Ako ušetriť na pracích prostriedkoch?
Zienky ako periete a v akych pracich prostriedkoch a na akych cykloch aby ste usetrili?🤔 u nas sa perie takmer kazdy den
a inak uz len z hygienickych dovodov by som napr take spodne pradlo na 40 neprala, ved 40 bezne preziju niektore bakterie, 60 uz nie. A kvalitne pradlo neznici vysoka teplota (samozrejme nebavime sa o vlne a o funkcnom ci inom sportovom obleceni, to periem na 40 + dezinfekcia)
Treba si vyrobit eco pracie prostriedky. Moja kamoska uz 3 roky nekupila ziadne gely,ci pracie prostriedky. Ja som to este neskusala,ale nevie si vynachvalit, hoci pradlo nie velmi vonoa,vraj vona sa da dosiahnut aj inak. 🤗🤗🤗
Toto je bombová téma. Ja len čumím 😄.
@hennyinnsbruck tak denne ide vecer so mna vsetko do kosa na pradlo, spodne pradlo, rifle a rolak, pripadne saty proste vsetko.
postelne pradlo kazde 2 tyzdne, deky na gauci kazde 2 tyzdne, zupan 1x tyzdenne do prania , osuska a uterak na tvar kazdy druhy den. Vetrovka sal ciapka obleciem 3-4x a periem, oblecenie na cvicenie denne, menim, pyzamo nosim hrube- 2 x tyzdenne menim, teplaky a tricko 2x, do toho pridu tenisky alebo kabelka albeo cosi proate to sa nazbiera 🙂
@jaja20 áno, tak. 👍
@akinom0077 kolkokrat denne pouzivas osusku a uterak na tvar?
@jaja20 "...oblečenie s potlačou,letné šaty,tričká a čierne nohavice" ...aj toto prat na 20 je grc...to ze je to cierne a nie je tam vidiet spina, neznamena, ze to nie je spinave, a ze za 20min je to oprate...ved to sa nestihne za 20min ani namocit poriadne, nieto este vyprat...a vobec, gely a kapsule sa na kratke programy nemaju pouzivaT, uvadza to aj vyrobca vacsiny kapsul, pretoze ta kapsula sa nerozpusti uplne a gely zanasaju pracku /to mam od cloveka ktory roky opravuje pracky/...Ale kazdy si je panom svojho života ...a aj satstva. Howgh
@akinom0077 podľa mna to prehanate potom sa ľudia divia že majú samu alergiu
@pink_lady počuj, ty s letnými šatami, a celkovo oblečením na bežné nosenie po vyzlečení ešte vytrieš v celom byte dlážku, či čo? 😄 aký grc, aká špina? Pokiaľ sa napríklad neokydám pri obede, alebo na mňa nešplechne okoloidúce auto mláku, tak žiadne veci nemávam špinavé 😄. Smrad od potu, či čo si tu spominala? My sa zvykneme doma sprchovať, ráno aj večer, vy nie? Pomáha to 😄 k tomu bežný deodorant a fakt nesmrdím, veď nebežím pol dňa vkuse v tom oblečení 😄
@akinom0077 trošku choré, toto tak podrobne rozpisovať na fóre 🙈
@pink_lady Tak ešte raz pre tých nechápavých to rozpíšem presnejšie a podrobnejšie : oblečenie s potlačou myslím dcérine tričká a mikiny s nalepovacou potlačou ( napr. hudobných skupín ),ktorá by sa vo vysokých teplotách zošúchala alebo potrhala,tričká som myslela napr. moje na ramienka,šaty sú samozrejmosť,aby nevybledli farby a čierne nohavice detto. Inak,my si rovnakú vec neobliekame viac ako maximálne 2 dni po sebe,ja dokonca každý deň nosím iné oblečenie,takže nie sú v žiadnom prípade ani smradľavé,ani špinavé natoľko,že by som ich musela prať dlhé hodiny. Ale ako som už písala,tak nie všetko periem na tej 20-ke,ale určite ti tu nemienim vypisovať ktoré tričko alebo nohavice alebo niečo iné ako periem... Keď raz taký program vôbec nepoznáš a nikdy si ho nevyskúšala,tak tu nevypisuj,že sa prádlo nevyperie,lebo o tom vieš prd makový. Autorka sa pýtala ako perieme a na akých cykloch perieme,aby sme ušetrili,tak som jej to k veci napísala a tvoje názory ma nezaujímajú.

Ak potrebuješ ušetriť, v prvom rade si treba spísať VŠETKY výdavky a úprimne sa zamyslieť, čo z toho je možné okresať. Na praní sa dá ušetriť tak, že kúpiš prášok/gél v akcii, aviváž vynecháš a pod., ale určite to nebude nejaká svetová úspora, čo ťa zachráni pred osobným bankrotom.