icon

Ako ušetriť na pracích prostriedkoch?

12. dec 2021

Zienky ako periete a v akych pracich prostriedkoch a na akych cykloch aby ste usetrili?🤔 u nas sa perie takmer kazdy den

evita_g
12. dec 2021

Ak potrebuješ ušetriť, v prvom rade si treba spísať VŠETKY výdavky a úprimne sa zamyslieť, čo z toho je možné okresať. Na praní sa dá ušetriť tak, že kúpiš prášok/gél v akcii, aviváž vynecháš a pod., ale určite to nebude nejaká svetová úspora, čo ťa zachráni pred osobným bankrotom.

angela85
Autor odpoveď zmazal
jaja20
12. dec 2021

@angela85 Najbližšia čistiareň je od nás 20 km,takže to absolútne nevyužívame. Tebe osobne sa možno postava za posledných 10 rokov nezmenila,ale o tvojich deťoch a manželovi nič nepíšeš...

angela85
Autor odpoveď zmazal
pink_lady
12. dec 2021

@jaja20 no handry nekupujem takze rozpadnute nie sú a drzia tvar aj roky...samozrejme ak náhodou kupim lacne tesco tričko tvar neudrží...
..
Bundy a spol periem na 40 program syntetika 2h, ostatne 3.15 bavlna - ono asi vyrobca vie přeo taky program do pračky dava

pink_lady
12. dec 2021

a inak uz len z hygienickych dovodov by som napr take spodne pradlo na 40 neprala, ved 40 bezne preziju niektore bakterie, 60 uz nie. A kvalitne pradlo neznici vysoka teplota (samozrejme nebavime sa o vlne a o funkcnom ci inom sportovom obleceni, to periem na 40 + dezinfekcia)

jaja20
12. dec 2021

@pink_lady Presne tak, výrobca najlepšie vie, čo je reálne funkčné. Keby to nefungovalo,tak také spotrebiče nevyrába. Moja práčka má až 3 rôzne programy na 20 stupňov a nám to veľmi vyhovuje.

jaja20
12. dec 2021

@pink_lady 🙂

barbora237
12. dec 2021

Treba si vyrobit eco pracie prostriedky. Moja kamoska uz 3 roky nekupila ziadne gely,ci pracie prostriedky. Ja som to este neskusala,ale nevie si vynachvalit, hoci pradlo nie velmi vonoa,vraj vona sa da dosiahnut aj inak. 🤗🤗🤗

bona_dea
12. dec 2021

Toto je bombová téma. Ja len čumím 😄.

akinom0077
12. dec 2021

@hennyinnsbruck tak denne ide vecer so mna vsetko do kosa na pradlo, spodne pradlo, rifle a rolak, pripadne saty proste vsetko.
postelne pradlo kazde 2 tyzdne, deky na gauci kazde 2 tyzdne, zupan 1x tyzdenne do prania , osuska a uterak na tvar kazdy druhy den. Vetrovka sal ciapka obleciem 3-4x a periem, oblecenie na cvicenie denne, menim, pyzamo nosim hrube- 2 x tyzdenne menim, teplaky a tricko 2x, do toho pridu tenisky alebo kabelka albeo cosi proate to sa nazbiera 🙂

snezienkaaa82
12. dec 2021

@jaja20 áno, tak. 👍

oli18
12. dec 2021

@akinom0077 kolkokrat denne pouzivas osusku a uterak na tvar?

pink_lady
12. dec 2021

@jaja20 a vidis, moja electrolux take nieco ani neponuka ...programy (13ks) ma podla materialu z ktoreho je pradlo vyrobene a pri bavlne je predvoleny program 60st, 3:15 ...

jaja20
12. dec 2021

@pink_lady No vidíš,moja má 14 programov a medzi nimi aj špeciálny na tenisky, ktorý tiež často používame 🙂

pink_lady
12. dec 2021

@jaja20 to ma aj moja ...stojim si za tym ze bavlnene tricka a spodne pradlo sa na 20tke nevyperu ani za boha a treba prat na 60...nasa pracka je A+++ takze nemam dovod obmedzovat sa v prani kvoli spotrebe energie

jaja20
12. dec 2021

@pink_lady A kde ja tvrdím,že periem všetky veci na dvadsiatich stupňoch??? Prečítaj si môj príspevok,ani o spodnom prádle tam nie je žiadna zmienka.

