Ako vetráte bez sieťok na oknách?
Ahojte, ako vetrate na dovolenke, ked v ubytovani nie su na oknach sietky? Vecer a v noci, ked treba pustit dnu chladnejsi vzduch, ale bez sietok pustite aj komare, muchy a vselico ine. Viem, ze existuje nieco, co sa pichne do zasuvky, ale nemam s tym ziadnu skusenost a pri malom dietati, by som sa to aj bala pouzit. Vdaka.
@hanaxxx ja som používala doma biolit do zásuvky asi 4 letá po sebe a spokojnosť. Kým sme nemali sieťky tak som vyskúšala aj take dedinské rady ako potrieť rám okna cesnakom :D ale môžem odporučiť tieto srandy do zásuvky. Necítiť to a u mňa to vždy fungovalo. Ani raz som nepočula komára.
@hanaxxx je to nebezpečné aj pre malé zvieratká, ak by ste náhodou mali. Pri deťoch by som to tiež určite nezapínala to ako prvé a po druhé, funguje to iba na menšie komáre. Ostatný hmyz to vôbec nezabíja a už vôbec nie muchy, to ani tie, ktoré sú na to určené. Skúsila som to na chate, komáre zabzučali a spadli na zem ale muchám to vôbec neublížilo, nehovoriac o nočných motýľoch a podobne, keďže sa pýtaš aj na iný hmyz. Mala som ten proti muchám aj komárom. A niektoré tie veľké komáre prežili ale na tie maličké to fungovalo skvele.
od kedy mam dieta a je to treba pouzivam tento https://www.mojadm.sk/raid-elektricky-odparovac... primarne som vzdy riesila komare, otvorim okno, zatiahnem zaclonu, toto je v zastrcke (ak by ti vadilo svetlo je aj verzia bez)
@hanaxxx všade na dovolenke, v hoteloch, máme závesy..takže otvorené okno, zatiahnuté závesy..a v noci / keď nie je 35 stupňov/, tak vypnutá klíma..
Nosim raid do zastrcky, ale vzdy aj sietku (nie vzdy sadne na dane okno). Suetku potom dam pred idchodom dole a zbalim so sebou.
Raid pre babetka.vydrzi 40 noci to je u nas na cele leto..kedysi som kipivala jednorazove podusky do strojceka ale tato tekuta je ovela lepsia..
@simsalabim sietku na suchy zips?
@simsalabim Ako prichytavas sietku?
@simsalabim Ten sa lepi ma ram, nie? Cize normalne nalepis a potom sa to da lahko zlepit?
Ja nosim moskytieru ale ak nie je nad postelou lampa, tak nemam kam zavesit. Nechcem lepit hacik 😅 tak by som nosila sietku, len som myslela ze to nejde zlepit dole len tak lahko.
@nafka0483 ano
Inak nechapem tie hotely a apartmany, ze tam sietky nedaju. Potom vselikde su steny od pozabijanych konarov.
Tak zatiahnem závesy/záclony, ale zase netesni to 100 percent,.malá škára sa vždy nájde. Dávam do zástrčky, väčšinou niečo je na izbe. Skôr sa bojím rôznych jašteric čo lezú po balkónoch a stenách, že zavítajú dnu, by som sa asi zblaznila. Ale v teple nezaspím, klíma zapnutá celú noc mi zase spôsobuje bolesti hlavy a upchatie dutin. Takže musím riskovať.
@simsalabim ani ja to nechápem. Ušetrili by aj na elektrine, by veľa ľudí uprednostnilo čerstvý vzduch pred klímou.
@simsalabim Ani ja toto nepochopim :(( ale dik za dobry tip, budem bravat sietku.
Tak som rychlo este kupila sietku na suchy zips a som taka spokojna. Nalepila som ju na velke balkonove dvere, krasne sa nam vetra, len som mala este jednu kupit, zisla by sa este v jednej izbe, bol by dobry prievan. Odteraz uz vsade chodim so sietkou.
@simsalabim aký sieťku nosíš? Taky klasickú na suchý zips?
@simsalabim aha už vidím a ide dať dole potom ten suchý zips z okna? Neostane tam lepidlo a tak? Aby na nas nenadavali potom 😁
@milka1988 ano, ide to lahko dole, ako nalepka.
@simsalabim no výborne tak skočím kúpiť. Odkiaľ kupuješ? Dm som našla ale iba online a to nestíham 🙈
@milka1988 netusim, ci Lidl alebo Obi to bolo. A potom manzel kupuje uz len tu lepku.

bud klimatizacia alebo pichame do zastrcky a mame male dieta 🙂 zatial som sa nestretla s tym, ze by niekde boli sietky ale tak my chodime na "rezortne" dovolenky, takze okno = dvere na terasu/balkon