icon

Ako vetráte bez sieťok na oknách?

hanaxxx
28. júl 2023

Ahojte, ako vetrate na dovolenke, ked v ubytovani nie su na oknach sietky? Vecer a v noci, ked treba pustit dnu chladnejsi vzduch, ale bez sietok pustite aj komare, muchy a vselico ine. Viem, ze existuje nieco, co sa pichne do zasuvky, ale nemam s tym ziadnu skusenost a pri malom dietati, by som sa to aj bala pouzit. Vdaka.

petamich
28. júl 2023

bud klimatizacia alebo pichame do zastrcky a mame male dieta 🙂 zatial som sa nestretla s tym, ze by niekde boli sietky ale tak my chodime na "rezortne" dovolenky, takze okno = dvere na terasu/balkon

hanaxxx
autor
28. júl 2023

@petamich a funguju tie veci do zastrciek? Je to proti vsetkemu lietajucemu hmyzu?

ope321
28. júl 2023

@hanaxxx ja som používala doma biolit do zásuvky asi 4 letá po sebe a spokojnosť. Kým sme nemali sieťky tak som vyskúšala aj take dedinské rady ako potrieť rám okna cesnakom :D ale môžem odporučiť tieto srandy do zásuvky. Necítiť to a u mňa to vždy fungovalo. Ani raz som nepočula komára.

hanaxxx
autor
28. júl 2023

@ope321 uz pozeram odpudzovace do zasuviek, ale zatial pri kazdom sa pise, ze je proti komarom a to je vsetko. Ale co ostatny hmyz. U nas staci, ze na chvilku je otvorene okno bez sietky a hned je dnu mucha.

cocolino234
28. júl 2023

@hanaxxx je to nebezpečné aj pre malé zvieratká, ak by ste náhodou mali. Pri deťoch by som to tiež určite nezapínala to ako prvé a po druhé, funguje to iba na menšie komáre. Ostatný hmyz to vôbec nezabíja a už vôbec nie muchy, to ani tie, ktoré sú na to určené. Skúsila som to na chate, komáre zabzučali a spadli na zem ale muchám to vôbec neublížilo, nehovoriac o nočných motýľoch a podobne, keďže sa pýtaš aj na iný hmyz. Mala som ten proti muchám aj komárom. A niektoré tie veľké komáre prežili ale na tie maličké to fungovalo skvele.

petamich
28. júl 2023

od kedy mam dieta a je to treba pouzivam tento https://www.mojadm.sk/raid-elektricky-odparovac... primarne som vzdy riesila komare, otvorim okno, zatiahnem zaclonu, toto je v zastrcke (ak by ti vadilo svetlo je aj verzia bez)

tosomja
29. júl 2023

@hanaxxx kúpili sme Raid aj biolit do zásuvky a aj elektrický lapač. A teraz majú sprej Raid bez zápachu. No aj tak sa nájde komár agresor 🙄

micusa2222
29. júl 2023

@hanaxxx všade na dovolenke, v hoteloch, máme závesy..takže otvorené okno, zatiahnuté závesy..a v noci / keď nie je 35 stupňov/, tak vypnutá klíma..

simsalabim
29. júl 2023

Nosim raid do zastrcky, ale vzdy aj sietku (nie vzdy sadne na dane okno). Suetku potom dam pred idchodom dole a zbalim so sebou.

saxana000
29. júl 2023

Raid pre babetka.vydrzi 40 noci to je u nas na cele leto..kedysi som kipivala jednorazove podusky do strojceka ale tato tekuta je ovela lepsia..

hanaxxx
autor
29. júl 2023

@simsalabim sietku na suchy zips?

nafka0483
29. júl 2023

@simsalabim Ako prichytavas sietku?

ope321
29. júl 2023

@hanaxxx ahoj, vieš čo my mame na muchy klasické lepiace pasky. Ale to ti hneď poviem že áno, funguje to ale hroooozne pomaly. Muchy to nijako nepriťahuje, náhodne si sadnú by som povedala.

simsalabim
29. júl 2023

@hanaxxx
@nafka0483 suchy zips pribaleny v baleni

nafka0483
29. júl 2023

@simsalabim Ten sa lepi ma ram, nie? Cize normalne nalepis a potom sa to da lahko zlepit?
Ja nosim moskytieru ale ak nie je nad postelou lampa, tak nemam kam zavesit. Nechcem lepit hacik 😅 tak by som nosila sietku, len som myslela ze to nejde zlepit dole len tak lahko.

simsalabim
29. júl 2023

@nafka0483 ano

Inak nechapem tie hotely a apartmany, ze tam sietky nedaju. Potom vselikde su steny od pozabijanych konarov.

marsmykkok
30. júl 2023

Tak zatiahnem závesy/záclony, ale zase netesni to 100 percent,.malá škára sa vždy nájde. Dávam do zástrčky, väčšinou niečo je na izbe. Skôr sa bojím rôznych jašteric čo lezú po balkónoch a stenách, že zavítajú dnu, by som sa asi zblaznila. Ale v teple nezaspím, klíma zapnutá celú noc mi zase spôsobuje bolesti hlavy a upchatie dutin. Takže musím riskovať.

marsmykkok
30. júl 2023

@simsalabim ani ja to nechápem. Ušetrili by aj na elektrine, by veľa ľudí uprednostnilo čerstvý vzduch pred klímou.

nafka0483
30. júl 2023

@simsalabim Ani ja toto nepochopim :(( ale dik za dobry tip, budem bravat sietku.

hanaxxx
autor
30. júl 2023

Tak som rychlo este kupila sietku na suchy zips a som taka spokojna. Nalepila som ju na velke balkonove dvere, krasne sa nam vetra, len som mala este jednu kupit, zisla by sa este v jednej izbe, bol by dobry prievan. Odteraz uz vsade chodim so sietkou.

milka1988
28. aug 2024

@simsalabim aký sieťku nosíš? Taky klasickú na suchý zips?

milka1988
28. aug 2024

@simsalabim aha už vidím a ide dať dole potom ten suchý zips z okna? Neostane tam lepidlo a tak? Aby na nas nenadavali potom 😁

simsalabim
28. aug 2024

@milka1988 ano, ide to lahko dole, ako nalepka.

milka1988
28. aug 2024

@simsalabim no výborne tak skočím kúpiť. Odkiaľ kupuješ? Dm som našla ale iba online a to nestíham 🙈

simsalabim
28. aug 2024

@milka1988 netusim, ci Lidl alebo Obi to bolo. A potom manzel kupuje uz len tu lepku.