Ako ušetriť na pracích prostriedkoch?
Zienky ako periete a v akych pracich prostriedkoch a na akych cykloch aby ste usetrili?🤔 u nas sa perie takmer kazdy den
@oli18 ako som pisala menim kazdy druhy den, pouzitie pochopitelne denne
@katulienkax nemam ziadnu alergiu
@akinom0077 takže za dva dni si utrieš tvár 4x /ráno, večer za 2 dni/ , osušku použiješ 2x, ak sa denne sprchuješ. Musíš mať veľkú spotrebu nielen prostriedkov na pranie, ale aj ručníkov a osušiek. 😲
Mňa najviac zaujalo, že niekto perie respiratory 😄
Kúp sypký prášok a dávaj menej ako odporúčajú,naozaj ho toľko netreba, ked chceš výraznejšie ušetriť na prášku, sprav si domáci sliz na pranie. Je to z mydla a sódy na pranie, vyperie ako priemerné pracie prášky a takto ťa pracia dávka vyjde ozaj veľmi lacno (mám vyskúšané) pre vôňu môžes k tomu použiť napr. vonné perličky silan zopár ich do prania stačí nemusíš dávať pol vrchnáka ako v reklame. Ak perieš pre malé deti môžeš pridať do priehradky na aviváž lyžicu octu- dezinfikuje a odstráni zvyšky prášku, prádlo je aj jemnejšie😁 Prať plnú práčku na eko programe, ak je to možné tak na 40ke také bežné znečistenie, prípadne utierky uteráky spodné prádlo na 60ke ale to neperieš každý deň. A tiež zvážiť či prať veci, ktoré ti dieťa zajtra zašpiní tak isto napr.blato, stačí len utrieť handričkou, ako spomínali vyššie a tiež vzorované veci su pre deti na nezaplatenie 😅
Používam len Ariel z At., bez aviváže, nakoľko on krásne vonia..práčku nikdy nedám do plna..potom mám pradlo pekné čisté..k uterakom nalejem ocot a sú ako oblacik..prací gel nikdy nelejem z fľaše, ale používam odmerku, nepreháňam to..je to chémia jak sviňa..
ešte som zabudla, ja kupujem omo sypký prášok na biele z Lidlu, ten mi krásne vyperie a stojí 10 eur na 100 praní 👍 na farebné tiez sypký podľa akcie
Šetrím jedine na praskoch alebo teda geloch tie kupujem len v akcii inak periem tak 6 pracok týždenne... Tmavé periem na 40 aj farebne.. Biele a posteľné obliečky na 60... Utierky periem podľa toho ako sa mi nazbierajú v košíku mam na ne extra menší kos a tie periem na 60 a raz za pol roka na 95.... Viac šetriť nemienim na tom keď potrebujem oprat tak operiem

@bona_dea To som reagovala na jej príspevok,že sa na tej 20-ke nevyperu baktérie, písala to vyššie 😉