pink_lady
12. dec 2021

@jaja20 "...oblečenie s potlačou,letné šaty,tričká a čierne nohavice" ...aj toto prat na 20 je grc...to ze je to cierne a nie je tam vidiet spina, neznamena, ze to nie je spinave, a ze za 20min je to oprate...ved to sa nestihne za 20min ani namocit poriadne, nieto este vyprat...a vobec, gely a kapsule sa na kratke programy nemaju pouzivaT, uvadza to aj vyrobca vacsiny kapsul, pretoze ta kapsula sa nerozpusti uplne a gely zanasaju pracku /to mam od cloveka ktory roky opravuje pracky/...Ale kazdy si je panom svojho života ...a aj satstva. Howgh

katulienkax
12. dec 2021

@akinom0077 podľa mna to prehanate potom sa ľudia divia že majú samu alergiu

bona_dea
12. dec 2021

@pink_lady počuj, ty s letnými šatami, a celkovo oblečením na bežné nosenie po vyzlečení ešte vytrieš v celom byte dlážku, či čo? 😄 aký grc, aká špina? Pokiaľ sa napríklad neokydám pri obede, alebo na mňa nešplechne okoloidúce auto mláku, tak žiadne veci nemávam špinavé 😄. Smrad od potu, či čo si tu spominala? My sa zvykneme doma sprchovať, ráno aj večer, vy nie? Pomáha to 😄 k tomu bežný deodorant a fakt nesmrdím, veď nebežím pol dňa vkuse v tom oblečení 😄

bona_dea
12. dec 2021

@akinom0077 trošku choré, toto tak podrobne rozpisovať na fóre 🙈

jaja20
12. dec 2021

@bona_dea Presne tak 👏 👍

jaja20
12. dec 2021

@pink_lady Tak ešte raz pre tých nechápavých to rozpíšem presnejšie a podrobnejšie : oblečenie s potlačou myslím dcérine tričká a mikiny s nalepovacou potlačou ( napr. hudobných skupín ),ktorá by sa vo vysokých teplotách zošúchala alebo potrhala,tričká som myslela napr. moje na ramienka,šaty sú samozrejmosť,aby nevybledli farby a čierne nohavice detto. Inak,my si rovnakú vec neobliekame viac ako maximálne 2 dni po sebe,ja dokonca každý deň nosím iné oblečenie,takže nie sú v žiadnom prípade ani smradľavé,ani špinavé natoľko,že by som ich musela prať dlhé hodiny. Ale ako som už písala,tak nie všetko periem na tej 20-ke,ale určite ti tu nemienim vypisovať ktoré tričko alebo nohavice alebo niečo iné ako periem... Keď raz taký program vôbec nepoznáš a nikdy si ho nevyskúšala,tak tu nevypisuj,že sa prádlo nevyperie,lebo o tom vieš prd makový. Autorka sa pýtala ako perieme a na akých cykloch perieme,aby sme ušetrili,tak som jej to k veci napísala a tvoje názory ma nezaujímajú.

jaja20
12. dec 2021

@pink_lady A baktérie nemáme žiadne. Dcéra bola naposledy chorá v 5 rokoch,aj to chytila kiahne v škôlke,my s mužom od strednej školy,ak nerátam jeho zápal slepého čreva pred 20 rokmi a ani covid sme za celé 2 roky nemali,predstav si 😉

pink_lady
12. dec 2021

@jaja20 bakterie mas - vsade na tele aj v tele 😉

@bona_dea stačí že je v lete 30 stupnov, alebo hoc ponozky cely den na nohach a maju sa vyprat za 20min?

bona_dea
12. dec 2021

@pink_lady ponožky? Pani piše o bežných veciach, šaty, tričko, vyslovene ti napísala, že spodné prádlo neperie za 20 minút 🙈

bona_dea
12. dec 2021

@jaja20 tak toto s tymi bakteriami bola trosku od veci odpoved 😄😄😄😄

pink_lady
12. dec 2021

@bona_dea je mi to fuk, ja som pisala ako periem ja a pani sa do mna obula ze to musim mat pradlo rozpadnute na handry po par praniach...no nemam...a nejak sa to potom zamotalo, tym tuto debatu ukoncujem,nech si kazdy perie ako chce

bona_dea
12. dec 2021

@jaja20 a covid pride, to sa neboj ;) na kazdeho to caka 😉

jaja20
12. dec 2021

@pink_lady Ty fakt nie si normálna,čo zase točíš o ponožkách? Kde som písala o takom prádle? Veď vy sa pre mňa za mňa kúpte aj každý deň v Save,keď to potrebujete 😝
A tie naše baktérie sú očividne friendly,keď nám neubližujú 😉