana do noci,ale zase nemozem sa stazovat na plat. Muz takisto, pracuje vela, prijem nadstandardny. Vravi nech si najmeme niekoho na upratovanie. Doteraz som mala blok voci upratovacke ale od noveho roka som rozhodnuta pustit si cudzieho do domu a mat tip-top kupelne, kuchynu, okna...
Len teda problem s hromadenim a nakupovanim veci upratovacka nevyriesi ☹

netti87
27. dec 2022

Milujem poriadok, denno denne upratujem, zial manzel ,syn ani svokrovci neudrzaju poriadok. Svokrovci nikdy neriesili upratovanie a manzel to zvykol, je im jedno ci ta podlaha je cista,ci je povysavane. 😟

henka123123
27. dec 2022

Mame nonstop bordel😁

bruneta880
27. dec 2022

Tak si dovolím svojou troškou prispieť, 😊 my máme bordel permanentne, ale podľa mňa výraz "bordel" má každý jedinec niekde inde, pre mňa je bordel ak neni všetko vyleštené, vyumývané a sterilne čisté,...takže mám bordel, "bordel" že v mojom dome žijem a nejdem sa pototo, keď sa batéria v kúpeľni neblíska sťa 24 karátové zlato, a manžel či "pomáha"? No "nepomáha", ale tiež upratuje.Aj ja chodím do práce, a všetko v manželstve máme spoločné, aj špinu na podlahe. Takže ak som v práci ja uprace on.A v lete 🤣 lepšia investícia ako robotický vysávač podľa mňa neexistuje.Ono podľa mňa nejde mať všetko aj upratané, aj navarené, aj deťom sa venovať, aj partnerovi, aj do práce chodiť, aj na dovolenky chodiť...ja mám svoje priority 😊 a odporúčam dámy uvoľnite sa 👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
28. dec 2022

Ono je dobré vedieť,čo znamená slovo "bordel".
Lebo u niekoho je na prvý pohľad všetko na mieste,super všetko nastajlovane,ale špina. U niekoho porozhadzované hračky, veci,ale čisto 😊

avanka
30. dec 2022

Nemám rada neporiadok a upratujem denne. Skoro každý deň púšťam robotický vysávač, teraz som dovysavala listy a prach s tyčovým, vytrela dlážky, manžel upratal detskú s chlapcami, chalani mi zavesili prádlo. Periem druhu várky, sviatky nesviatky, poriadok byť musi. Necítila by som sa dobre. Nie je u nás sterilné, ale normálne poupratovane. A áno, manžel je zlatíčko, povysáva, umyje, utrieť riad, umyje dlážky, vyvesi aj poskladá prádlo. Síce potom deti nosia moje tričká a ponožky hľadáme moje u nich a opačne, ale snaha sa cení😁